Klatkager – nem lækker opskrift med risengrød

  • Klatkager - opskrift af risengrød
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

December måned er over os. Sneen daler stille ned. Nisserne har indtaget deres faste pladser rundt om i huset. Dagene er korte. Kalenderlys, dekorationer og adventskranse er stadig friske at se på. Der julehygges.

Der bliver spist æbleskiver i lange baner. Og risengrød. Nogle gange er man så heldig at der er en smule risengrød til overs. Pas endelig godt på den, for man kan nemlig lave de lækreste klatkager af af grødresten.

Trænger du til lidt afveksling i æbleskiverne? Så prøv en klatkage! 🙂

Klatkager skal dette indlæg handle om.

Allerførst får du lige et tip om hvordan du hurtigt kan lave risengrød i mikrobølgeovnen. Det er intet mindre end GENIALT! Du slipper for at røre rundt i tre kvarter og slipper for grød der brænder på. Risengrød efter 30 minutter, med ganske få anstrengelser. Vupti.

Prøv at lave risengrøden i mikrobølgeovnen. Det vil du ikke fortryde.

Mikrobølgeovnen er især smart at bruge hvis du laver små portioner risengrød med max. 1 liter mælk, hvor gryden er smartere at bruge, hvis du skal koge større portioner risengrød.

Find en nem og lækker opskrift på risengrød kogt i gryde her

Kog gerne rigeligt, så du er sikker på at have risengrød nok til klatkager. De smager nemlig bare skønt! 🙂

Klatkager er nemme at lave og du får opskriften lige her:

Klatkager – nem lækker opskrift med risengrød

Klatkager smager skønt er nemme at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Risklatkager af risengrødsrest
Kategori: Jul hos Bagenørden, Stop madspild
Keyword: jul, klatkager, risengrød, risengrødsrest
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5-7 dl kogt risengrød
  • ½-1 dl mælk
  • 1-2 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4-5 spsk mel
  • 20 gram smør til stegning
  • Tilbehør: Jordbærsyltetøj og sukker

Sådan gør du

  • Risengrøden røres op med lidt mælk så den bliver lind. Til den mængde risengrød skal du nok bruge ½-1 dl.
  • Tilsæt 1-2 æg, vanillesukker og 5-6 spsk mel eller mere (afhængig hvor stor en mængde grød du bruger). Konsistensen skal være som fast frikadellefars.
  • Klatkagerne steges i smør på en pande. Brug 1-1½ spsk grød pr. klatkage.
    Klatkager - nem lækker opskrift med risengrød
  • Steg ved middelvarme og vend når de er gyldne og sprødstegte. Tilsæt evt. lidt ekstra smør.
  • Hold klatkagerne varme i ovn eller under stanniol, til alle klatkager er færdigstegt
    Klatkager - nem lækker opskrift med risengrød
  • Klatkagerne spises lune med sukker og jordbærsyltetøj.
    Klatkager - nem lækker opskrift med risengrød

Noter

Klatkagerne kan fryses og lunes op på panden igen
Klatkagerne kan også laves af havregrød

Klatkagerne nydes med sukker og jordbærsyltetøj

Har du en klat hjemmelavet jordbærsyltetøj er det toppen, hvis ikke er det også helt fint med den købte jordbærsyltetøj.Smid endelig ikke en rest risengrød ud. Forkæl dig selv og dine kære med en portion klatkager. Stop madspild, brug din grødrest og variér samtidigt julens æbleskive-tema.

Klatkager smager næsten bedre end æbleskiver

God klat-kage-jul til dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer