Steaks i Crock-pot i flødesauce med bacon, løg og peberfrugt

  • Steaks i crockpot i flødesauce med bacon, løg og peberfrugt

Sidste jul fik jeg en crock-pot i julegave og jeg er bare så glad for den! Jeg bruger den tit i weekenderne til at lave skønne simreretter.

En crockpot er en stegegryde, man sætter i en elektrisk indsats og derved kan tilberede maden i mange timer ved svag temperatur. En crockpot kaldes også en slow-cooker og du kan læse mere om den her

Jeg har allerede lavet rigtigt mange retter til crockpotten og du kan finde alle opskrifterne lige herSteaks i crockpot i flødesauce med bacon, løg og peberfrugtI dag lavede jeg endnu en ny ret til crockpotten – en lækker ret med steaks i flødesauce med bacon, peberfrugt og løg. Retten fik 6 timer i crock-potten og måske du tænker, at steaks med så lang tilberedningstid vil blive seje og hårde?

Næh du – i en crockpot er der intet der bliver sejt. Til gengæld bliver kødet mørt og lækkert. Altid. 🙂

Den lange simretid ved svag varme gør, at kød og grøntsager fastholder strukturen og at alle ingredienser giver smag til hinanden. Simremad af allerbedste slags 🙂

Det smarte er også, at Crock-potten kan fyldes om morgenen, før du tager på arbejde eller i weekenden, før I tager på skovtur, strandtur eller på besøg hos familien.

Når du/I kommer hjem igen, er der lækkert mad klar til servering. Det er så nemt, som det kan være 🙂
Steaks i crockpot i flødesauce med bacon, løg og peberfrugt
Retten du skal høre om i dag er med steaks af oksekød, men du kan sagtens også bruges kyllingeschnitzler, kalkunschnitzler, eller koteletter af svinekød f.eks.

Det var en rigtig lækker ret og peber-flødesaucen var rigtig skøn. Steaksene? De var helt møre. Totalt møre. SÅ lækre 🙂

Kig med. Du får opskriften lige her 🙂

Steaks i crockpot i flødesauce med bacon, løg og peberfrugt
Steaks i flødesauce med bacon, løg og peberfrugt er en skøn ret i Crockpot
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 20 minutter
Ret: Steaks i Crockpot i flødesauce med bacon, løg og peberfrugt
Kategori: Retter til Römertopf, stegeso og slow cooker
Keyword: bacon, Crockpot, fløde, groft hvidløgsbrød, peberfrugt, slow cooker, steaks
Portioner: 8 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8 steaks af oksekød. Kyllingekød, kalkun eller svinekød kan også bruges
  • 4 løg i tern
  • 6 fed hvidløg friskpressede
  • 150 gram bacon i skiver
  • 3 peberfrugter i tern
  • 1 bakke champignon eller 2 champignon fra glas
  • 1 tsk chili
  • Salt/peber
  • 7,5 dl kogende vand
  • dl fløde (gerne kaffefløde)
  • Maizena-jævning

Sådan gør du

  • Brun steaksene i lidt smør, og krydr godt med salt og peber. Stil steaksene til side
  • Klip baconskiverne i små stykker og svits med løg og hvidløg. Tilsæt herefter champignon og peberfrugt
    Steaks i crockpot i flødesauce med bacon, løg og peberfrugt
  • Læg steaksene tilbage i gryden og tildæk godt med fyldet. 
  • Hæld kogende vand over retten og lad den simre 5-6 timer ved slow
  • Når stegetiden er gået, tilsættes fløden og retten jævnes og smages til. Tilsæt evt. ekstra salt/peber
    Steaks i crockpot i flødesauce med bacon, løg og peberfrugt
  • Servér straks med f.eks. hjemmelavede pommes frites til
    Steaks i crockpot i flødesauce med bacon, løg og peberfrugt

Noter

Min Crockpot kan bruges på komfuret og det er så smart, for så kan man svitse kød og tilbehør direkte i Crockpot-gryden og lad alle ingredienserne stege færdige i Crockpotten.
Hvis din Crockpot ikke kan bruges på komfuret, så svits på en pande og put ingredienserne i Crockpotten bagefter. 
Du behøver heller ikke nødvendigvis svitse kødet først, når du tilbereder i Slow Cookeren, men jeg synes klart at det giver en bedre smag. 

Steaks i crockpot i flødesauce med bacon, løg og peberfrugtJeg tilsatte 3 peberfrugter til retten, fordi vi lige havde dem på lager og fordi peberfrugt smager godt i en peber-flødesauce. Du kan også tilsætte tomater, forårsløg eller hvad du nu ellers har i dit køleskab?Det smarte ved en Crock-pot er nemlig, at du kan tilsætte lige det du har på lager af både kød og grøntsager.

Vi er i gang med et tøm-fryser-projekt og dagens fund var altså steaks. Herligt at kunne trylle nyt liv i fryserens gemmer med slow-cookeren 🙂Steaks i crockpot i flødesauce med bacon, løg og peberfrugtHar du en Crockpot, kan det være at du har fået lyst til at springe på opskriften? En super lækker ret med det møreste kød, du kan forestille dig.

Retten kan også laves i en støbejernsgryde, et ildfast fad  eller i Römertopfen. Jeg må dog indrømme, at det er noget nemmere at tilberede mad i en Crock-pot end i stegesoen.

Crockpotten er nemmere at håndtere, for den står bare på komfuret, hvorimod en stegeso skal løftes ud og ind af ovnen. Det er også meget nemmere at jævne retten i en Crockpot end i stegesoen.

Crockpotten tilbereder kun ved 73 grader, når du vælger slow indstilling og 93 grader ved high. Den lave tilberedningstemperatur gør, at ingredienserne fastholder strukturen, hvor de godt kan “koge ud” i en stegeso.Steaks i crockpot i flødesauce med bacon, løg og peberfrugtJeg er dog stadigvæk rigtigt begejstret for stegesoen. Den er god til store stege og til store portioner med f.eks. kartoffeltilbehør. På bloggen finder du en lang stribe opskrifter til Römertopfen – spring du bare på her, hvis du har en stegeso 🙂

Jeg er blevet rigtigt glad for Crockpotten – min julegave fra sidste år. Måske du også er så heldig, at du har fået en crock-pot af julemanden i år, eller hvem ved, måske du har fået en Römertopf? 🙂

Jeg kan kun sige. Simremad er skønt 🙂

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer