Konkurrencedygtige italienersprøde pizzaer med sprød bund og lækker kant.

Weeeee! Kan ikke få armene ned!

Det er lykkedes mig at lave sprøde, italienersprøde pizzaer der stikker den danske pizzamands pizzaer! (men som dog alligevel ikke når de italienske til sokkeholderne.Øv. Men alligevel kan jeg ikke få armene ned! ;-)).

Totalt kopi-projekt. Jeg ville forsøge at kopiere de pizzaer jeg forelskede mig i, da vi fornyligt var i Italien. Pizza al Promodoro (små søde tomater og mozzarella), og Il funghi : skinke og champignon. Ahem det lykkedes ikke helt at kopiere men jeg og min familie synes bestemt at mine pizzaer var gode danske alternativer! 😉

Jeg har luret nogle tricks af de dér italienere.

  • De overdænger ikke pizzaerne med fyld (det plejer jeg ellers at have en tendens til. Pizzaerne bliver tunge, våde og kompakte. Ikke godt).
  • De bager pizzaerne ved enormt høj temperatur.
  • De ruller pizzaerne tyndt ud (hvordan de udruller dejen ved at svinge den rundt i luften forstår jeg ikke. Det kan ikke anbefales i ukyndige hænder. Er forsøgt 😉
  • Italienerne bruger ikke skinkestrimler men sandwichskinke i skiver. Skinken på den måde smager af MEGET mere (måske er det indbildning?)
  • De overdrysser ikke pizzaerne med oregano.
  • De bruger mozzarellaost på toppen med godt resultat.
Jeg har tænkt. Det MÅ da kunne lade sig gøre at lave gode pizzaer selv, også selvom man ikke har diverse pizza-bagesten, weber-pizza-aggregater og så videre. Hvor svært kan det være?
Øh?
Altså det sværeste for mig var at få rullet pizzaerne tyndt ud.
Jeg laver ALTID for meget dej!
Jeg havde kun fyld til 2 pizzaer men dej til 3. Kom derfor til at bruge lidt for meget dej (selvom jeg lavede osteboller af det meste af det overskydende. Mere om dem i et andet indlæg). Mine pizzaer blev over ½ cm. tykke men min datter var så sød at sige, at mine da mætter meget bedre end de italienske. Sødt sagt. Så er det måske ikke så dumt endda med de halvtykke 😉
Jeg brugte ikke engang mit nye italienske mel. Næ jeg brugte en hurtig Ciabattablanding fra Lidl (det skulle gå lidt stærkt. Havde en bålplads i haven jeg ville have bygget færdig).
Disse lidl-blandinger er faktisk fine. Man kan også få en god rugbrødsblanding i samme mærke. Der er tørgær i posen så man skal kun røre lunkent vand i. Se det går hurtigt så!. Lad med fordel dejen hæve et par timer, så bliver den bedre. Følg anvisningen på pakken. Jeg brugte 7,5 dl. lunkent vand og supplerede med lidt durum-mel, da jeg synes dejen trængte til lidt mere mel. Pas på med ikke at bruge for meget. Så bliver pizzaerne tørre.
Tomatsaucen var også en hurtig en af slagsen. Et glas Dolmio-sauce og en dåse hakkede tomater med krydderier blandet sammen. Vupti. Ikke så mange dikkedarer.
Ikke nogen langtidssimret tomatsauce idag. Og ved I hvad? Pizzaen smagte FANTASTISK og jeg fik BÅDE lavet drømmepizzaer og bygget bålsted! Nogle gange er hurtige løsninger bare bedre 🙂
Tomatsaucen blev smurt på pizzaerne efter de var færdigudrullet. Jeg lavede to store bradepandepizzaer. Forinden blev pizzaerne penslet med olie (eget påhit). Jeg forsøgte også at svinge dejen rundt i luften, sådan som italienerne gør, men det gik bare SLET ikke. Fnis. SLET IKKE! 🙂 Jeg måtte hive kagerullen frem
På den ene pizza klippede jeg en mozzarellakugle i stykker og dryssede små søde tomater over.
Pizza nr. 2 blev med skinke og champignon og Arla pizzagratineringsost med chili (fordi sådan en pose havde jeg lige og den skulle bruges nu. Stop madspild, you know? ;-).
