•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Banankage i bradepande med havregryn og chokoladeAltså hvor det STRENGT at skulle bage en banankage og så ikke engang må spise den! Synes du ikke det er urimeligt uretfærdigt?

Nå men måske er det måske meget godt, for hvis familien havde haft en HEL banankage stående fristende og himmelsk duftende på stuebordet, så ville det gå HELT galt for vægtkurverne her i huset.

I forvejen er vi dagligt udsat for rigeligt med kaloriefristelser, så indimellem må vi sige nej. Bare engang imellem. Måske var det meget godt, at kagen kun var en “nok se ikke røre?” 😉

Hvorfor må vi så ikke spise kagen?

Manden skal have den med til beboerforeningens bankospil i byens forsamlingshus i morgen. Der bliver fuld hus. Ja da, jeg bager da gerne en kage!

Jeg siger jo ofte glad og gerne JA til at bage. Elsker jo at have en bage-anledning og godt at vi “slipper” for at spise al kagen selv, bare engang imellem. (nej jeg mener det, men altså NOGET af kagen vil jeg jo gerne spise?).

Banankage i bradepande med havregryn og chokolade

HOV – hvem har spist af kagen??

Jeg sprang på bageopgaven, men orienterede gemalen om, at betingelsen var at familien, og jer på bloggen, fik en syns-smagsprøve. Altså mangler der nu 1 stk. kage i bradepanden!

Piece of cake! Det må manden altså forklare sig ud af til det bankospil. Det bliver da ikke så svært? Det nemmeste er jo bare at sige at han har prøvesmagt kagen selv, ikke? 😉 Rimeligt af bageren at stille betingelser, synes du ikke?

Banankage i bradepande med havregryn og chokolade

Et lille listigt prøvesmagestykke

Det blev en rigtigt lækker saftig banankage i bradepande.

Der var rigeligt chokolade i, jeg fik brugt familiens 5 meget brune bananer og så var der ekstra “bid” i kagen, da jeg tilsatte lidt havregryn. En god idé! 🙂 Det blev en kæmpestor kage i bradepande, og der er kage nok til mange (man opdager NÆSTEN slet ikke at nogen har prøvesmagt et stykke, vel? *uskyldigfløjten* 😉

Kagen er NEM og hurtig at bage og her kommer:

DSC_0519

Lækker chokolade hakkes groft

Banankage – opskrift med chokolade. Bradepandekage

Lækker banankage i bradepande - med chokolade og havregryn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: banankage, bradepandekage
Portioner: 30 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram smeltet smør
  • 450 gram sukker
  • 5 æg
  • 5-6 brune bananer
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 500 gram mel
  • 2 tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 50 gram havregryn
  • dl. mælk eller tykmælk/kærnemælk
  • 200 gram grofthakket chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Pisk æg, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps. Brug elpisker eller køkkenmaskine.
  • Tilsæt smeltet smør og mælk/tykmælk
  • Bland mel med natron og tilsæt. Tilsæt havregryn
  • Mos bananerne og hak chokoladen groft. Vend bananer og chokolade i dejen.
  • Smør ovnens store bradepande og tilsæt dejen heri.
  • Bag banankagen 35-40 minutter v. 150 grader varmluft.
  • Kig til kagen efter 30 minutter. Tjek med gaffel/stikkepinds-tricket om kagen er færdigbagt.
  • Kagen kan nydes straks
  • Kagen er fryseegnet.

Noter

Kagen kan også bages som muffins
Kagen er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Banankage i bradepande med havregryn og chokolade

Her ser du kage-bage-processen fra start til slut:

Kagen er perfekt at lave hvis du skal bage en hurtig kage til mange. Måske du har lovet kollegerne kage? Måske dine børn sent fortæller at de skal have kage med til klassens time i morgen? Måske DU også skal bage til beboerforeningens bankospil?

Mon det lykkes dig at snige et smagsprøve-stykke op før man kan vriste kagen fra dig? 🙂Banankage i bradepande med havregryn og chokolade

Lækker banankage!

Jeg har ikke prøvet at putte havregryn i før, men det er bestemt ikke sidste gang. Havregrynene gav “bid”.

Jeg har for vane at bage den samme banankage hver gang og det er denne opskrift jeg bruger. Den er også god, men der skal fornyelse til indimellem jo. 🙂 Derfor har jeg også dristet mig ud i diverse banankage-eksperimenter. F.eks. har jeg bagt en bananbrownie, med en MASSE bananer i, den blev lækker, klæg og konfektagtig.

Bananhittet på bloggen er dog uden tvivl disse bananmuffins – de er svampede og fedtreducerede og bestemt også i vinderkategorien. Forstår godt opskriften er blevet populær.

Der er altså rigeligt med banan-kage-udfordringer til dig bloggen. Hvilken én springer du mon på? 🙂

P.S.: Møder du op til bankospil i byen kan kagen købes for ingen penge! 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •