Frikadeller med bacon. Uhm her får du opskriften på sprøde, saftige og lækre bacon frikadeller.

Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre

I dag lagde jeg denne teaser ud på bloggens side på Facebook : “Jeg leger med frikadellerne. Kan du mon gætte, hvad jeg har puttet i?”

Det kom der mange gode bud på. Jeg elsker når I har lyst til at bidrage og kommentere. Det er bare så meget sjovere så. Tak!

Nogle foreslog revet ost, andre hytteost og så var der nogen af jer der foreslog bacon. Gode bud alle.

Jeg fik da mange nye og gode ideer med på vejen, men det var altså bacon-gætterne der ramte plet. 😉

…og halløj, sikke nogle lækre frikadeller! Er du vimmer, de smagte godt med bacon i!

Jeg tror faktisk, at det bliver svært at lave “almindelige” frikadeller efter denne version.

Bacon tern gav både smag og saftighed til frikadellerne.

For et par uger siden var der én der skrev til mig: “Sig mig, putter du næsten ikke altid bacon eller fløde i dine retter??”

Tjo, det er der vist noget om og nu er den altså gal igen – og det står jeg gerne ved. 🙂Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre

Jeg synes nemlig at bacon tryller smagen bedre, i langt de fleste retter. Også frikadellerne, hvis du spørger mig.

Min familie var så begejstret for smagen, at vi måtte tælle frikadellerne op. Frikadellerne kom på ration med ytringer som: “Hvor mange er der til mig i morgen, hvis jeg også vil have nogen med i skole?”

Det må siges at være den allerbedste anbefaling, når der udføres milimeter-demokrati i forhold frikadelle-indtag.  😉

Er du ikke storfan af bacon, så smager frikadellerne jo ganske fint uden også. Du bestemmer.

Måske du også har fået helt lyst til at prøve en variant med revet ost eller hytteost? Det har jeg fået lyst til, så tak til jer alle, for de gode ideer 🙂Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækreJeg ved at mange af jer sidder og venter på at jeg afslører den “hemmelige frikadelle-ingrediens”, så jeg iler straks videre til opskriften:

Få opskriften på de saftige bacon frikadeller her:

Frikadeller med bacon og havregryn – få en god nem opskrift hér

Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: nem aftensmad
Portioner: 35 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg hakket svinekød eller en kombi af kalv/flæsk
  • 2 stk løg fintrevet
  • 2 æg
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 200 gram bacon i tern kan udelades eller erstattes med f.eks. peberfrugt i tern eller andre grøntsager
  • Rigeligt salt/peber
  • Smør til stegning
  • Tilbehør: Stuvet hvidkål/spidskål, flødekartofler, pastasalat, rissalat, bulgårsalat, kartoffelsalat, frikadelleburgere?

Sådan gør du

  • Riv løgene fint og bland med fars, hvedemel, havregryn, mælk og æg.
  • Tilsæt krydderier og bacontern (bacon skal ikke forsteges)
    Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre
  • Lad gerne farsen trække i køleskab i minimum ½ time, men det er ikke strengt nødvendigt
    Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre
  • Smelt rigeligt smør på en pande og form frikadeller af ca. 1 spsk størrelse
  • Steg frikadellerne gyldne ved middelvarme. Vend flere gange. Frikadellerne må ikke steges for "hårdt", så bliver de nemlig nemt for tørre.
    Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre
  • Der bliver mange frikadeller. Jeg brugte min kæmpepande, men du skal nok stege flere omgange (der bliver ca. 35 frikadeller - afhængig af størrelse).
    Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre
  • Serveres rygende varme gerne med rødbeder og f.eks. kold kartoffelsalat
    Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre

Noter

Frikadellerne smager fint i madpakken dagen efter men er også fryseegnede
Bacon kan udelades eller erstattes af f.eks. peberfrugt snittet i små tern, andre grøntsager eller krydderurter
Frikadellerne er fryseegnede. 
Obs.: Bacontern skal ikke forsteges
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Baconfrikadeller er saftige og lækre – de smager skønt!

Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækreDet var nogle TOTALT skønne frikadeller og de vil smage skønt til rigtigt mange ting.