Skinken var en pakke sandwichskinke købt for en 10’er som jeg klippede i mindre skiver. Kiloprisen er ikke højere når du køber hele skiver og det er besværet værd at klippe, synes jeg. Smagen er bedre i de hele skinkeskiver (måske de ikke er så pumpede med vand?)
Gratineringsosten kom ovenpå tomatsaucen. Italienerne gør nemlig sådan. Putter den ovenpå tomatsaucen men nedenunder fyldet. De putter aldrig osten helt ovenpå, sådan som vi nordboere ellers har en tendens til.
Champignonerne er fra glas (burde have været friske, men glas gik fint an). Husk at champignongerne skal dryppe godt af inden du putter dem på.
Jeg fandt også lige en osteskorpe i køleskabet som jeg puttede på i små skiver. Stop madspild I ved nok 😉
Imens jeg gjorde pizzaerne klar, fyrede jeg op for ovnen. Fyrede op som i…fyrede op! Gav den fuld hammer, så der kom røg og damp ud af den. 275 grader varm luft. Vores ovn er lidt utæt, så termostaten stod i lang tid og kæmpede for at få temperaturen så højt op, men den kunne kun komme op på 250 grader (måske jeg snart skal have en ny ovn?? JAAAAA! 🙂
Da pizzaerne var færdigpyntede, kom jeg dem begge i ovnen på samme tid. Bagetid 10 minutter i første omgang. Herefter skruede jeg ned til 200 grader og gav dem 10 minutter til. Kig til dem flere gange
Ja suk. I stenovn kan en pizza være klar på 1 minut, men så er bunden vist også lidt tyndere? 😉
Jeg kiggede til dem flere gange, men alligevel blev min ene pizza lidt brændt. Dumme ovn der varmer ujævnt!
Men se hvor fine. Se hvor tynde 🙂
Pizzaerne er færdige når skorpen og bunden er sprød og osten er smeltet. Min tomatpizza blev lidt blød, det må være væden fra tomaterne? så næste gang skal jeg ikke have så meget tomatsauce på tomatpizzaen. Men den var TOTALT lækker alligevel!
Køb små tomater for bedst resultat og gå efter de italienske (eller spanske). De smager sødt af sol og sommer 🙂
Ja I får store billeder her. Synes pizzaerne fortjener det! 🙂
Det var et lækkert måltid og faktisk ikke så tidskrævende at lave. Dejen var let, saucen ligeså og kun 2 slags fyld. Helt ærligt. Det VAR hurtigere end at vente på en pizza fra pizzamanden og disse pizzaer stikker altså
smagsmæssigt (min søn er dog ikke enig her) 🙂
 Der var lækker salat tilbage fra igår, så ret hurtigt kunne der laves en flot pizzatallerken. Den ene pizza ser brændt ud på billedet, men det var den altså ikke! Blot bagt ved MEGET høj temperatur måske lige et par minutter for meget. “Lige lovlig well-done” som vi siger på jydsk 😉
Velbekomme. Man behøver altså ikke køre 1500 km til Italien for at få sprøde pizzabunde. Fyr godt op under komfuret, så kan du lave dem selv 🙂
P.S: Tip mig gerne om godt pizzaudstyr. Virker en pizzabagesten f.eks.? Kan man købe særlige ovne med indbygget pizzaaggregat?
God fornøjelse!
Kan du gøre italienerne kunsten efter?
Gitte
Mere inspiration

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Jeg bruger pizzasten, men for at den virkelig skal batte, skal ovnen staa på max i 1,5 time, så det er grimt på miljøsamvittigheden.
Et andet fif er at indkoge tomatsovsen, jeg havde også problemet med fugtig bund indtil jeg begyndte at koge tomatsovsen ind til 2/3, og presse al væde ud af mozzerallaen.

Peter

Hej Gitte

Jeg laver såmænd bare pizzaen på bagepapir, og glider den hen på pladen 🙂

Peter

Det kan stærkt anbefales at varme bagepladen op sammen med ovnen. Det giver en virkelig god effekt ift. at få funden sprød.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer