Kransekage – nem opskrift på små sprøde kransekagetoppe

  • Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppe
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppe Kransekage er svær at stikke. Jeg er totalt vild med det – så vild, at jeg klart foretrækker kransekage fremfor rigtigt julekonfekt. Sprød, bagt marcipan. Uhm – et totalt hit – både til jul og nytår også 🙂

I dag har jeg bagt jule-kransekage af den allernemmeste slags. Faktisk behøver du kun ganske få ingredienser, for at kunne lave kransekage. Marcipan, sukker og æggehvide. Voila.

Jeg har flere kransekageopskrifter på bloggen og i dag får du opskriften på endnu en. En rigtig lækker opskrift som jeg fandt ovre på Odense Marcipans hjemmeside. Orv hvor har de altså mange lækre opskrifter 🙂

Jeg er jo rigtigt fan af meget nemme opskrifter ved du, og det var denne opskrift også.Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppe Marcipan, sukker og æggehvide røres sammen. Trilles i flormelis. Formes. Tørres. Bages. Voila 🙂

Kransekagetoppene vil være et hit både til jul og nytår, så du kan snildt nå at glæde din familie med en portion. Med lidt god vilje, kunne de da næsten ligne små juletræer med snedrys, ikke? 🙂Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppe Måske du også kunne bage en værtindegave og tage med til jul, eller servere som en lækkerbisken til en af julens mange julefrokoster? De små toppe vil være et hit, er jeg sikker på 🙂

Opskriften på de lækre kransekage-toppe får du lige her:

Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppe
Små, sprøde kransekagetoppe der bare smager skønt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Kransekage - små sprøde kransekagetoppe
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies, Jul hos Bagenørden
Keyword: kransekage, kransekagetoppe, marcipan, nem kransekage
Portioner: 50 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram marcipan (jeg brugte bare alm. marcipan - ikke bagemarcipan)
  • 200 gram sukker
  • 1 æggehvide
  • Flormelis (ca. 4-5 spsk)

Sådan gør du

  • Riv marcipanen og rør sukker og æggehvide i
  • Tril små kugler og vend dem straks i flormelis. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
    Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppe
  • Brug 3 fingre til at forme spidse toppe med. Klem sammen på marcipan-kuglerne
    Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppe
  • Der kan være mange på en bageplade, for kransekagerne hæver ikke
    Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppe
  • Lad kransekagetoppene tørre 1 time
    Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppe
  • Bag kransekagerne ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft. Hold godt øje med dem, når de er brune på spidsen. Pas på de ikke bliver for mørke. 
    Lad kransekagerne tørre helt, før du putter dem i en kagedåse. De skal opbevares under tætsluttende låg. J
    Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppe

Noter

Jeg har ikke prøvet at fryse kransekagetoppene. Normalt er kransekage fryseegnet, men jeg ved ikke hvordan resultatet bliver, når kuglerne er trillet i flormelis. 
Jeg lod kransekagerne tørre 1 time som Odense Marcipan's opskrift anviser og det tror jeg er vigtigt. Ellers vil flormelissen trænge ind i marcipanen og ikke være synligt efter bagning (men det er kun et gæt)
Jeg har bagt mine kransekagetoppe ret sprøde, men foretrækker du dem lysere og blødere, så hiv dem ud lidt før. 
Bagetiden afhænger af hvor store du laver kuglerne, så hold øje med dem. Bagetiden kan variere

Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppe Skønne, sprøde kransekagetoppe. Uhm. Jeg er totalt fan.

Jeg bagte mine toppe, så de var ret gyldne, men du kan også tage dem ud af ovnen imens de stadig er lyse, hvis du foretrækker dine kransekage blødere. Jeg er vild med sprød kransekage men du bestemmer.

Du skal holde godt øje med dine kransekager i ovnen, for de små sukkertoppe branker hurtigt og det er bare SÅ ærgerligt, når nu en rulle marcipan koster spidsen af en jetjager.  Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppe Jeg prøvede også at lade nogle af kuglerne forblive runde, fordi jeg tænkte, at man så ville kunne lave bagte “snebolde”. Det ville være et hit, med bagte kransekagekonfekt, men det gik ikke helt, for kuglerne fik fine sprækker. Skal vi ikke bare sige, at det er tanken der tæller? 🙂
Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppe Rigtig god fornøjelse med dine kransekage-toppe – lav rigeligt, du kan jo være heldig, at de holder helt til nytårsaften 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Hej Gitte
Jeg har erfaring med, at krensekage bliver bedre af en tur i fryseren, men mine er også altid uden pynt.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer