•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Æggemuffins. <3 I dag får du opskriften på lækre muffins med æg, feta, skinke og grøntsager.

Æggemuffins er skønne og nemme at lave. De er taknemmelige små “Stop Madspilds”-muffins, for du kan bruge lige de ting du har på lager i dit køleskab.

Muffins’ene er perfekte til brunch, som frokost eller serveret som  hovedmåltid med godt brød og en grøn salat til.

Har I nogle muffins tilbage, smager resten godt i madpakken dagen efter. Æggemuffins med skinke og feta - opskriftJeg havde feta, rødløg, skinke og peberfrugt på lager og så dryssede jeg lidt sesamfrø på toppen.

Det gav en fin sprød smag og er faktisk vældigt dekorativt, synes du ikke? 🙂 Æggemuffins med skinke og feta - opskriftÆggemuffins’ene er nemme og billige små æggekage-fiduser. Det er virkelig smart, at man kan bruge lige de ingredienser man har på lager.

Jeg overvejede også at tilsætte majs og gulerodstern, men så ville muffins’ene måske blive for fyldte? Det må blive en anden god gang 🙂

Du får opskriften på æggemuffins’ene her.

Opskriften kan dog fint varieres efter hvilke råvarer der er sæson for og hvad der lige er i din egen lagerbeholdning derhjemme 🙂Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspild

Æggemuffins med skinke og feta – opskrift

Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspild
Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspild
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Keyword: Æggemuffins
Portioner: 16 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8 æg
  • dl mælk kan erstattes med surmælksprodukt
  • Peber. Vær varsom med salt, da fetaost er ret salt
  • 1 peberfrugt kan erstattes med andet grønt
  • 1-200 gram skinke i tern kan erstattes med andet kødfyld eller bacon
  • 2 rødløg i tern
  • 200 gram fetaost ca. Du kan bruge mere/mindre. Du kan bruge revet ost i stedet
  • Drys: sesamfrø eller solsikkekerner

Sådan gør du

  • Pisk æg og mælk godt sammen. Tilsæt salt og peber. (var varsom med salt-mængden, for fetaosten er ret salt)
    Æggemuffins med skinke og feta - opskrift
  • Hæld æggemassen i muffinforme af silicone (så kan de nemt slippe igen). Muffins'ene kan også laves som en hel æggekage. Smør i så fald et tærtefad med smør og hæld æggemassen heri.
  • Snit peberfrugt, rødløg og skinke i tern (måske skinken er i tern i forvejen?) og fordel grøntsager og kød i æggemassen. Put lidt i hver form.
    Æggemuffins med skinke og feta - opskrift
  • Top med fetaost og lad det synke lidt ned i æggemassen.
    Æggemuffins med skinke og feta - opskrift
  • Drys med sesamfrø på toppen.
    Æggemuffins med skinke og feta - opskrift
  • Steg/bag æggemuffinsene 25-30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Hvis du laver en hel æggekage, skal den nok have 35-40 minutter minimum,
  • Muffinsene er færdige, når de er sprøde og gyldne på toppen og æggemassen er stivnet.
    Æggemuffins med skinke og feta - opskrift
  • Nyd dem lune eller afkølede i madpakken
    Æggemuffins med skinke og feta - opskrift

Noter

Du kan bruge al slags kød- og grøntsagsfyld i æggemuffins-ene.
Eksperimentér gerne med hvad du har i dit køleskab og stop madspild
Æggemuffins'ene er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre æggekager med skinke, feta og peberfrugt – gode til brunch, frokost eller madpakke

Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspildÆggemuffins’ene smagte skønt – selvom fetaosten giver en ret salt smag. Du kan sagtens al slags anden revet ost i stedet for.

Som jeg skriver i opskriften skal du derfor være ret varsom med saltmængden.Æggemuffins med skinke og feta - opskriftSesam på toppen af æggekage er et nyt Gitte-påhit. Det er bestemt ikke sidste gang jeg prøver det.

Toppen gjorde toppen sprød og lækker og rent æstetisk pynter det jo også. 🙂

Æggemuffins’ene er meget nemme at lave og du kan følge arbejdsprocessen i billederne lige her:


Æggemuffins med skinke og feta - opskrift

De små æggekager er fine både til brunch, tapas, frokost eller et buffet

Måske man også kunne portionsanrette et par stykker til en forret, serveret med grøntsagsstave til måske?

Jeg tænker også at laks vil kunne smage godt i æggemuffins’ene og hvad med en hel cocktailtomat på toppen måske?

Har du en rest kogte kartofler, så snit dem endelig gerne og tilsæt.

Kolde ris eller kold pasta kan også sagtens tilsættes. Perfekte stop-madspilds-muffins.

Æggemuffins’ene er et hit, og de vil jo nok være mest populære sidst på måneden måske? 😉

Ja det er kun fantasien der sætter grænsen. Du – og dit køleskab – bestemmer 🙂

Rigtig god fornøjelse i køkkenet til dig
Æggemuffins med skinke og feta - opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •