Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt – stop madspild

  • Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspild

Æggemuffins er skønne og nemme at lave og de er taknemmelige små “Stop Madspilds”-muffins, for du kan bruge lige de ting du har på lager i dit køleskab.

Muffins’ene er perfekte til frokost eller serveret som  hovedmåltid med godt brød og en grøn salat til. Har I nogle tilbage, smager resten godt i madpakken dagen efter. Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspildJeg havde feta, rødløg, skinke og peberfrugt på lager og så dryssede jeg lidt sesamfrø på toppen. Det gav en fin sprød smag og er faktisk vældigt dekorativt, synes du ikke? 🙂 Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspildÆggemuffins’ene er nemme og billige små æggekage-fiduser og det virkelig smart, at man kan bruge lige de ingredienser man har på lager.

Jeg overvejede også at tilsætte majs og gulerodstern, men så ville muffins’ene vist blive for fyldte? Det må blive en anden god gang 🙂

Du får opskriften på æggemuffins’ene her, men som sagt kan opskriften fint varieres efter hvilke råvarer der er sæson for og hvad der er i din egen lagerbeholdning derhjemme 🙂Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspild

Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspild
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspild
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 16 stk.
Det skal du bruge:
  • 8 æg
  • 3½ dl mælk
  • Peber. Pas på med salten (fetaost er ret salt i det).
  • 1 peberfrugt
  • 1-200 gram skinke i tern
  • 2 rødløg i tern
  • 200 gram fetaost
  • Drys: sesamfrø
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og mælk godt sammen. Tilsæt salt og peber. (var varsom med salt-mængden, for fetaosten er ret salt)
  2. Hæld æggemassen i muffinforme af silicone (så kan de nemt slippe igen). Muffins'ene kan også laves som en hel æggekage. Smør i så fald et tærtefad med smør og hæld æggemassen heri.
  3. Snit peberfrugt, rødløg og skinke i tern (måske skinken er i tern i forvejen?) og fordel grøntsager og kød i æggemassen. Put lidt i hver form.
  4. Top med fetaost og lad det synke lidt ned i æggemassen.
  5. Drys med sesamfrø på toppen.
  6. Steg/bag æggemuffinsene 25-30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Hvis du laver en hel æggekage, skal den nok have 35-40 minutter minimum,
  7. Muffinsene er færdige, når de er sprøde og gyldne på toppen og æggemassen er stivnet.
  8. Nyd dem lune

Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspildÆggemuffins’ene smagte skønt – selvom fetaosten giver en ret salt smag. Som jeg skriver i opskriften skal du være ret varsom med saltmængden.Sesam på toppen af æggekage er et nyt Gitte-påhit og det er bestemt ikke sidste gang jeg prøver det. Toppen bliver sprød og lækker og rent æstetisk pynter det også.

Muffins’ene er meget nemme at lave og du kan følge arbejdsprocessen i billederne lige her:


Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspildJeg tænker også at de små æggemuffins vil pynte på et buffetbord? Måske man også kunne portionsanrette et par stykker til en forret, serveret med grøntsagsstave til måske? Jeg tænker også at laks vil kunne smage godt i æggemuffins’ene og hvad med en hel cocktailtomat på toppen måske?

Har du en rest kogte kartofler, så snit dem endelig gerne og tilsæt. Kolde ris eller kold pasta kan også sagtens tilsættes. Perfekte stop-madspilds-muffins.

Æggemuffins’ene er et hit, og de vil jo nok være mest populære sidst på måneden måske? 😉

Ja det er kun fantasien der sætter grænsen for æggemuffins’ene. Du – og dit køleskab – bestemmer 🙂

Rigtig god fornøjelse i køkkenet
Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt - stop madspild

Mere inspiration

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Tina

Det er smart med sådanne æggeretter som muffins:-)
Tak for inspirationen og en god weekend ønskes:-)