•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Smuk spinattærte med feta og pinjekerner

Der er altså noget om det. Sundt mad er altså bare det smukkeste. Prøv lige at se en smuk spinattærte vi fik lavet i dag. Uhm! Spinattærte med feta og pinjekerner. SÅ smuk og bunden blev bare så lækker og sprød.

Det er denne grove tærtebund jeg har brugt.

Efter at have afprøvet mange forskellige tærtedeje igennem årene, har jeg endelig fået udviklet en opskrift der giver den helt perfekte bund. Med olie og rugmel bliver tærtebunden allersprødest synes jeg. Bare lige et tip til dig.

Kig med på opskriften nedenfor, og afprøv den gerne, og se hvad du synes. Tip gerne mig/os, hvis du har andre gode tærtefiduser du vil dele? Måske DU også har fundet den helt perfekte opskrift på tærtebund?Smuk spinattærte med feta og pinjekernerDu kan sagtens variere tærtefyldet – du bestemmer helt selv. Hvad med en løgærte, en skinketærte, en porretærte?

Hvis du bare har fået lyst til at lave spinattærte med feta, iler jeg med at  bringe dig op opskriften her:

Spinattærte med feta og pinjekerner – opskrift

Smuk spinattærte med feta og pinjekerner
Smuk grov spinattærte med feta og pinjekerner
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Mad til to dage
Keyword: spinattærte, tærte med spinat
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Tærtebund: 2 tærter

  • 200 gram hvedemel
  • 200 gram rugmel
  • 1 tsk salt
  • dl tykmælk andet surmælksprodukt ell. mælk kan bruges
  • ½ dl olie

Tærtefyld:

  • Lidt smør til stegning
  • 500 gram spinat
  • 2 store løg
  • 500 gram feta - gerne puckost mindre kan bruges. Andet ost kan bruges i stedet
  • Salt/peber
  • Pinjekerner kan udelades eller erstattes med solsikkekerner
  • 6 dl tykmælk eller mælk
  • 8 æg
  • Salt/peber

Sådan gør du

Tærtebund:

  • Bland hvedemel, rugmel og salt
    Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift
  • Tilsæt olie og tykmælk og saml dejen med hænderne.
  • Smør to tærteforme og fordel dejen i hver form, ved at presse dejen ud med fingrene. Dejen kan også rulles ud. Mine forme målte ca. 25 cm i diameter. Du kan også bage en hel tærte i et ildfast fad f.eks.
    Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift
  • Prik i dejen med en gaffel og forbag tærterne ca. 15 min. v. 100 grader varmluft

Tærtefyld:

  • Svits løgene klare i lidt smør
  • Skyl spinaten godt og kram vandet af.
  • Steg spinaten på panden sammen med løgene, til spinaten "falder sammen". Put spinaten på panden lidt af gangen, og efterhånden er der plads til det hele. Skru ned for temperaturen.
    Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift
  • Krydr godt med salt og peber.
  • Skær fetaosten ud i tern.
  • Rør æggeblandingen sammen. (æg+tykmælk/mælk og krydderier)
  • Fordel spinatfyldet og fetatern på de to tærter.
    Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift
  • Hæld æggeblandingen på og drys pinjekerner på toppen
    Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift
  • Bag tærterne v. 175 grader varmluft i 30-35 minutter. Tærterne er færdige, når de er gyldne og sprøde og æggeblandingen er fast.
    Smuk spinattærte med feta og pinjekerner
  • Servér med en frisk grøn salat til og gerne en creme fraiche dressing til.
    Smuk spinattærte med feta og pinjekerner

Noter

Tærten kan laves med andet grøntsagsfyld
Tærten er fryseegnet, men så er det bedst at nedfryse den i formen
Du kan nøjes med mindre fetaost
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En sprød og lækker spinattærte med feta og pinjekerner – en perfekt grov tærtebund

Smuk spinattærte med feta og pinjekerner

Det er faktisk rimeligt hurtigt og nemt at bage madtærter. Tærter er geniale som frokostret eller som hovedret, hvis der serveres en god salat til. Der vil være tærter til to dage, hvis I er en familie på 4, så dag 2 er menuen ekstra nem. Det klager vi ikke over, vel? 🙂

Lav gerne tærte en dag du inviterer gæster til et frokostbord, tærter vil være perfekt at servere her.

Hvis du serverer tærte på et buffetbord er det tit tærten, der forsvinder først.

Du får lige lidt billeder af tærteprocessen her:

Sådan laver du spinattærte med feta og pinjekerner – se billederne her:

Så er der tærteservering!

Nemme, lækre, grove tærter og smukke ovenikøbet.

Smuk spinattærte med feta og pinjekerner

Det er altid spændende at skære tærter, for man ved aldrig helt om tærtefyldet har afgivet for meget væde, så tærtebundene er blevet for bløde. Pyh – det gik fint denne gang. Sprøde bunde og stykker der fint kunne skæres. Smukt ovenikøbet! Helt perfekte spinattærter!

Har du fået lyst til at springe på?  🙂
Smuk spinattærte med feta og pinjekerner

Jeg blinkede med øjnene og pludselig var weekenden væk. Hvad skete der lige der? Vi fik shoppet havemøbler og pakket ting til sommerhuset. Jeg har gennemgået alle køkkenskabe og skuffer og har nu fundet et bjerg ting der skal med i sommerhuset. Min mand er meget begejstret. Han storelsker at der nu er tyndet ud i skabe, skuffer og vindueskarme. Tænk at der skulle et sommerhus til?! 🙂

Vi er helt klar. Vi mangler stadigvæk bare kun en lille ting….en lille detalje……nøglen…;-)

Fornemmer man en vis utålmodighed her? Ork nej da! 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •