Spinat er sundt og propfyldt med vitaminer og så har det også bare den fineste smag i både mad og salater.
I dag får du opskriften på de lækreste spinatpandekager, der er rigtigt fine at servere som madpandekager med lækkert fyld i. De vil også være fine at lave som wraps med f.eks. kylling, der er gode i madpakken også? Dagen efter er spinatpandekagerne lækre at servere med gratineret ost på,tilberedt i ovnen, ja faktisk så kan de komme til at smage næsten lidt nachos-agtigt? De forsvinder lynhurtigt som chips! 🙂
Madpandekagerne er sunde og jeg brugt rugmel i dejen, så de mætter godt. Der er også hvedemel i, men hvis du ikke kan tåle det, så tænker jeg at du sagtens kan bruge glutenfrit mel eller blendet havregryn måske? Leg gerne lidt med opskriften nedenfor:
Det var mega-nemt at lave spinatpandekagerne og faktisk så kunne jeg sagtens lave dejen med min stavblender, som er den eneste blender vi lige havde i sommerhuset, hvor jeg lavede pandekagerne.
Jeg var spændt på, om der ville flyve spinat-dej rundt i hele huset – eller i loftet – men det gjorde der heldigvis ikke. Herligt! 😀
Jeg lavede pandekagedejen og tilsatte spinatbladene og vroom vroom… straks herefter fik jeg fremtryllet den fineste, grønne pandekagedej. Se hvor fin den er 🙂
Der blev ca. 10 pandekager ud af denne portion og kan I ikke spise dem alle, så kan resten sagtens fryses.
Spinatpandekagerne vil være et hit med f.eks. oksekødsfyld eller grillede kyllingestrimler i. Servér gerne en salat og måske en god creme fraiche dressing til?

Måske du har idé til andet fyld? Du bestemmer. Det er en rigtig nem opskrift og du får den lige her:
Spinatpandekager – sunde madpandekager

Ingredienser
- 3 æg
- 2 dl vand mælk eller surmælksprodukt kan også bruges
- 2 spsk olie raps- eller solsikkeolie
- 1½ dl hvedemel du kan eksperimentere med anden meltype, f.eks. glutenfrit?
- 1 dl rugmel kan erstattes med andet groft mel, havregryn eller hvedemel
- salt
- 100 gram spinat frisk. Frosset optøet spinat kan også bruges
- olie til stegning
Sådan gør du
- Bland vand, olie med mel og salt. Dejen kan fint røres bare med piskeris
- Skyl spinaten og lad vandet dryppe godt fra
- Blend spinaten i pandekagedejen, lidt af gangen, hvis du bruger stavblender. Du kan også hælde dejen i en blender og blende det hele sammen på én gang
- Blend dejen, til den er klumpefri og spinaten er er blendet helt
- Varm en pande op og tilsæt lidt olie og steg nu pandekagerne ved middelvarme ca. 2-3 minutter på hver side. Dejen kan også bruges til spinatvafler
- Tjek pandekagerne undervejs og vend dem, når de er stegte/gyldne. Pas på de ikke bliver for mørke
- Læg pandekagerne på en tallerken, efterhånden som de bliver færdige og hold dem varme ved at lægge stanniol på.
- Nyd pandekagerne lune med f.eks. kødfyld af hakket oksekød, kyllingestrimler ell. lign
Noter
Sprøde og lækre madpandekager, perfekte med kødfyld, som tortillas, wraps eller som madpakkepandekager
Det var virkelig lynyhurtigt at fremtrylle disse spinatpandekager og jeg er meget positiv overrasket over, at det lykkedes mig at bruge stavblenderen. Håber du kan og vil genbruge mine erfaringer?
Jeg synes det er meget nemmere med stavblenderen, end med den store blender, også i forhold til rengøring o.a. Du bestemmer jo selvfølgelig helt selv hvilken slags blender du vil bruge.
Jeg er SÅ glad for at jeg endelig fik eksperimenteret mig frem til en opskrift på lækre spinatpandekager. De har stået på to-do længe og fedt at kunne sætte flueben ved sådan en succes.
Det er lynhurtigt at fremtrylle sådan en portion og de smager så meget bedre end f.eks. færdigkøbte tortillas.
Jeg skal altså også snart prøve at lave hjemmelavede tortillas, men disse spinatpandekager kan altså sagtens bruges som et godt alternativ og så er de jo bare ekstra sunde, når der er spinat i.
Hvis du er vild med hjemmelavede madbrød stegt på pande, så prøv f.eks. også at kigge på denne opskrift på Naan-brød. De er også et hit, kan du tro:

Jeg elsker spinat og det er jo både sundt og godt for øjet og så bliver man jo også bomstærk af at spise det, siger Skipper Skræk – og ham tror vi da på, gør vi ikke?
På bloggen finder du andre gode opskrifter med spinat og du kan tjekke nogle af dem ud lige her:





Spring du bare på en portion af disse lækre spinatpandekager. De var et hit hjemme hos og se da lige hvor flot de pepper middagstallerkenen op.
Pandekagerne vil være et hit både sommer og vinter, men især om vinteren synes jeg det er herligt at servere farvestrålende mad med vitaminer. Det er som om vi har ekstra brug for både farver og vitaminer her, synes du ikke?
Eksperimentér du gerne med opskriften og udskift f.eks. rugmel med anden meltype.
Har du et vaffeljern, så kan du også sagtens bruge dejen til at lave spinatvafler? Brug godt med olie til stegningen, så du er sikker på, at de vil slippe 🙂
God fornøjelse med madpandekagerne. Jeg håber og tror at de også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