Pastasalat, flødekartofler, frikadelleburgere, hjemmelavede pommes frites – måske de gode med rasp?

Skal du servere buffet, vil frikadellerne passe perfekt på buffetbordet (både til jul og resten af året).

Skal du invitere til børnefødselsdag, så prøv at servere dem som ekstra små frikadeller.

Måske du kan servere baconfrikadellerne på et spyd med små cocktailtomater? Det vil være et hit.

Bacon giver virkelig frikadellerne et ekstra pift, både i forhold til smag og konsistens.

Frikadellerne bliver ekstra bløde og saftige. Man får lyst til lige at snuppe én til, og én til og én til, og fortsætte til der ikke er flere. 😉

Får I ikke lige spist dem alle, vil de jo være lækre at lune dagen efter.

De vil også være et hit som madpakke-pålæg og selvfølgelig kan resten jo også fryses. Det vil være skønt at kunne tage sådan en pose op en dag I kommer sent hjem.
Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre

Synes du bacon i frikadeller lyder en tand for mærkeligt, så skulle du næsten prøve en portion alligevel.

Jeg blev virkelig glædeligt og positivt overrasket. De er virkelig lækre, især når man tænker på, hvor nemme og enkle de er at lave.

Ingredienslisten er nem og overskuelig – og måske du næsten har alle ingredienser på lager?

Bacon har vi tit i køleskabet. I dag tænkte jeg. Skulle vi ikke prøve at lege lidt med frikadellerne? Sådan går det tit, når jeg kigger ind i mit køleskab. Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækreLeget, det blev der jo så i dag og det kom der altså rigtigt gode resultater ud af. Fuld tilfredshed herfra. Fem stjerner ud af fem.

Jeg håber også du har fået lyst til at lege med frikadellerne?

Fremstillingsprocessen er nem.

Sådan laver du frikadeller med bacon og havregryn – se billederne her:

Skønne frikadeller! Jeg glæder mig også meget til at smage dem med en hjemmelavet kartoffelsalat af nye kartofler. Åh det bliver så godt!

Rigtig god frikadelle-fornøjelse til dig 🙂
Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre

Få flere lækre frikadelle opskrifter hér:

1.

Græske frikadeller med feta - nem opskrift
Nemme lækre frikadeller med feta ost, persille, timian, oregano og basilikum
Se opskriften her
Græske frikadeller med feta - nem opskrift

2.

Frikadeller opskrift - god frikadellefars
Frikadeller - den bedste grundopskrift på frikadellefars
Se opskriften her
Frikadeller opskrift - god frikadellefars

3.

Squash frikadeller - sunde vegetarfrikadeller
Nemme og lækre frikadeller lavet af squash
Se opskriften her
Squash frikadeller med urter & kartofler - nemme & lækre

4.

Tunfrikadeller opskrift - frikadeller af tun
Tunfrikadeller med rødløg og citron - nemme og fedtfattige
Se opskriften her
Tunfrikadeller opskrift – frikadeller af tun

5.

IKEA kødboller med kartoffelmos & sovs
Små IKEA frikadeller med kartoffelmos, tyttebær og flødesovs
Se opskriften her

6.

Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
Den bedste opskrift på klassiske frikadeller med havregryn
Se opskriften her
Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

7.

Krydrede kyllingefrikadeller – sunde & lækre
Lækre krydrede kyllingefrikadeller
Se opskriften her
Krydrede kyllingefrikadeller – sunde & lækre

8.

Italienske kødboller med tomatsovs og pasta
Krydrede oksefrikadeller med tomatsovs til pasta
Se opskriften her
Italienske kødboller med tomatsovs og pasta

9.

Kødboller i tomatsovs opskrift nem aftensmad
Kødboller i tomatsauce er en nem og lækker ret - perfekt til pasta
Se opskriften her
Kødboller i tomatsovs - en nem, lækker og smagfuld ret

10.

Kyllingefrikadeller med peberfrugt - nem opskrift
Lækre frikadeller af kyllingefars
Se opskriften her
Kyllingefrikadeller med peberfrugt opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.