•  
  •  
  •  
  •  
  •  

“Det 3. krydderi”, “Prikken over i’et”…

Kært barn har mange navne og ja det er bacon det handler om 🙂

Er du bacon-fan så kig med her. Jeg har samlet nogle af bloggens mest populære retter med bacon.

Indrømmet. Jeg bruger gerne bacon i retterne, både i hovedret- og i retter med tilbehør og læser du ofte med på bloggen, vil du vide, at der tit er bacon involveret i mine madopskrifter. Jeg indrømmer og bekender blankt min bacon-glæde 🙂

Jeg har til gengæld endnu ikke været så frisk på at eksperimentere med bacon i kager. Jeg har ellers både set cookies med bacon, is med bacon, cupcakes med bacon-frosting og mange andre opskrifter hos mange andre danske og udenlandske madbloggere.

Kombinationen af salt og sødt er jo fænomenal, så det vil nok uden tvivl smage godt, men altså, så dristig har jeg endnu ikke været. Har du gode erfaringer udi det “søde” bacon-køkken, så tip mig gerne herunder. 🙂

Kig med herunder og få inspiration til både lækre bacon-kartofler, bønner i baconsvøb, mørbrad og kalkunbryst i baconsvøb og meget andet bacon-guf. Jeg har samlet nogle af bloggens største bacon-favoritter og så mine helt egne bacon-yndlinge.

Spring du bare på. Der er bacon i farvandet 🙂

  1. Kartoffelgratin med bacon og ost:

Nogle gange er det mest enkle retter, de allermest populære. Denne kartoffelgratin er et godt eksempel. Revet kartoffel med bacon og ost. Voila. Sværere behøver det ikke være. Har du en food-processor til hjælp, vil det gå som en leg.

Opskriften er en af bloggens allerstørste bacon-successer. Kig du bare med her.

2) Små frække kartofler med bacon, hvidløg og timian: 

Vi fortsætter med det populære kartoffel-tilbehør. Små frække kartofler med bacon viklet om. Uhm – det er skønne kartofler og de er et hit hos alle der smager dem.

 

3) Æggekage med peberfrugt, bacon, rødløg og ost:

Man kan næsten ikke sige æggekage uden at sige bacon vel? 🙂

Sprødt bacon på toppen er virkelig prikken over i’et på en æggekage, hvis man spørger mig. Find en nem og lækker opskrift lige her:

 

Vinderæggekage: Ovnbagt æggekage med spidskål og bacon:

Jeg klemmer lige en ekstra æggekage med spidskål ind helt uden for nummer, simpelthen fordi det er en af bloggens mest populære æggekager og fordi den bare smager skønt.

Spidskål med bacon er den fineste kombi. Så ved du det. Æggekagen er rigtig nem at lave. Så ved du det 🙂

 

4) Frikadeller med bacon – saftige og lækre

Frikadeller med bacon. Kan man det? Ja det kan man og de smager bare super godt 🙂 Frikadellerne bliver saftige og lækre. Nogen ville igen sige at bacon er det 3. krydderi her 🙂

 

5) Kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og flødesauce

Bacon kan altså også bare trylle sammenkogte retter ekstra skøn. Denne opskrift på kyllingebryst i flødesauec med bacon og ærter er en af bloggens mest populære opskrifter og den er altså også bare et hit.

Bacon klæder virkelig retten. Uhm <3

 

6) Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartofler:

“Baconsvøb” er bare den allerbedste ide. Mørbrad i baconsvøb, kyllingebryst i baconsvøb eller hvad med krydrede oksekødsruller omviklet med bacon?

Prøv dette “alt-i-ét-fad” hvor oksekødsrullerne steger sammen med løg og kartofler. Bacon giver både smag til oksekødsrullerne og også til kartoflerne. Nemt og lækkert.

 

7) Flødekartofler og kalkunbryst i baconsvøb – opskrift til stegeso: 

Kalkunbryst vil nemt tørstege, men det undgår du fuldstændig hvis du vikler bacon omkring. Prøv denne lækre ret, hvor alt laves færdigt i stegesoen på samme tid.

Flødekartofler og et kalkunbryst i baconsvøb. Retten kan også laves med mørbrad, nakkesteg eller hvad du nu ellers kan finde på.

Har du ikke nogen stegeso, så fortvivl ej. Retten kan sagtens også laves i et almindeligt stegefad tildækket med staniol.

 

8) Pasta i lækker flødesauce med ærter, bacon og hvidløg

Prøv en nem pastaret med bacon, ærter og hvidløg. Retten er klar på under ½ time og den smager virkelig skønt. Bacon giver den fineste smag til retten. Tro mig 🙂

 

9) Bønner i baconsvøb:

Det nemmeste grønne tilbehør i verden må være bønner i baconsvøb. To ingredienser. Få minutters forberedelse og en kæmpe succes.

De små bacon-bønne-pakker smager skønt og her i huset kan vi spise ustoppeligt mange af dem. Find opskriften lige her 😉

10) Mørbrad i baconsvøb og flødekartofler i Römertopf:

Denne opskrift er også en af bloggens største bacon-successer. Mørbrad i bacon-svøb på flødekartoffel-bund. Et kæmpe hit!

Har du ingen stegeso, kan retten også sagtens laves i et stegefad med staniol. Spring du bare på 🙂

 

11. Æbleflæsk med bacon fra slagteren:

Hov og så får du da lige en bonus-opskrift. Æbleflæsk med tykke bacon-skiver fra slagteren. En gammel-kendt klassiker i danskernes køkkener. Uhm. Et hit. Altid 🙂

Kombinationen af sødt og salt er genial her. Måske man alligevel engang skulle springe på bacon-desserterne? 🙂

 

Rigtig god bacon-fornøjelse. Jeg håber du kunne finde inspiration i listen?

Inspirér mig gerne, hvis du kender til bacon-retter der mangler her på listen 🙂

P.S.: Dette er kun et udpluk af alle de mange bacon-opskrifter du kan finde på bloggen. Søg du endelig bare løs på bloggen fortsat – du vil kunne finde meget mere bacon-inspiration her 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •