Æggemuffins med spinat. <3  I dag får du opskriften på lækre æggemuffins med skinke, spinat og feta.

Æggemuffins med spinat, skinke & feta opskrift

Æggemuffins – er små, lækre æggekager i miniformat.

En skøn servering og perfekte at servere til morgenmad, frokost eller brunch. Vi spiste de små muffins til aftensmad med et par skiver groft brød og broccoli til. Vi kunne fint blive mætte.

Æggemuffins er taknemmelige, for du kan bruge lige hvad du har i køleskabet som fyld.

Perfekt! Jeg havde nogle skiver hamburgerryg, et par poser spinat og lidt feta. Voila – det var faktisk det? Perfekte stop madspilds-muffins.Æggemuffins med spinat, skinke & feta opskrift Jeg dryssede med ristede solsikkekerner på toppen og halløj, hvor var det bare en lækkerbisken.

Du kan også drysse dine æggemuffins med sesam. Tjek f.eks. også denne opskrift på æggemuffins ud.

Familien har fået sig en ny – sund – snack her. “De smager jo næsten som popcorn eller chips” udbrød de store børn begejstret om de ristede solsikkekerner.

Har du små siliconeforme eller muffinsforme af metal, vil de være perfekte at bruge til muffinsene.

Lækre æggemuffins, små æggekager – nemme og hurtigere at lave

Det er SÅ nemt at lave æggekage i disse forme, for du kan lade ovnen gøre alt arbejdet. Klart nemmere at lave æggemuffins end æggekage, for du skal ikke vende, holde øje, passe på. Det er så smart! 🙂Æggemuffins med spinat, skinke & feta opskrift De små æggemuffins vil pynte på ethvert gæstebord.

Du vil også kunne servere dem som forret en dag, måske serveret med et stykke lækkert brød til?

Lav gerne rigeligt muffins, for de er også skønne i madpakken dagen efter. Bare lige et tip til dig. 🙂

Jeg brugte 1 skive hamburgerryg/skinke i hver muffin og lagde kødet i som “bund”. Du kan også lægge 1 skive bacon eller et stykke serranoskinke i, i stedet.

Det er smart, for så er der “hold” på muffins’ene og samtidig sprødsteger kød/bacon jo også, når det er yderst. Æggemuffins med spinat, skinke & feta opskrift Æggemuffins’ene er oplagte “Stop spild af mad”-muffins, for du kan bruge hvad du har på lager og få tømt grøntsagsskuffen.

Har du ikke spinat, så brug evt. cocktailtomater, har du ikke feta, så drop det, eller erstat med alm. ostetern?

Eksperimentér gerne. 🙂

Du får opskriften lige her – men variér den gerne, helt efter eget hoved og egen grøntsagsskuffe 🙂Muffins med æg, skinke, spinat og feta

Æggemuffins med spinat, skinke & feta – få en nem opskrift her

Muffins med æg, skinke, spinat og feta - sunde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Portioner: 12 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8 æg
  • dl fløde gerne kaffefløde. Kan erstattes med creme fraiche, mælk, tykmælk ell. lign.
  • Salt/hvidløgspeber
  • 150 gram hamburgerryg/skinke/bacon/parmaskinke ca.
  • 200 gram spinat kan erstattes med f.eks. spidskål
  • 150 gram feta i tern kan erstattes med anden ost eller udelades
  • 100 gram ristede solsikkekerner kan udelades eller erstattes med pinjekerner eller sesamfrø

Sådan gør du

  • Varm en pande godt op og rist solsikkekernerne under omrøring. De er færdige, når de er gyldne og sprøde og siger små "poppende" lyde. Hæld solsikkekernerne over på en tallerken og gem til senere.
    Æggemuffins med spinat, skinke & feta opskrift
  • Skyl spinaten og damp den på panden, til den falder lidt sammen.
    Æggemuffins med spinat, skinke & feta opskrift
  • Pisk æg, fløde og krydderier godt sammen.
    Æggemuffins med spinat, skinke & feta opskrift
  • Smør silicone-metalforme med lidt olie og beklæd med en skive hamburgerryg/skinke/bacon.
    Æggemuffins med spinat, skinke & feta opskrift
  • Fordel lidt spinat og feta på hver stykke skinke. Der bliver ca. 12 æggemuffins ud af denne portion.
    Æggemuffins med spinat, skinke & feta opskrift
  • Hæld æggeblandingen på muffins'ene, så det når op til kanten. Drys med ristede solsikkekerner
    Æggemuffins med spinat, skinke & feta opskrift
  • Bag æggemuffins'ene i ovnen ca. 20 minutter på 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Skal du kun lave få, kan de med fordel laves i airfryer.
  • Muffins'ene er færdige, når de er gyldne, sprøde og gennembagte
    Muffins med æg, skinke, spinat og feta

Noter

Æggemuffins er oplagte Tøm køleskabet-muffins.
Skal du kun lave få, kan de med fordel laves i airfryer.
Brug en pålægsrest, grøntsagsrest, osterest og brug mælk/tykmælk eller hvad du nu ellers har på lager
Æggemuffins'ene kan holde sig på køl i 2-3 dage og er også fine i madpakken. Fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme lækre små æggekage muffins – perfekte til brunch og i madpakken

Muffins med æg, skinke, spinat og fetaSmå, fine, lækre æggemuffins.

Den bløde feta i midten, går så fint i spænd med spinat-smagen.

Skinke er altid et hit til æggeretter. Det var ekstra smart, for så vi fik da også lige brugt en bakke hamburgerryg der trængte til at blive brugt. Den knasende solsikkekerne-top var fænomenal – så brug gerne det tip. 🙂

Her kan du se en muffins skåret halvt igennem. Mon du kan fornemme den delikate smag her? Skøn!

Skal du kun lave få, kan de med fordel laves i airfryer. Muffins med æg, skinke, spinat og feta

Her kan du se hvor nemt det er at lave æggemuffins:

Sådan laver du æggemuffins med skinke, spinat og feta – se billederne her:

Der er basis for SÅ mange æggemuffins-varianter nu.

Tomat variant bacon variant, asparges-muffins, broccoli-version, små kartoffelæggemuffins? Uhm – jeg glæder mig til at eksperimentere 🙂

Er du på kur eller på en LCHF-kostomlægning, vil disse muffins være perfekte.

Muffins’ene mætter godt og du kan fint spise et par stykker til morgenmad. De vil være et hit uanset hvor og hvem du serverer dem for, tror jeg. Æggemuffins med spinat, skinke & feta opskriftRigtig god fornøjelse med dine æggemuffins.

Jeg er spændt på hvilken variant du ender med at få serveret?  Lad gerne fantasien, kreativiteten og køleskabsindholdet bestemme 🙂

Uhm jeg er fan af kombinationen feta/spinat – prøv også denne lækre spinattærte.

Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift
Smuk grov spinattærte med feta og pinjekerner
Se opskriften her
Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift

Du finder også et andet spinat-hit på bloggen: denne lækre spinatsalat med tranebær og salt-mandler.

Spis spinat, smagen er bare så fin og du bliver bomstærk, er der nogen der siger 🙂
Æggemuffins med spinat, skinke & feta opskriftBon appetit – god miniæggekagefornøjelse til dig 🙂

Få flere gode opskrifter på æggemuffins her:

1.

Æggemuffins med bacon og tomat - opskrift
Nemme mufifns med æg, bacon og tomat - et hit til brunch
Se opskriften her
Æggemuffins med bacon og tomat - opskrift

2.

Æggemuffins med skinke og feta - opskrift
Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspild
Se opskriften her
Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspild


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.