Frikadeller med bacon og havregryn – saftige og lækre

  • Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækreI dag lagde jeg denne teaser ud på bloggens side på Facebook : “Jeg leger med frikadellerne. Kan du mon gætte, hvad jeg har puttet i?”

Det kom der mange gode bud på. Jeg elsker når I har lyst til at bidrage og kommentere. Det er meget sjovere så. Tak!

Nogle foreslog revet ost, andre hytteost og så var der nogen af jer der foreslog bacon. Gode bud alle, og jeg fik da mange nye og gode ideer med på vejen, men det var altså bacon-gætterne der ramte plet. 😉

…og halløj, sikke nogle lækre frikadeller! Er du vimmer, de smagte godt! Jeg tror faktisk, at det bliver svært at lave “almindelige” frikadeller efter denne version. Bacon-ternene gav både smag og saftighed til frikadellerne.

For et par uger siden var der én der skrev til mig: “Sig mig, putter du næsten ikke altid bacon eller fløde i dine retter??” Tjo, det er der vist noget om og nu er den altså gal igen – og det står jeg gerne ved. 🙂Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækreJeg synes nemlig at bacon tryller smagen bedre, i langt de fleste retter og hermed også frikadellerne, hvis du spørger mig. Min familie var så begejstret for smagen, at vi måtte tælle frikadellerne op. Frikadellerne kom på ration med ytringer som: “hvor mange er der til mig i morgen, hvis jeg vil have nogen med i skole?”

Det må siges at være den allerbedste anbefaling, når der udføres milimeter-demokrati i forhold frikadelle-indtag.  😉

Er du ikke storfan af bacon, så smager frikadellerne jo ganske fint uden også. Du bestemmer. Måske du også har fået helt lyst til at prøve en variant med revet ost eller hytteost? Det har jeg fået lyst til, så tak til jer alle, for de gode ideer 🙂Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækreJeg ved at mange af jer sidder og venter på at jeg afslører den “hemmelige frikadelle-ingrediens”, så jeg iler straks videre til opskriften:

Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til to dage
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg hakket svinekød eller en kombi af kalv/flæsk
  • 2 stk fintrevet løg
  • 2 æg
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 200 gram bacon i tern
  • Rigeligt salt/peber
  • Smør til stegning
  • Tilbehør: Stuvet hvidkål/spidskål flødekartofler, pastasalat, rissalat, bulgårsalat, kartoffelsalat, frikadelleburgere?

Sådan gør du

  • Riv løgene fint og bland med fars, hvedemel, havregryn, mælk og æg.
  • Tilsæt krydderier og bacontern
  • Lad gere farsen trække i køleskab i minimum ½ time, men det er ikke strengt nødvendigt
  • Smelt rigeligt smør på en pande og form frikadeller - svarende til en fuld spsk.
  • Steg frikadellerne gyldne ved middelvarme. Vend flere gange. Frikadellerne må ikke steges for "hårdt", så bliver de nemlig nemt for tørre.
  • Der bliver mange frikadeller. Jeg brugte min kæmpepande, men du skal nok stege flere omgange (der bliver ca. 35 frikadeller - afhængig af størrelse)
  • Serveres rygende varme
  • Frikadellerne smager fint i madpakken dagen efter men er også fryseegnede

Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækreDet var nogle TOTALT skønne frikadeller og de vil smage skønt til rigtigt mange ting: Pastasalat, flødekartofler, frikadelleburgere, hjemmelavede pommes frites – måske de gode med rasp?

Skal du servere buffet, vil frikadellerne passe perfekt på buffetbordet (både til jul og resten af året). Skal du invitere til børnefødselsdag, så prøv at trylle ekstra små frikadeller og servere dem på et spyd med små cocktailtomater? Det vil være et hit.

Bacon giver virkelig frikadellerne et ekstra pift, både i forhold til smag og konsistens. Frikadellerne bliver bløde og saftige og man får lyst til lige at snuppe én til, og én til og én til, og fortsætte til der ikke er flere. 😉

Får I ikke lige spist dem alle, vil de jo være lækre at lune dagen efter. De vil også være et hit som madpakke-pålæg og selvfølgelig kan resten jo også fryses. Det vil være skønt at kunne tage sådan en pose op en dag I kommer sent hjem.
Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre
Synes du bacon i frikadeller lyder en tand for mærkeligt, så skulle du næsten prøve en portion alligevel. Jeg blev virkelig glædeligt og positivt overrasket. De er virkelig lækre, især når man tænker på, hvor nemme og enkle de er at lave. Ingredienslisten er nem og overskuelig – og måske du næsten har alle ingredienser på lager?

Bacon har vi tit i køleskabet – ja nogen ville jo nok sige: “Surprise? Tell us all about it” 😉  – men da jeg skulle lave dagens frikadeller, så opdagede jeg da lige en pakke og tænkte: “Skulle vi ikke lige lege lidt med frikadellerne? Sådan går det tit, når jeg kigger ind i mit køleskab. Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækreLeget, det blev der jo så i dag og det kom der altså rigtigt gode resultater ud af. Fuld tilfredshed herfra. Fem stjerner ud af fem.

Jeg håber også du har fået lyst til at lege med frikadellerne?

Fremstillingsprocessen er nem og du kan se billeder lige her:

Skønne frikadeller! Jeg glæder mig også meget til at smage dem med en hjemmelavet kartoffelsalat af nye kartofler. Åh det bliver så godt!

Rigtig god frikadelle-fornøjelse til dig 🙂
Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Hej Gitte
Jeg har altid finthakkede svampe i mine, det giver ekstra umami og saft, plus klima samvittighed.
Ellers kan jeg til buffet/ receptions formål anbefale valnødder eller oliven.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer