Spinattærte med feta. Uhm i dag får du opskriften på en sund og lækker tærte med spinat, feta og pinjekerner.
Der er altså noget om det. Sundt mad er altså bare det smukkeste.
Prøv lige at se en smuk spinattærte vi fik lavet i dag. SÅ smuk og bunden blev bare så lækker og sprød.
Det er denne grove tærtebund jeg har brugt.
Efter at have afprøvet mange forskellige tærtedeje igennem årene, har jeg endelig fået udviklet en opskrift der giver den helt perfekte bund.
Med olie og rugmel bliver tærtebunden allersprødest synes jeg. Den tærtebund skulle du da næste prøve?Du kan sagtens variere tærtefyldet – du bestemmer helt selv. Hvad med en løgærte, en skinketærte, en porretærte?
Nederst i dette indlæg får du inspiration til flere lækre tærter.
Hvis du bare har fået lyst til at lave spinattærte med feta, iler jeg med at bringe dig op opskriften her:
Spinattærte med feta og pinjekerner – få en god, nem opskrift hér
Ingredienser
Tærtebund: 2 tærter
- 200 gram hvedemel
- 200 gram rugmel
- 1 tsk salt
- 2½ dl tykmælk andet surmælksprodukt ell. mælk kan bruges
- ½ dl olie
Tærtefyld:
- Lidt smør til stegning
- 500 gram frisk spinat frossen spinat kan også bruges
- 2 store løg
- 500 gram feta - gerne puckost mindre kan bruges. Andet ost kan bruges i stedet
- Salt/peber
- Pinjekerner kan udelades eller erstattes med solsikkekerner
- 6 dl tykmælk eller mælk
- 8 æg
- Salt/peber
Sådan gør du
Tærtebund:
- Bland hvedemel, rugmel og salt. Tilsæt olie og tykmælk og saml dejen med hænderne.
- Smør to tærteforme og fordel dejen i hver form, ved at presse dejen ud med fingrene. Dejen kan også rulles ud. Mine forme målte ca. 25 cm i diameter. Du kan også bage en hel tærte i et ildfast fad f.eks.
- Prik i dejen med en gaffel og forbag tærterne ca. 15 min. v. 100 grader varmluft
Tærtefyld:
- Svits løgene klare i lidt smør
- Skyl spinaten godt og kram vandet af.
- Steg spinaten på panden sammen med løgene, til spinaten falder sammen. Put spinaten på panden lidt af gangen. Sænk temperaturen lidt. Bruger du frossen spinat, så steg den til væden er fordampet lidt. Krydr godt med salt og peber.
- Skær fetaosten ud i tern. Fordel spinatfyldet og fetatern på de to tærter.
- Rør æggeblandingen sammen. (æg+tykmælk/mælk og krydderier) og hæld æggeblandingen på og drys pinjekerner på toppen
- Bag tærterne v. 175 grader varmluft i 30-35 minutter. Tærterne er færdige, når de er gyldne og sprøde og æggeblandingen er fast.
- Servér med en frisk grøn salat til og gerne en creme fraiche dressing til.
Noter
Tærten kan laves med andet grøntsagsfyld
Spinattærten er fryseegnet, men så er det bedst at nedfryse den i formenBruger du frossen spinat, så lad den stege på panden, til væden er fordampet lidt
En sprød og lækker tærte med feta og pinjekerner – en perfekt grov tærtebund
Spinattærten smagte skønt. Den vil være et hit både til frokost og som aftensmad, med en god salat til. Den er ikke svær at lave, så bare spring på.
Det er faktisk rimeligt hurtigt og nemt at bage madtærter.
Der vil være tærter til to dage, hvis I er en familie på 4, så dag 2 er menuen ekstra nem. Det klager vi da ikke over, vel? 🙂
Lav gerne tærte en dag du inviterer gæster til frokost. Tærter vil være perfekt at servere her – også på et buffetbord?
Hvis du serverer tærte på et buffetbord er det tit tærten, der forsvinder først.
Du får lige lidt billeder af tærteprocessen her:
Sådan laver du spinattærte med feta og pinjekerner – se billederne her:
Så er der tærteservering!
Nemme, lækre, grove tærter og smukke ovenikøbet.
Hvis du er vild med spinat, så prøv også denne nemme vegetar spinat pizza med løg og hvidløg. Uhm den er god. Jeg har også prøvet at lave en spinattærte med hytteost. Få opskrift her.
En spinattærte med bacon er også lækker.
Bunden var sprød og stykkerne kunne fint skæres. Smukt ovenikøbet! Helt perfekte spinattærter!
Har du fået lyst til at springe på? 🙂
Få inspiration til andre lækre tærter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Jeg blinkede med øjnene og pludselig var weekenden væk.
Hvad skete der lige der? Vi fik shoppet havemøbler og pakket ting til sommerhuset.
Jeg har gennemgået alle køkkenskabe og skuffer og har nu fundet et bjerg ting der skal med i vores nye sommerhus.
Min mand er meget begejstret. Han storelsker at der nu er tyndet ud i skabe, skuffer og vindueskarme. Tænk at der skulle et sommerhus til?! 🙂
Vi er helt klar. Vi mangler stadigvæk bare kun en lille ting….en lille detalje……nøglen…;-)
Fornemmer man en vis utålmodighed her? Ork nej da! 🙂
Hej Gitte
Ved du om man kan fryse dejen ned? Vi er nemlig kun to herhjemme og ved da godt at jeg kan dele opskriften, men det var jo smart med en tærtedej i fryseren til en nem middag.
Jeg ved at man kan med den federe variant med smør men er lidt usikker her 🙂
Hilsen Bettina
Hej Gitte
Min perfekte tærtebund er meget lig din, 100 g mel, 125 g groftmel, 1/2 dl olie, 1/2 dl vand, 1 tsk bagepulver, 1 tsk salt.
Prøv at tilsætte bagepulver til din opskrift, jeg synes det giver bunden det der lækre sconne “udtryk”/smag (forhåbentlig forstår du hvad jeg mener, ellers må du jo bare prøve 😉 )
Jenny