•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mere tid til bloggen - nyt om mit arbejdsliv i 2021
Hvis du læser med her på bloggen, så vil du vide, at der er sket vildt meget med bloggens besøgstal det sidste års tid.

I september 2019 gik jeg ned i tid, i mit arbejde på biblioteket, så jeg nu kun arbejder 31 timer om ugen.

Det betød, at jeg fik frigjort flere timer til bloggen og jeg har det sidste år arbejdet ihærdigt på optimering af bloggen og især fokuseret på søgemaskineoptimering, så opskrifterne nemmere vil kunne findes af dig og af Google.

I 2019 købte jeg også rådgivningsbistand, så mine tekniske kompetencer blev toptunede. Jeg fik blik for, hvor det var vigtigt at sætte ind og hvor jeg skulle prioritere mine kræfter.

Kurven i denne graf taler sig eget tydelige sprog: Her ser du udviklingen fra 1. september 2019, hvor jeg gik ned i tid, til nu.

Besøgstal på nogetiovnen.dk

Besøgstallene er eksploderet det sidste år!

Det har virkelig givet pote, at jeg i 2019 fik mere tid til at “nurse” bloggen. Besøgstallene er vokset helt vildt og de fortsætter bare deres himmelflugt. Lige nu (nov. 2020) er der næsten 1 mio. månedlige besøg og over 1.2 mio månedlige sidevisninger på nogetiovnen.dk

Det er helt vildt og jeg er både stolt, glad og også en smule paf! Bloggen har nu vokset sig så kæmpe stor at det overgår min vildeste fantasi.

I dette indlæg forklarer jeg lidt om de vilde besøgstal og hvad mulige årsager kan være. 

I takt med de stigende besøgstal, har også bloggens Facebook-side vokset sig kæmpe stor med nu 37.000 følgere.

Det betyder at jeg – heldige mig – får og besvarer rigtigt mange kommentarer fra jer hver eneste dag. På nogle opslag kan der komme 1000 likes og flere hundrede kommentarer og jeg er både stolt, glad og benovet og gør hvad jeg kan for at følge med og hænge på og svare alle jer der skriver 🙂

I hele 2020 har jeg haft fri hver mandag, fra mit job på biblioteket. På min blogger-fridag kigger jeg primært tilbage på bloggens kæmpe store opskriftsarkiv, der snart rummer 2000 opskrifter.

Jeg samler/retter, sletter og får gravet gammelt guld frem i lyset, støver af og vækker til live og det virker!

Den blå kurve her viser besøgstallene for 2020 og orange tallene for 2019. Vildt!
Besøgstal på nogetiovnen.dk

“Fri” om mandagen betyder derfor ikke fri, i traditionel forstand,  men en fuld blogger-arbejdsdag, hvor jeg knokler på med optimeringen af bloggen.

Er du vimmer, hvor det lønner sig og samtidig er det bare et super spændende arbejde, som bare har givet mig endnu mere blod på tanden til at fortsætte arbejdet med bloggen. Hver mandag, når dagen er ved at rinde ud, tænker jeg – øv er dagen allerede væk? Hvor blev den af? Nu nåede jeg jo ikke…..Hilsen og efterårsglimt til dig fra sommerhuset

Jeg stornyder mine blogger-arbejdsdage, hvor jeg som regel arbejder i sommerhuset, hvor jeg kan nyde havudsigten og det smukke lysindfald i stuen. Kallehunden holder mig selvfølgelig med selskab og det nyder vi bare, begge to. 🙂

Der er fuld skrald på yndlingsplaylisten, der er god te i koppen og gang i brændeovnen. Jeg elsker mit sommerhus-blogger-skriver-eksil og er du vild, hvor jeg får rykket igennem på opskrifterne disse dage! 🙂

Mere tid til bloggen - nyt om mit arbejdsliv i 2021

På mine mandage arbejder jeg gerne 10-12 timer, men alligevel bliver min to-do-liste disse dage bare længere og længere.

Jeg får så giga-mange nye ideer til nye områder jeg vil arbejde med og udvikle på bloggen. Jeg deltager i webinarer og suger viden til mig om nye platforme, nye kanaler, nyt indhold. Jeg har tid til telefonnmøder med dygtige inspirerende mennesker og samarbejdspartnere. Jeg har fri, når der er dagslys, og jeg nyder, at jeg kan snuppe madfotos i daglys. Ja jeg stornyder bare at have de friske, vågne dagtimer at blogge i.

Normalt tager jeg jo aftenerne i brug, når jeg er kommet hjem fra job, men indrømmet, dér er jeg bare nogle gange træt og kvast og energien er brugt op andetsteds. Alligevel får jeg skrevet nye opskrifter næsten hver dag, men indrømmet, det er klart sjovest, når man er lidt “frisk i pæren” 🙂Mere tid til bloggen - nyt om mit arbejdsliv i 2021

Jeg elsker mit job og faktisk begyndte jeg som koordinator på Randers Bibliotek 1.1. 2020. I min stilling koordinerer jeg arbejdet og opgaverne på det hold der hedder Information og Digital Betjening. Mine kolleger og jeg arbejder med digital formidling, databaser, digitale borgerhenvendelser, undervisning, fysiske og digitale borgermøder og meget andet  – et giga-spændende arbejde, som jeg elsker!

