Spinatpandekager – i dag får du opskriften på nemme, sunde madpandekager.
Spinat er sundt og propfyldt med vitaminer og så har det også bare den fineste smag i både mad og salater.
I dag får du opskriften på de lækreste spinatpandekager, der er rigtigt fine at servere som madpandekager med lækkert fyld i.
De vil også være fine at lave som wraps med f.eks. kylling, der er gode i madpakken også?
Dagen efter er spinatpandekagerne lækre at servere med gratineret ost på, tilberedt i ovnen. Ja faktisk så kan de komme til at smage næsten lidt nachos-agtigt? De forsvinder lynhurtigt som chips! 🙂
Madpandekagerne er sunde og jeg brugt rugmel i dejen, så de mætter godt.
Der er også hvedemel i. Hvis du ikke kan tåle det, så tænker jeg at du sagtens kan bruge glutenfrit mel eller blendet havregryn måske? Leg gerne lidt med opskriften nedenfor.
Det var mega-nemt at lave spinatpandekagerne. Faktisk så kunne jeg sagtens lave dejen med min stavblender. Heldigt, for det er den eneste blender vi lige havde i sommerhuset, hvor jeg lavede pandekagerne.
Jeg var spændt på, om der ville flyve spinat-dej rundt i hele huset – eller i loftet – men det gjorde der heldigvis ikke. Herligt! 😀
Først lavede jeg pandekagedejen og tilsatte spinatbladene.og vroom vroom… straks herefter fik jeg fremtryllet den fineste, grønne pandekagedej. Se hvor fin den er 🙂
Der blev ca. 10 pandekager ud af denne portion og kan I ikke spise dem alle, så kan resten sagtens fryses.
Spinatpandekagerne vil være et hit med f.eks. oksekødsfyld eller grillede kyllingestrimler i. Servér gerne en salat og måske en god creme fraiche dressing til?
Måske du har idé til andet fyld? Du bestemmer. Det er en rigtig nem opskrift og du får den lige her:
Spinatpandekager – få en nem opskrift på sunde madpandekager hér
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 3 æg
- 2 dl vand mælk eller surmælksprodukt kan også bruges
- 2 spsk olie raps- eller solsikkeolie
- 90 gram hvedemel - ca 1½ dl du kan eksperimentere med anden meltype, f.eks. glutenfrit?
- 60 gram rugmel - ca. 1 dl kan erstattes med andet groft mel, havregryn eller hvedemel
- salt
- 100 gram spinat frisk. Frosset optøet spinat kan også bruges
- olie til stegning
Sådan gør du
- Bland vand, olie med mel og salt. Dejen kan fint røres bare med piskeris
- Skyl spinaten og lad vandet dryppe godt fra
- Blend spinaten i pandekagedejen, lidt af gangen, hvis du bruger stavblender. Du kan også hælde dejen i en blender og blende det hele sammen på én gang
- Blend dejen, til den er klumpefri og spinaten er er blendet helt
- Varm en pande op og tilsæt lidt olie og steg nu pandekagerne ved middelvarme ca. 2-3 minutter på hver side. Dejen kan også bruges til spinatvafler
- Tjek pandekagerne undervejs og vend dem, når de er stegte/gyldne. Pas på de ikke bliver for mørke
- Læg pandekagerne på en tallerken, efterhånden som de bliver færdige og hold dem varme ved at lægge stanniol på.
- Nyd pandekagerne lune med f.eks. kødfyld af hakket oksekød, kyllingestrimler ell. lign
Noter
Pandekagerne er fryseegnede
Dagen efter kan du gratinere spinatpandekagerne i ovnen med ost på toppen og kødfyld i Kan også nydes kolde i madpakken. Pandekagerne kan bages som spinatvafler også. Få opskrift på spinatvafler her.Sprøde og lækre madpandekager, perfekte med kødfyld, som tortillas, wraps eller som madpakkepandekager
Det var virkelig lynyhurtigt at fremtrylle disse spinatpandekager med stavblenderen.
Jeg synes det er meget nemmere med stavblenderen, end med den store blender, også i forhold til rengøring o.a. Bare lige et tip til dig. Du kan selvfølgelig sagtens bruge en almindelig blender eller en anden køkkenmaskine.
Jeg er SÅ glad for at jeg endelig fik eksperimenteret mig frem til en opskrift på lækre spinatpandekager.De har stået på to-do længe og fedt at kunne sætte flueben ved sådan en succes.
Det er lynhurtigt at fremtrylle sådan en portion og de smager så meget bedre end f.eks. færdigkøbte tortillas. Så lækre sunde madpandekage. Meget sundere end tortillas.
Disse spinatpandekager kan altså sagtens bruges som et godt alternativ og så er de jo bare ekstra sunde, når der er spinat i.
Hvis du er vild med hjemmelavede madbrød stegt på pande, så prøv f.eks. også at kigge på denne opskrift på Naan-brød. De er også et hit, kan du tro:
Jeg elsker spinat og det er jo både sundt og godt for øjet. Man bliver jo også bomstærk af at spise det, siger Skipper Skræk – og ham tror vi da på, gør vi ikke?
Prøv også disse spinatwraps uden hvedemel, de er også super gode.
På bloggen finder du andre gode opskrifter med spinat og du kan tjekke nogle af dem ud lige her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Spring du bare på en portion af disse lækre spinatpandekager. De var et hit hjemme hos og se da lige hvor flot de pepper middagstallerkenen op.
Pandekagerne vil være et hit både sommer og vinter.
Iær om vinteren synes jeg det er herligt at servere farvestrålende mad med vitaminer. Det er som om vi har ekstra brug for både farver og vitaminer her, synes du ikke?
Eksperimentér du gerne med opskriften og udskift f.eks. rugmel med anden meltype. Prøv også at udskifte spinat med f.eks. squash? Disse squash pandekager er skønne
Har du et vaffeljern, så kan du også sagtens bruge dejen til at lave spinatvafler? Få en god nem opskrift her.
Hvis du vil prøve andre madpandekager, så prøv disse majspandekager. Glutenfri pandekager uden mel.
God fornøjelse med madpandekagerne. Jeg håber og tror at de også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂
Få inspiration til flere sunde pandekager og vafler her:
1.
3.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Et godt tip med stavblenderen 🙂
Jeg synes også den er nemmere at gøre ren end den store blender. Hvilken slags skål brugte du? En almindelig eller én med høje kanter (som der følger med til stavblenderen)?
Ellers har jeg også brugt min foodprocessor – den skal bare i opvaskemaskinen (pånær kniven) 😉
Hej Gitte
Jeg laver jævnligt spinatpandekager, dog med en opskrift fra Madensverden.dk – den er også rigtig god 🙂
Det er en god måde at få lidt ekstra grøntsager i børnene (og manden). Jeg er derfor tit på jagt efter opskrifter, hvor grøntsagerne er skjult i maden 🙂