Klatkager af risengrød – uhm en lækkerbisken.
December måned er over os. Sneen daler stille ned. Nisserne har indtaget deres faste pladser rundt om i huset. Dagene er korte. Kalenderlys, dekorationer og adventskranse er stadig friske at se på. Der julehygges.
Der bliver spist æbleskiver i lange baner. Og risengrød. Nogle gange er man så heldig at der er en smule risengrød til overs. Pas endelig godt på den, for man kan nemlig lave de lækreste klatkager af af grødresten.
Trænger du til lidt afveksling i æbleskiverne? Så prøv en klatkage! 🙂
Klatkager skal dette indlæg handle om.
Allerførst får du lige et tip om hvordan du hurtigt kan lave risengrød i mikrobølgeovnen. Det er intet mindre end GENIALT! Du slipper for at røre rundt i tre kvarter og slipper for grød der brænder på. Risengrød efter 30 minutter, med ganske få anstrengelser. Vupti.
Prøv at lave risengrøden i mikrobølgeovnen. Det vil du ikke fortryde.
Mikrobølgeovnen er især smart at bruge hvis du laver små portioner risengrød med max. 1 liter mælk, hvor gryden er smartere at bruge, hvis du skal koge større portioner risengrød.
Find en nem og lækker opskrift på risengrød kogt i gryde her
Kog gerne rigeligt, så du er sikker på at have risengrød nok til klatkager. De smager nemlig bare skønt! 🙂
Klatkager er nemme at lave og du får opskriften lige her:
Klatkager – nem lækker opskrift med risengrød

Ingredienser
- 5-7 dl kogt risengrød eller ris a la mande
- ½-1 dl mælk
- 1-2 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 4-5 spsk mel du skal bruge lidt mere, hvis du bruger ris a la mande
- 20 gram smør til stegning
- Tilbehør: Jordbærsyltetøj og sukker
Sådan gør du
- Risengrøden røres op med lidt mælk så den bliver lind. Til den mængde risengrød skal du nok bruge ½-1 dl.
- Tilsæt 1-2 æg, vanillesukker og 5-6 spsk mel eller mere (afhængig hvor stor en mængde grød du bruger). Konsistensen skal være som fast frikadellefars.
- Klatkagerne steges i smør på en pande. Brug 1-1½ spsk grød pr. klatkage.
- Steg ved middelvarme og vend når de er gyldne og sprødstegte. Tilsæt evt. lidt ekstra smør.
- Hold klatkagerne varme i ovn eller under stanniol, til alle klatkager er færdigstegt
- Klatkagerne spises lune med sukker og jordbærsyltetøj.
Noter
Nemme lækre klatkager af risengrød – nydes med sukker og jordbærsyltetøj
Har du en klat hjemmelavet jordbærsyltetøj er det toppen, hvis ikke er det også helt fint med den købte jordbærsyltetøj.
Smid endelig ikke en rest risengrød ud. Forkæl dig selv og dine kære med en portion klatkager. Stop madspild, brug din grødrest og variér samtidigt julens æbleskive-tema.
Har du et vaffeljern, så kan du også sagtens bage klatkagerne som vafler. Bare følg opskriften ovenfor.
Du kan sagtens også bruge havregrød eller anden slags grød til opskriften
Jeg elsker klatkager