Jeg er vild med mit koordinatorjob og synes det har været rigtigt spændende med alle de nye faglige udfordringer, jeg er sprunget på, men indrømmet, det har været svært at få min tid til at slå til, med kun 31 ugentlige arbejdstimer.

Både mit bloggerliv og mit arbejdsliv er mine store passioner, men måske du tænker, at det lyder lidt vildt, at jeg både kan give den så meget gas i blogsammenhæng og så samtidig også have speederen så i bund i det civile arbejdsliv?

Indrømmet. Den tanke har også meldt sig hos mig og i sommerferien modnede tanken sig især.

Du’r det at have speederen så meget i bund, på så mange plan? Hvor mange heste kan man ride på i fuld galop, af gangen? Kan man fortsætte i overhalingsbanen for evigt? Hvor meget kan man brænde for, af gangen, uden at brænde ud?

Mere tid til bloggen – nyt om mit arbejdsliv i 2021

Når jeg går ind i noget, vil jeg gerne kunne gøre det 120% mindst og jeg måtte erkende, at det har været svært at være koordinator på nedsat tid. Jeg er top-engageret og klør på, når jeg er på mit arbejde, men fik en følelse af at brænde mit lys i lidt for mange ender og halse lidt efter, altid.

Jeg er mega-taknemmelig for både mit blog- og arbejdsliv og nyder hvert sekund, både i mit civile job og som blog-mutter. Der er fuld tempo på, men alligevel stod jeg lidt ved en skillevej. Hvor mange retninger man man ræse afsted i, med torpedofart?

Jeg kunne mærke, at bloggens eksploderende besøgstal var top-motiverende og meget inspirerende for mig.

Iværksætterspiren voksede frem i maven på mig og jeg tænkte hele tiden på nye ideer til bloggen, på udvikling, optimering, fremgang og push push push. Ej hvor spændende med den blog. Hvad ville den mon kunne udvikle sig til, hvis jeg ofrede den endnu mere tid?

Mit civile job storelsker jeg, og det vil jeg ikke slippe, men hvordan kunne jeg mon så få mere tid til bloggen?

Ja tanken modnede sig i sommerferien. Kunne jeg mon gå ned på kun 3 arbejdsdage om ugen med 2 dage til at drive min blogger-gesjæft?

Jeg tog en snak med min arbejdsplads og min chef mødte mig heldigvis med velvillighed. Jeg har verdens bedste job, på verdens bedste bibliotek!Mere tid til bloggen - nyt om mit arbejdsliv i 2021

Vi fik kabalen til at gå op og det betyder, at jeg fra 1.1. 2021 overlader koordinatorposten til en ny gæv kollega, hvorefter jeg kan gå yderligere ned i tid, til kun 24 ugentlige arbejdstimer.

Jeg fik mit ønske opfyldt, så fra januar får jeg 2 ugentlige blogger-“fri”dage – 2 hele dage, hvor jeg kan hellige mig arbejdet med bloggen.

Jeg er så glad for at mit ønske blev opfyldt og så mega-lettet over, at jeg nu fremad vil kunne få det bedste med fra begge mine 2 verdener.

Mit arbejdsliv på biblioteket gør, at jeg fortsat vil kunne møde bibliotekets herlige brugere og mine skønne kolleger og få de biblioteksfaglige udfordringer, jeg stadigvæk sætter så kæmpe stor pris på.

Ugens 2 andre dage, kan jeg give den gas i blog-sammenhæng. Jeg vil fortsætte med at “kigge tilbage” i opskriftsarkivet og søgemaskine-optimere min blog, men den nye ekstra blogger-arbejdsdag gør, at jeg også vil have tid til at kigge frem og nyudvikle bloggen.

Jeg har mange ideer, men mangler lige nu tid til at få dem alle indfriet. 2021 bliver forhåbentligt året, hvor jeg vil få mulighed for at få startet helt nye tiltag op? Juhuu – jeg glæder mig mega-meget!

Måske jeg skulle kaste mig over videoformidling, Instagram story-aktivitet eller Facebook live spørgetimer, produktion af madplaner til bloggen?Mere tid til bloggen - nyt om mit arbejdsliv i 2021

Ideerne er mange og tip mig da endelig gerne, hvis du har gode ideer eller hvis der er noget du savner mere af på bloggen?

Kan man tjene penge på at blogge og hvordan får jeg råd til at gå ned i tid?

I takt med at bloggens besøgstal stiger, stiger indtjeningen også. Jeg tjener efterhånden en del på bannerannonceringer og jeg vil sagtens kunne sparke yderligere gang i indtjening i forhold til f.eks. sponsorerede samarbejder. Jeg har hidtil takket nej til en del, fordi jeg ikke har haft tiden til det, men det kan jo være, at jeg vil vil kunne sige JA til lidt mere i det nye år?

Du skal dog ikke frygte at bloggen vil blive “oversvømmet” med sponsorerede artikler – det vil stadigvæk være opskrifterne og mine personlige indlæg, der vil være det primære. Jeg vil også kun “sælge” det jeg virkelig gerne vil stå i ryggen af, så jeg kommer til at takke nej til en del, også fremadrettet. Mere tid til bloggen - nyt om mit arbejdsliv i 2021

Den stigende reklameindtægt gør, at jeg kan finansiere at jeg går ned i løn. Det svar giver jeg også, når der en sjælden gang er en enkelt der skriver, at reklamerne på bloggen er lidt “trælse”. Det er “cook business” og reklamerne gør også at jeg f.eks. får råd til at købe f.eks. teknisk bistand til bloggen, kan drive bloggen fra en god og stabil server og kan købe og konsulentbistand i forhold til f.eks. nyudvikling.

Jeg glæder mig meget meget til at give den gas på bloggen i helt nye retninger.Mere tid til bloggen - nyt om mit arbejdsliv i 2021

Jeg er totalt vild med at skrive, også de lidt længere artikler som f.eks. denne. Jeg elsker også at skrive anmeldelser af restaurantbesøg, oplevelser og ture ud i det blå, boganmeldelser, tanker om livet? Alt det vil jeg gøre meget mere af, nu jeg får mere tid til det.

Jeg elsker også at holde foredrag? Måske det også vil blive muligt for mig at drage ud i landet noget mere?

Jeg har også altid drømt om at skrive en bog og jeg har en lille bitte ide om at det kunne være fedt at lave en slags skønlitterær føljeton på bloggen – små korte noveller, med en ny hver uge? Det gad jeg bare godt, men det er bare løse ideer, og strøtanker. Fedt bare at kunne gå og pusle om ideerne på forhånd 🙂Mere tid til bloggen - nyt om mit arbejdsliv i 2021

Tænk sig, at jeg nu bliver min egen direktør TO dage om ugen? Det bliver bare SÅ fedt og jeg glæder mig SÅ meget til at ikke konstant at skulle være i overhalingsbanden både på job og i blogger-fritidsliv.

Arbejsliv, livslykke og prioriteringer – hvad gør dig glad og giver dig allermest mening?

Vi har kun ét liv og efter jeg er blevet 50 er jeg blevet lidt mere opmærksom på at lytte til mit indre og mærke efter hvad jeg har lyst til og hvad der giver mig god energi og så – forsøge – at gøre mere af det.

Jeg er også blevet opmærksom på, at livet har en bagkant og jeg kan godt se, at hvis jeg skulle nå at forfølge/afprøve mine drømme om at være semi-selvstændig, så skulle det være inden jeg blev for gammel og måske ikke længere ville have energi og drive til at kaste mig ud i det.

Jeg vil bare ikke slutte livet med at sidde og fortryde noget jeg ikke fik gjort eller ikke fik afprøvet. Livet er jo dét der sker lige NU. Ja hvad venter vi på?Mere tid til bloggen - nyt om mit arbejdsliv i 2021

Et deltidsjob på biblioteket og et deltidsjob med bloggen, tænker jeg vil blive fuldtidslykke for mig – og jeg er SÅ taknemmelig for at jeg på denne måde vil kunne udleve mine drømme <3

Det er en win-win-situation for mig, hvor jeg kan have livrem og seler på som selvstændig og hvor jeg, via jobbet, vil kunne få dyrket/vedligeholde mine biblioteksfaglige kompetencer og de stærke bruger/kollega relationer, som jeg sætter så stor pris på.

På mine blogger-fridage, vil jeg snuppe en ekstra dag i sommerhuset og udvikle bloggen i vildskab! Hvor jeg glæder mig og hvor bliver det bare spændende at se, hvad det vil kunne udvikle sig til. Mon jeg kan løfte tallene endnu mere?

Det er mega-motiverende at se en graf stige til vejrs og indrømmet, bliver da lidt “hooked” 🙂

Skriv endelig til mig, hvis du har gode ideer til retninger bloggen kan bevæge sig i.

Flere har faktisk foreslået mig at skrive en kogebog og det er jeg jer vældig taknemmelig for. Tænk at i udviser mig den tillid – jeg gad da mega-godt skrive en kogebog og hvem ved, det vil måske ikke længere være helt umuligt for mig at nå rent tidsmæssigt?

Alle de muligheder der er, hvis man tør springe på og tør udfordre det bestående.

Jeg er taknemmelig for at det blev muligt for mig at realisere mine drømme. Hvo intet vover, intet vinder.

Jeg prøver det af og glæder mig. Spændende at se hvad den ekstra fridag vil kunne “flytte” på bloggen?

Jeg håber ikke at jeg vil komme til at savne mit biblioteksjob og mine kolleger alt for meget? Så må gensynsglæden bare blive større, når vi ses 😀

Jeg er mega-glad for at du læser med, her på bloggen og håber du vil fortsætte, også i 2021

Tak fordi du læste med til sidste ord. Jeg håber du kunne lide at komme med om bag facaden igen. Vi høres ved. 🙂

Hilsen Gitte-fuld-af-blogger-pep 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •