Drømmekage med chokolade – “Den du ved nok”- klassikeren

  • Drømmekage med chokolade - "Den du ved nok" klassiker

Drømmekage med chokolade - "Den du ved nok" klassikerEr du vild med chokoladekage og drømmekage, så kig med her. Denne drømmekage med chokolade forener det bedste af de to kager: chokoladekagebund og kokos-karameltopping med kaffesmag.

Uhm en skøn kage, der også er kendt under navnet: “Den du ved nok”. Pudsigt med disse kagenavne, som breder sig i befolkningen og vupti er navnet kendt af alle?

Kender du den mon allerede kagen? Hvis ikke, så kast du dig roligt ud i opskriften. 🙂Drømmekage med chokolade - "Den du ved nok" klassikerJeg lavede kagen i lørdags og vores kære sommerhusnaboer var prøvekaniner og godkendte kagen alle mand. Anbefalingen giver jeg straks videre til dig. Drømmekage med chokolade - "Den du ved nok" klassikerJeg iler med at bringe dig opskriften. Kagen er nem at lave, så spring du bare på:

Drømmekage med chokolade - "Den du ved nok" klassiker
Drømmekage med chokolade - "Den du ved nok"- klassikeren
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Bund:
  • 3 æg
  • 125 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 gram smeltet smør
  • 1 dl mælk
  • 250 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 spsk kakao
  • 100 gram grofthakket chokolade kan udelades
  • Kokostopping:
  • 100 gram smør
  • 100 gram kokosmel
  • 0,75 dl espresso lavet af 1-2 tsk nescafé
  • 1 spsk kakao
  • ½ dl sirup
  • dl brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker

Instruktioner

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
  • Tilsæt smeltet smør og mælk
  • Bland hvedemel, vanilje, bagepulver og kakao og sigt det i dejen.
  • Rør til der ikke er klumper i længere (men pisk ikke for kraftigt).
  • Hak chokoladen groft og tilsæt.
  • Smør et højt tærtefad (min. 8 cm højt og 28-30 cm i diameter). Kagen kan også laves i en firkantet form på ca. 25x30 cm
  • Bag bunden 20-25 minutter v. 150 grader varmluft eller 175 grader alm. ovn. Kagen skal ikke være helt gennembagt, men heller ikke føles for "svuppende"
  • Imens kagen bager, laver du toppingen:
  • Hæld alle ingredienser i en gryde og smelt det sammen ved svag varme.
  • Fordel kokostoppingen på kagen og bag kagen yderligere ca. 10 minutter v. 150 grader varmluft.
  • Kagen er færdig når den er sprød på toppen.
  • Vær obs på at toppingen godt kan boble "ovenud" hvis din form er for lille.
  • Lad kagen afkøle, før den udskæres. Den har godt af at sætte sig og dagen efter er den faktisk allerbedst.
  • Opbevar kagen tildækket med stanniol og i plastpose.
  • Kagen er fryse-egnet

Drømmekage med chokolade - "Den du ved nok" klassikerKagen er nem at lave og den smager rigtigt skønt. Den vil være et hit ved ethvert kagebord.

Bag gerne kagen som klassens-time-kage, som kollega-kage eller som kage til vejfesten, skovturen, fødselsdagen – eller hvor du nu ellers kan finde en kage-bage-anledning?

Skal du bage kage til mange, i ovnen store bradepande måske, vil jeg tro at du skal 3-doble portionen.

Har du ikke lige chokolade på lager, så kan det fint udelades. Jeg brugte bare almindeligt koge-chokolade. Chokolade gør altid noget godt for chokoladekager synes jeg, men fortvivl ej, hvis du ikke lige har det i gemmerne.Drømmekage med chokolade - "Den du ved nok" klassikerHvis du synes beskrivelsen ovenfor lyder lang, så tro ikke at kagen er besværlig at lave. Faktisk er den overskueligt nem og du kan se billeder af arbejdsprocessen lige her:

Så er der en chokoladekage-drømmekage servering klar til dig 🙂Drømmekage med chokolade - "Den du ved nok" klassikerJeg er sikker på, at kagen vil vække jubel hjemme hos dig 🙂

Måske et ferie-kagebageprojekt til dig? 🙂
Drømmekage med chokolade - "Den du ved nok" klassiker

Mere inspiration

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
1 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Hej Gitte
Jeg elsker dig og din blog for at bruge almindelig chokolade, og dato vare for den sagsskyld, god mad starter med kærlighed.