Farvel norske kardemommeboller og goddag grynstykker fra AMO

DSC_6654Så er vi kommet hjem igen. Hjem til egen seng. Eget (veludstyret) køkken. Egen vaskemaskine. Egen have. Fyldt fryser. Matriklens egen solnedgang. Ahh! 🙂

Vi kom hjem lørdag nat efter en skøn tur til Norge. En tur du efterhånden har hørt en hel del om. Dette bliver så det allersidste Norge-kapitel der skal skrives i denne omgang. Her får du et glimt af en af vores fantastiske ture. (Nigardbreen ved Jotunheimen).

Norge er malerisk smukt, og det passer!. Det er IKKE et trickfoto! Engang må du altså også en tur til Norge! 😉
nigardDagen inden hjemrejsen bagte vi et stort fad kardemommeboller. Jep, brødblanding igen. Den lovede intet mindre end at det skulle være Verdens Bedste Boller. Mine børn var helt vilde. Det tyder på at der i blandingen var rigeligt med smør, sukker og hvedemel, og et lille drys kardemomme. Rigeligt med smør på bollen. Så er alle glade.Verdens Bedste Boller synes mine børn  🙂

Opskrift kan jeg desværre ikke give dig. I fjeldhytten sprang jeg over hvor gærdet er lavest. Brugte en færdigblandinger og tørgær. I mangel af bedre. I mangel af mel og kerneposerne derhjemme. 😉
DSC_6642Hovedparten i familien havde dog på turen givet udtryk for at de SAVNEDE mine sædvanlige morgenboller. Helt vildt! Savnede det grove. Savnede langtidshævningen. Savnede surdejsprincippet (jeg efterlader altid en dejrest i skålen, når jeg rører en ny ugeportion, det er vel et surdejsprincip?)

Planen var at jeg ville røre en portion koldthævet dej sammen da vi kom hjem sent, men syv kasser og poser med vasketøj og habengut tog min tid.

Hurtigløsninger måtte der til! AMOs “førstehjælpskasse” med brødposer til den travle bager kom i brug. For et par uger siden sendte AMO med en kasse med melblandinger: koldthævet rugbrød, koldthævede grynstykker og økologisk hvedemel.

DSC_6650

Aha. Førstehjælpskasse til den travle!. En koldthævet færdigblanding kan røres sammen på 5 minutter, og skal så bare hæve natten over i køleskab. Det kunne jeg lige overskue selvom det var sent. AMO’s økologiske grynstykker blev forsøgt denne gang.

DSC_6644

Her til morgen skulle bollerne så bare sættes i klatter på bagepladen. Jeg dryssede med lidt græskarkerner. Andre kerner kan også bruges. DSC_6648Ovnen varmes op til 225 grader varmluft. Sæt en skål med vand ind i bunden af ovnen når du sætter bollerne ind. Bollerne bages ca. 15-20 minutter

Så er der godmorgenboller i solskinnet. Bollerne blev gode og smagfulde, men lidt for kompakte synes jeg. Jeg fulgte anvisningen på posen, men de blev meget tunge i det. Familien glæder sig til jeg rører min egen hjemmelavede dej. Dejligt når det er det hjemmelavede familien sætter størst pris på (sådan er det ikke altid her i huset. 😉

Dejligt at være hjemme i egen have igen, og dejligt at have en uges ferie tilbage 🙂

DSC_6656I baggrunden kan du skimte min terrasseflisegang du hørte om før Norgesturen. Vi har stadig et uafsluttet terrasseprojekt vi skal have taget hånd om. Planterne og roserne skal plejes. Hækken klippes. Buske beskæres. Græsplanen eftersåes. Heldigvis er græsset næsten ikke groet imens vi har været væk. Hedebølge er godt for mange ting. 😉 Min basilikum er eksploderet! Der skal laves pesto skal der! Måske i morgen? Verden ligger for vores fødder. En ny ferieuge kan begynde 🙂

God ferie også til dig. Er du mon også en af de heldige der kan snuppe en uge til?

DSC_6652

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer