•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sirupskage. <3 Uhm i dag får du opskriften på en lækker sirupslagkage med smørcreme og appelsin.Sirupskage med smørcreme og appelsinJuhuu – jeg kan slet ikke få armene ned!

I dag har jeg nemlig fremtryllet den lækreste sirupskage du kan forestille dig og den smager SÅ godt, at man skulle tro, den var fremstillet af den bedste bager!

Jeg er bare SÅ stolt og mega glad og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig! 🙂

Normalt er jeg jo ikke den mest tålmodige bager i køkkenet og jeg kaster mig derfor sjældent over kager der kræver lidt ekstra tid eller omhyggelighed.

Måske det er derfor, at jeg bare bliver så giga-glad når det lykkes mig at lave kager der både smager skønt OG ser rigtigt flotte ud!?Sirupskage med smørcreme og appelsinEn sirupslagkage med smørcreme har stået på min bage-to-liste meget længe, men måske det er dét der med at man skal flække kagen, der har afholdt mig? Det er da faktisk for skørt, for faktisk er det jo rigtigt nemt at lave en sirupskage.

Den tager jo ingen tid at lave. Se lige hvor let det er at flække kagen. Jeg brugte jo bare en kniv. Voila! Ja hvor svært kan det være? 🙂

Tænk sig, at det er så nemt at lave lagkage! 🙂Sirupskage med smørcreme og appelsinHvis jeg kan bage så fin og lækker sirupskage, vil du helt sikkert kunne og glæd dig, den smager skønt!

Jeg har puttet godt med krydderier i kagen, for det elsker jeg bare!

Duften, der bredte sig i huset, da kagen bagte i ovnen, var skøn! En sirupskage kan du bage hele året rundt, men mon ikke vi er mange der er særligt vilde med den til jul?Sirupskage med smørcreme og appelsin Kanel, nellike, ingefær og kardemomme er jo bare rigtigt gode julekrydderier, så det vil især også være en rigtig god kage at servere som julekage til julefrokosten f.eks.?Sirupskage med smørcreme og appelsinJeg har lagt kagen sammen med både smørcreme og appelsinmarmelade. A

ppelsin frisker kagen rigtigt godt op. Hvis du ikke er så vild med appelsinmarmelade, så kan du bruge f.eks. abrikosmarmelade i stedet, men marmelade kan også sagtens udelades helt.Sirupskage med smørcreme og appelsinMin mand er totalt vild med appelsinmarmelade, så selvfølgelig skulle der da hans yndlingsmarmelade i kagen 🙂
Sirupskage med smørcreme og appelsin
En sirupskage er super nem at lave. Jeg har bagt den i en springform på 25 cm i diameter, men du kan også bruge en lidt mindre form, så bliver din kage højere. Du kan også bage kagen i en rugbrødsform?

Vær  bare lige obs på at du skal tilpasse tilberedningstiden, hvis du bruger en anden type form. Sirupskage med smørcreme og appelsinJeg har pyntet kagen med chokoladeglasur og det smagte super godt, men du kan også bruge en chokoladeganache, du bestemmer. 🙂Sirupskage med smørcreme og appelsin

Kagen smagte skønt til en god kop kaffe en mørk og råkold novemberdag.

Ih hvor har jeg glædet mig til at dele opskriften med dig. Du får den lige her:

Sirupskage med smørcreme og appelsin – svampet og lækker – perfekt til jul

Sirupskage med smørcreme og appelsin
Krydret sirupskage med smørcreme og appelsinsyltetøj
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Sirupskage med smørcreme og appelsin
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: julekage, krydderkage, sirupskage, smørcreme
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Sirupskagedej

  • 100 gram smør
  • 1 dl sirup både lys og mørk kan bruges. Kan erstattes med 100 gram honning
  • 125 gram brun farin rørsukker kan også bruges
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk stødt ingefær kan udelades eller erstattes med kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk stødt nellike
  • 2 tsk kanel
  • 1 æg
  • 1 dl creme fraiche yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt kan også bruges.

Smørcreme + appelsinlag

  • 3-4 spsk appelsinmarmelade kan erstattes med abrikosmarmelade, men kan også udelades
  • 100 gram blødt smør
  • 100 gram flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker smag til og tilsæt måske lidt mere

Chokoladeglasur:

  • 125 gram flormelis
  • 4 tsk kakaopulver (mørk usødet)
  • mandelflager kan udelades
  • 5-7 tsk kogende vand

Sådan gør du

  • Put smør, sirup og brun farin i en gryde. Smelt det langsomt sammen under omrøring og tag gryden af blusset og lad det afkøle lidt.
    Sirupskage med smørcreme og appelsin
  • Bland mel, krydderier og natron i en skål og rør creme fraiche og ægget i. Rør sirupsmassen i
    Sirupskage med smørcreme og appelsin
  • Rør med dejskraber eller piskeris, til der ikke er klumper i længere. Du kan også bruge en elpisker eller en køkkenmaskine
    Sirupskage med smørcreme og appelsin
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft (eller alm. ovn). Beklæd en springform med bagepapir (den nederste del). Du kan også bare pensle med smør. Min springform målte 25 cm, men du kan sagtens bruge en mindre, så får du en højere kage. Fordel dejen i springformen
    Sirupskage med smørcreme og appelsin
  • Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30-35 minutter, til den er fast, mørkgylden og gennembagt. Tjek kagen undervejs. Bagetiden afhænger af formens størrelse. Hvis du bager i rugbrødsform, vil kagen nok skulle bage minimum 50 minutter. Lad kagen afkøle
    Sirupskage med smørcreme og appelsin
  • Flæk kagen med en lang kniv og læg den underste del på et serveringsfad. Fordel appelsinmarmeladen ovenpå
    Sirupskage med smørcreme og appelsin

Smørcreme:

  • Rør flormelis i det bløde smør og smag til med vaniljesukker
  • Fordel smørcremen ovenpå appelsinmarmeladen. Det gør ikke noget. det bliver blandet lidt
    Sirupskage med smørcreme og appelsin
  • Læg den anden kagebund ovenpå
    Sirupskage med smørcreme og appelsin
  • Rør chokoladeglasuren, til den har en passende konsistens. Pynt kagen. Træk den godt ud til kanterne med en kniv. Pynt med hasselnøddeflager i kanten (eller andet pynt, efter eget valg)
    Sirupskage med smørcreme og appelsin
  • Lad gerne kagen sætte sig lidt i køleskabet før servering.) Kagen kan holde sig frisk i køleskabet i flere dage og kan fint laves dagen før. Vent gerne med at pynte med glasuren til serveringsdagen
    Sirupskage med smørcreme og appelsin

Noter

Bagetiden afhænger af formens størrelse. Hvis du bager i rugbrødsform, vil kagen nok skulle bage minimum 50 minutter
Kagen kan holde sig frisk i køleskabet i flere dage og kan fint laves dagen før. Vent gerne med at pynte med glasuren til serveringsdagen.
Appelsinmarmelade kan udelades eller erstattes med f.eks. abrikosmarmelade
Sirup kan erstattes med honning
Kagen er fryseegnet uden glasur. Bundene kan også fryses alene
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sirupslagkage med smørcreme og appelsin er en saftig krydderkage, der holder sig frisk i flere dage

Sirupskage med smørcreme og appelsinDet var virkelig en skøn kage, der blev serveret i sommerhuset i dag. Min mand var glad for at jeg endelig bagte en kage med appelsinmarmelade. Lige en kage efter hans hjerte 🙂

Det passede rigtigt godt med appelsinmarmelade til denne kage.

Sirupskagen har godt af et syrligt strejf, da kagen ellers er ret sød i det og så passer appelsin jo bare rigtigt godt til kager der serveres på denne mørke dunkte vinterårstid.Sirupskage med smørcreme og appelsinJeg ilede udenfor i det fri, for at skynde mig at snuppe et foto af kagen, imens der stadigvæk var dagslys. Men skal være hurtig med kameraet, på denne årstid, så fedt at have weekend og god tid til at bage – og tage fotos – i dagslys! Det elsker jeg bare! 🙂Sirupskage med smørcreme og appelsinJeg skar et stykke af sirupslagkagen til “foto-shoot” og var da nødt til lige at prøvesmage. Halløj hvor er det bare en lækker kage! En helt perfekt sirupskage!Sirupskage med smørcreme og appelsin

Jeg glæder mig til at prøvesmage kagen i morgen også, hvor den lige har trukket et døgns tid i køleskabet.

Jeg er sikker på at kagen har rigtigt godt af at både smørcreme og appelsin trænger godt ind i kagebunden.

Du kan med fordel lave kagen dagen før den skal serveres, og så vente med at pynte med glasur til serveringsdagen.

Jeg har skrevet i opskriften, at du kan erstatte sirup med honning.

Sirupskager og honningkager ligger tæt op af hinanden og smager SÅ godt med julekrydderier i.

Det vil være et hit at servere denne kage som honningkage også.

Få andre gode bud på nemme sirups- og honningkager på nogetiovnen.dk lige her:

Sirupskage - opskrift på lækker krydderkage
Sirupskage med smør og kærnemælk - lækker krydderkage
Se opskriften her
Honningkage - opskrift på nem krydderkage
Honningkage - nem, lækker og lynhurtig at lave
Se opskriften her

Sirupskage med smørcreme og appelsinI næste uge kommer Mikkel og hans kæreste på besøg. Juhuu hvor vi glæder os! 🙂

Jeg håber virkelig at jeg kan få plads i fryseren til sirupskagen, så de også vil kunne smage den gode kage. Vi har også et seriøst problem med at få spist kæmpe-kagen selv, så håber fryseren er lidt “sulten” efter kage 🙂

En skøn sirupskage, der gav den skønneste juleduft i huset. Sirupskage med smørcreme og appelsin

Jeg glæder mig til at afprøve kagen i en honningkagevariant.

Så fedt at jeg har fundet ud af, at det slet ikke er så svært at flække kager, og lægge dem sammen med smørcreme 🙂

Jeg glæder mig f.eks. til at afprøve denne kage, bagt i springform og lagt sammen med smørcreme.

Det vil helt sikkert gøre kagerne mere “svampede” hvis cremen kommer ind midt i kagen.

Chokoladekage med smørcreme nem opskrift
Nem og lækker chokoladekage med smørcreme
Se opskriften her
Chokoladekage med smørcreme nem opskrift

Jeg iler med at bringe dig opskriften på den lækre sirupskage. Jeg ved at I er mange der sidder og venter på den, på bloggens Facebookside. 🙂

Jeg delte billeder af den lækre kage og spurgte om I kunne tænke jer opskriften og sikke da et heppekor, der meldte sig. Herligt!

Jeg iler med at trykke på “udgiv” knappen – god fornøjelse med kagen til dig 🙂
Sirupskage med smørcreme og appelsin


  •  
  •  
  •  
  •  
  •