Pølsehorn i airfryer må du prøve. De bliver så sprøde og lækre og så er de nemme at lave.
Jeg lavede dejen selv fra bunden. En nem grundopskrift du også kan bruge både til boller, flutes og franskbrød.

Du kan også bruge en færdig pølsehornsdej og så vil du kunne lave pølsehornene endnu hurtigere.
Pølsehorn af hjemmelavet dej tager en smule længere tid at lave, til gengæld bliver de endnu lækrere synes jeg.
De mætter bedre, for de er lidt grovere, da der er lidt havregryn i dejen. Mon ikke også de er billigere at lave end købeversionen?
Jeg synes også de hjemmelavede pølsehorn er friske i længere tid. Disse vil være et hit at tage med i madpakken.

Hvis du stænker pølsehornene med lidt vand og luner dem i airfryeren, vil de blive som nybagte dagen efter også. Spring du bare på en portion.
Få inspiration til flere nemme opskrifter på brød i airfryer nederst i dette indlæg.
Opskriften får du lige her.
Pølsehorn i airfryer opskrift – sprøde lækre

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Pølsehornsdej:
- 2 dl mælk vand el. surmælksprodukt kan også bruges
- 15-20 gram gær
- ½ tsk sukker kan erstattes med honning el. sirup
- 1 spsk olie smagsneutral f.eks. raps- eller solsikkeolie. Kan udelades
- ½ tsk salt
- 50 gram havregryn kan erstattes af anden grov meltype
- 275 gram hvedemel ca.
- 240 gram pølser (ca.) - alle slags kan også bruges jeg brugte en pakke kyllingepølser med 10 stk. Brunch pølser er også gode at bruge.
Pensling og drys:
- Pensling og drys: f.eks. mælk eller gerne sammenpisket æg og sesamfrø Drys kan udelades
Sådan gør du
Pølsehornsdej:
- Lun mælken til fingervarmt i gryde eller mikroovn. Rør gæren ud heri sammen med sukkeret. Tilsæt olie og havregryn. Rør salt og hvedemel i lidt efter lidt. Tilsæt hvedemel, til den kan slippe fad og fingre. Ælt i hånden el. køkkenmaskine

- Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 30 minutter. Kan også lynhæves i airfryeren ved laveste temperatur - 15 min. v. 40 grader

- Klip lidt bagepapir til, så det passer med risten/trådkurven. Vej ca. 50 gram dej pr. pølsehorn og rul/tril dejpølser, du vikler om pølserne. Klem dejen omkring pølserne og læg dem på bagepapiret. Det var plads til 10 pølsehorn i min airfryer.

- Lad pølsehornene hæve tildækket et lunt sted i ca. 15-20 minutter, gerne i airfryeren ved laveste temperatur.
Pensling og drys:
- Pensl pølsehornene med mælk eller helst sammenpisket æg. Med æg vil de få en mere gyldenbrun overflade. Drys evt. med sesamfrø eller f.eks. chiafrø.

- Bag pølsehornene ca. 12-13 minutter v. 180 grader. Tjek dem undervejs. Vend dem og giv dem yderligere 2-3 minutter, så de får afbagning på undersiden også. De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune.

- Hvis du ønsker mørkere afbagning, så kan du give dem 1-2 minutter på 200 grader til slut. Airfryere varmer forskelligt, så måske dine skal have kortere/længere tid. Bagetiden afhænger også af størrelsen på pølsehornene.
- Servér pølsehornene lune gerne med ketchup og sennep til

Noter
Dejen kan også bruges til f.eks. boller, flutes eller et franskbrød af resten af dejen.
Hvis der er varme i bunden af din airfryer, behøver du ikke vende pølsehornene.Indbagte pølser i airfryeren – de bliver så gode og dejen er nem at arbejde med.
Du kan bruge alle slags pølser. Hvis du bruger lange pølser, så skal du nok skære dem over på midten. Brunch pølser vil også være rigtigt fine at bruge.
Denne gang brugte jeg en lille pose kyllingepølser. De er perfekte som pølsehornspølser og så er de billige at købe. Mon ikke også de indeholder mindre fedtstof?
Måske du kan få plads til alle 10 pølsehorn i din airfryer, ellers så kan det være du skal bage dem af 2 omgange.
Pølsehornene kan selvfølgelig også sagtens bages i en almindelig ovn.

Pensl gerne dine pølsehorn med æg – det vil give dem en lækker gyldenbrun overflade.
Tricket med at bruge æg kan du også bruge når du skal pensle boller og andet bagværk. Man kan også pensle med kaffe. Det giver også brød og bagværk en flot farve.
Er du ikke helt tilfreds med farven på toppen af pølsehornene, så kan du give dem 1-2 minutter på 200 grader til slut.
Airfryere varmer forskelligt, så måske dine skal have kortere/længere tid. Bagetiden afhænger også af størrelsen på dine pølsehorn. Bare tjek dem undervejs, som med alt andet, du tilbereder i airfryer (eller ovn).

Genialt med en grunddej man kan bruge til så meget forskelligt. Nu har jeg så også prøvet at bruge dejen til pølsehorn.
Pølsehornene var en stor succes herhjemme. Faktisk så blev de til nem aftensmad til min mand og jeg. Resten nød vi til frokosten dagen efter.
Håber du har fået lyst til at prøve nogle af mine mange andre airfryer bage eksperimenter?
Ja man kan nemlig både bage bagels, langtidshævede boller, fødselsdagsboller, hjemmelavet pizza og boller i airfryer.
Se alle mine næsten 150 gratis airfryer opskrifter her eller se et lille udvalg nedenfor:
Bag i airfryer – få opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.






