Bagte rodfrugter med hvidløgsolie – honning og timian

  • Bagte rodfrugter med hvidløgsolie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bagte rodfrugter med hvidløgsolieBagte rodfrugter smager skønt – næsten som en snack. Her i huset spiser vi altid mindst 1 kilo af gangen, for de simpelthen smager så godt.

De bagter rodfrugter kan laves med mange marinader og en af bloggens allermest populære opskrifter er faktisk denne opskrift på bagte rodfrugter med sennep, timian og honning.

Opskriften du skal høre om i dag, er med en lækker hvidløgsolie med timian. Serveringen var en  stor succes her i familien og mon ikke at den også bliver et hit hjemme i din? 🙂

….og hvad er så en rodfrugt?

Jeg plejer at købe nogle poser med “rodfrugtmix” som består af gulerødder, rødbeder, pastinak og persillerod. Du kan sagtens også tilsætte selleri, og jordskokker måske også? Måske også andre? Kartoffeltern kan du jo også sagtens supplere med?

Jeg putter også altid rødløg i, fordi det giver så god en smag. Bagte rødløg er et kæmpe hit.Bagte rodfrugter med hvidløgsolieRodfrugter spiser vi jo nok allerflest af om vinteren, men på andre årstider smager de jo også godt og rodfrugtmix synes jeg faktisk at man kan købe på alle tider af året?

En dag skal du altså næsten også prøve disse hasselback-pastinakker? Uhm de smager også rigtigt skønt og er SÅ nemme at lave.Hasselback pastinakker med salt og barbarcuekrydderi - SÅ lækreRodfrugter er sundt grønt tilbehør, de mætter godt og er fyldt med vitaminer. Jeg er fuld af lovord og anprisninger 🙂

Her i huset spiser vi bagte rodfrugter når ovnen alligevel er i gang med en lækker steg, forloren hare eller hasselback kartofler måske? Rodfrugterne skal bage temmelig lang tid, så lav dem gerne, når ovnen alligevel snurrer, så sparer du på energien nemlig.Bagte rodfrugter med hvidløgsolie

Du får opskriften på dagens hvidløgsbagte rodfrugter lige her:

Bagte rodfrugter med hvidløgsolie - sprøde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg blandede rodfrugter f.eks. pastinak gulerødder, rødbeder, persillerod
  • 2 rødløg i både
  • Hvidløgsolie rørt af:
  • 4-6 spsk olie f.eks. solsikkeolie
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 tsk akaciehonning
  • 2 friskpressede fed hvidløg eller 2 tsk tørrede
  • Salt/peber - gerne hvidløgspeber krydr godt

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker.
  • Fordel grøntsagerne i et ildfast fad gerne af støbejern eller aluminium
  • Fordel rødløg i både i fadet
  • Bland hvidløgsolien og dryp den over
  • Vend rodfrugtern rundt, så olien fordeles godt
  • Bag rodfrugterne minimum ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Rør godt i dem undervejs.
  • Rodfrugterne er færdige, når de er møre og gerne lidt sprøde på toppen

Bagte rodfrugter med hvidløgsoliePrøv lige at se nogle fine stribede rødbeder jeg fandt i grøntboden på Djursland? De hedder vist et eller andet specielt? De er meget dekorative, men når de er blevet bagt, ses det fine mønster ikke længere og faktisk så smager de som helt almindelige rødbeder, men flotte er de.

Det er nemt at lave bagte rodfrugter og kan du nøjes med at vaske rodfrugterne, slipper du endnu nemmere. Jeg synes dog tit at de er fyldt med jord, så jeg skræller derfor altid mine, men du bestemmer 🙂Bagte rodfrugter med hvidløgsolieLækre bagte rodfrugter og tro mig – de VIL altså også blive populære hjemme hos dig.

Man kan virkelig spise ustoppeligt mange af dem, ja faktisk forstår man ikke helt, at det er sunde grøntsager, når de smager så snack-agtigt godt.

Især pastinakkerne er vi vilde med – de smager rigtigt sødt og dem skal du altså skrælle rigtigt mange af, for at kunne mætte familiens behov. Selv børn, der måske ellers ikke er storfan af grøntsager, vil blive begejstret for disse.Bagte rodfrugter med hvidløgsolieRødbeder bliver også meget sødere, når de bliver bagt, så der kan I også spise betydeligt flere, end du ellers lige regner med.

Bagte rodfrugter kan serveres til rigtigt mange retter: oksekød, svinekød, kylling, kalkun og fisk. Der er intet der holder dig tilbage. Kast du dig roligt ud i en portion 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer