Det er efterårsferie. Pulsen er lav, himlen høj og glæden stor.

Solen skinner på livet løs. Man skulle næsten tro, at det var en ekstra sommerferie-uge der havde sneget sig, men næh – det er skam efterårsferie og snart 1. november.Pyt. I krop sind lukker jeg øjnene for vinterens komme og flyder med, på solskinsstriberne. Vi nyder det. Livet. Hinanden. Ferie-roen.

I weekenden var vi samlet hele familien. Vi er i sommerhus og her er vi gode til hurtigt at finde roen. Og glæden.

Vi nåede både skovtur og frokost i det fri. Grin. Glæde. Lækkert mad. Snak. Jeg priser mig virkelig lykkelig for min skønne familie. Det vigtigste i verden <3Vi har ikke efterårsferie allesammen hele uge 42,  men Mikkel og jeg har fri og det stornyder vi. Vi planlægger tur til Gjerrild Klint med efterfølgende Wienersnitzel på Gjerrild Kro. Tirsdag skal vi på udflugt til Ebeltoft-  Mols Bjerge og Fregatten Jylland. Om eftermiddagen skal vi mødes med min søster og spise kringle på Den Skæve Kro i Ebeltoft. Det glæder jeg mig meget til.:-)

På torsdag skal vi på Tipirtz-museet i Esbjerg med mine svigerforældre – en heldagstur med tur til Vesterhavet også. Vi krydser fingre for godt vejr, også der 🙂Vi har planer on-off her i ferien, men off-tiden glæder vi os især til.

Jeg har gode krimier med i tasken og ellers har vi ikke store planer. Skønt!

Det er jo lige sådan en efterårserie skal være – med tomme huller i kalenderen. Mange tomme huller. Saliggørende 🙂
Naturen er så smuk lige nu og sanserne bombarderes af dufte. Hvor end man kigger hen, forundres man over naturens mirakler. Små kunstværker åbenbares. Natur-tableau’er i fineste format.Vi suger solen til os og fryder os over alt det smukke.  Vi føler os heldige og er meget taknemmelige – både de to- og firbenede.Skovens svampe giver os smil på læben. Svampeforstand har vi ikke, men en rød fluesvamp kan vi alligevel genkende.

Jeg overvejede en joke på bloggens Facebook-side: “Har fundet en spændende svamp i skoven. Tror du ikke den ville være god i saucen?”  🙂Jeg turde alligevel ikke. Hvad nu vi hvis nogen kunne finde på at putte svampen i saucen i virkeligheden? Hvad nu hvis ingen kunne se det sjove??

Humor kan jo være lidt en svær ting, på de sociale medier. Jeg turde ikke løbe nogen risiko. Er du vimmer, konsekvenserne ville jo være helt uoverstigelige.

Advarsel: Ser du denne svamp i skoven, så brug den endelig ikke i saucen!! 😀

Vi er så heldige, at sommerhuset ligger tæt på havet.

Hver gang vi er her, går vi ture ned til Kattegat.

I går stod himlen og  havet næsten i ét. Blåt i blåt. Blåt med blåt.

Hvor er det altså bare skønt og smukt 🙂Helt uventet har vi kunnet tilbringe dagene på terrassen – totalt sommerligt. Hvor heldig kan man være?<3

Udsigten er skøn og de søde sommerhusboer pusler i deres sommerhuse, altid klar til en hyggesnak.  I går bagte jeg  kage, og gav straks stykker videre hen over hækken. Kage vækker altid jubel, og mega-hyggeligt at de kære mennesker har lyst til at være prøve-kaniner. Det har de altid – på finurlig vis 🙂

Kagen skal du nok komme til at høre mere til. Nu har jeg jo ferie og oceaner med tid til at skrive opskrifter til dig – hvis og når den ferierende ellers gider? 😀

Mangler du inspiration til hyggelige efterårsferie-retter, så kig med i indlægget her, hvor jeg har samlet oplagte efterårsferie-retter til dig.

Rigtig god ferie til dig – hvis du også er så heldig? 🙂