Flødestuvet pastinak i gryde – nemt og lækkert tilbehør

  • Flødestuvet pastinak i gryde - nemt og lækkert tilbehør
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Her i huset er vi storfan af pastinakker. Vi spiser mange af dem, især om vinteren. Vi spiser dem som hasselback olieristet i ovnen, som ovnbagte rodfrugter eller serveret som en lækker kartoffel-pastinak-suppe måskeKartoffelsuppe med pastinak og bacon - nem og lækkerPastinak er en grøntsag de fleste kan lide. Den er mild og blid i smagen, og har du ellers normalt grøntsags-kræsne børn, så vil de med garanti springe på en pastinak, uden problemer. Prøv at servere hasselback-versionen først, for på denne  måde smager pastinak næsten som en snack – helt chipsagtigt godt. Så har du med garanti indfanget de kræsne.

I dag skal du høre om en ny pastinak-ret, som også er en succes. Flødestuvet pastinak.Flødestuvet pastinak i gryde - nemt og lækkert tilbehørHvis du er vild med flødestuvede kartofler, vil du også være vild med flødestuvede pastinakker. De kan laves i ovn, som normalt, men du kan faktisk også lave dem endnu nemmere i en gryde. Hvis du er vild med den gratinerede top, så kan du sagtens lave dem i ovnen eller give grydeversionen 10 minutter i ovnen til sidst.

Flødestuvet pastinak er nemt tilbehør, der smager godt til mange retter. Spis dem som tilbehør, i stedet for kartofler måske?
Flødestuvet pastinak i gryde - nemt og lækkert tilbehørEn portion flødestuvet pastinak, kan være færdig på time. Jep – nemt og lækkert tilbehør.

Prøv dig frem med smagen. Jeg synes de skal krydres godt, og jeg putter også hvidløg i (som i en portion ægte Verdens Bedste Flødekartofler)

Brug gerne en tykbundet eller en slip-let-gryde, når du laver flødestuvninger i gryde.  Fløden vil nemlig nemt gro på bunden, så rør godt og tilbered ved middel varme. Opskriften på flødestuvet pastinak er nem og du får den lige her:

Flødestuvet pastinak i gryde - nemt og lækkert tilbehør
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 3 -4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 700- 1 kilo skrællet pastinak i tern eller skiver
  • dl kogende vand
  • dl fløde madlavnings- eller piskefløde
  • 10 gram smør
  • evt. 2-3 fed hvidløg
  • 1 lille løg i tern
  • Salt/peber
  • Evt.: et knivspids stødt muskatnød

Sådan gør du

  • Skræl pastinakkerne og skær dem i små tern eller skiver
  • Hæld dem i en gryde og tilsæt kogende vand. Damp pastinakkerne 5-7.10 minutter - afhængig af hvor store stykkerne er. De må gerne have lidt bid). Krydr med salt.
  • Tag gerne låget af pastinakkerne til de sidste minutter, så det meste af vandet kan fordampe. Er der meget vand tilbage, så hæld det fra.
  • Tilsæt smør, hvidløg, krydderier (salt/peber/muskatnød) og fløde
  • Lad stuvningen koge ind, under svag varme. Jo højere flødens fedtprocent er, jo hurtigere bliver retten cremet.
  • Smag evt. til med ekstra salt/peber undervejs.
  • Retten er færdig, når pastinakkerne er helt møre.

Flødestuvet pastinak i gryde - nemt og lækkert tilbehørDu kan sagtens bruge almindeligt kaffefløde, men jeg synes dog ikke, at du skal spare på kalorierne her. Det allerbedste at bruge i flødestuvninger, er altså piskefløde. Ægte piskefløde, med høj fedtprocent. Det flopper aldrig! 😉 Piskefløde tryller både smag og konsistens til både flødekartofler og flødepastinakker. Uhm – du vil ikke fortryde det. SÅ lækkert!  Flødestuvet pastinak i gryde - nemt og lækkert tilbehørHov! Se lige en servering. Uhm. Måske familien slet ikke vil opdage, at du har “leget” lidt med flødekartoflerne – og at det faktisk er pastinakker de spiser? Jeg er sikker på, at retten vil være et hit hjemme hos jer 🙂

Det er nemt at lave flødestuvede pastinakker og i praksis kan de vel i princippet laves på alle slags grøntsager? Hvad holder os tilbage? Hvad med flødestuvede gulerødder, rødbeder eller? 🙂
Flødestuvet pastinak i gryde - nemt og lækkert tilbehør
Du får lige lidt billeder af arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:

Hvad med at servere de flødestuvede pastinakker til en god oksesteg, serveret med grønne bønner, her i weekenden? Flødestuvning til steaks, til hakkebøf, til kylling? Du bestemmer. 🙂

Bare spring på. Det er mega-nemt at lave flødestuvninger i gryde, det er mere energirigtigt og selv opvasken vil stå som en leg.

Rigtig god fornøjelse med retten. Jeg håber – og tror – at den vil smage jer  🙂Flødestuvet pastinak i gryde - nemt og lækkert tilbehør


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer