Butter chicken. Her får du en nem opskrift på den populære indiske ret. Det er en meget nem måde at lave butterchicken på. Retten kan være færdig på bare 30 minutter.
Nu skulle det prøves! Butter chicken har stået på min køkken ønske-liste længe og wow det smager jo bare godt!
Hvad er Butter chicken?
Butter chicken eller murgh makhani, som retten oprindeligt også kaldes, er en godt krydret indisk/pakistansk ret. Retten består af små stykker kylling i en cremet tomatsovs med fløde og en masse krydderier.
En god “gryderet” fra det indiske køkken.
Butterchicken laves ofte ved at marinere kylling i yoghurt natten over, men den kan også laves uden marinade.
Det er dét jeg har gjort i denne nemme opskrift, så her kan du lave retten uden ventetid. Hvis du gerne vil marinere kyllingekødet, så får du også tips til marinaden i opskriften eller nedenfor.
Butter chicken serveres som oftest sammen med naanbrød eller ris.
Vi spiste ris til vores butterchicken og det smagte virkelig godt! Tror vi er blevet fan af det indiske køkken herhjemme nu.
Håber også du vil synes om min version. Min opskrift er rigtig nem og du får den lige her
Butter chicken – nem opskrift på butterchicken på 30 min.
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 30-40 gram smør til stegning. Spar ikke på smørret
- 500 gram kyllingefilet / kyllingebryst / kyllingeinderfilet i tern. Også god med kalkun. Kyllingekødet kan formarineres, se tip i opskriftens noter
- 2 løg skåret i tern
- 3-4 fed hvidløg friskpressede
- 1 bouillonterning grøntsags- eller hønsebouillon
- 3-4 tsk Garam masala smag til
- ¼ tsk chilipulver afhængigt af hvor stærkt dit chilipulver er. Kan erstattes med cayennepeber
- 1½ tsk gurkemeje giver smag og den flotte gule farve
- 3 tsk sukker smag til
- 2 tsk paprika smag til
- 1 tsk spidskommen kan evt. erstattes med lidt ekstra garam masala
- ½ tsk muskatnød kan udelades
- 1 tsk stødt ingefær eller gerne 1 spsk frisk ingefær
- ¼ tsk stødt nellike smag til. Kan evt. udelades
- salt/peber smag til
- evt. 1 tsk koriander
- 1 dåse flåede tomater
- 1½ dl kogende vand
- 2 spsk sød chilisovs smag til. Kan udelades eller erstattes med lidt ketchup
- 1½-2½ dl fløde
Sådan gør du
- Skær klip kyllingen i små stykker. Steg løg og hvidløg i smørret i en pande/sautérpande, sammen med bouillonterningen. Jeg brugte min Scanpan bradepande, der også kan bruges på komfuret. Svits nu kyllingen med
- Når kyllingen har fået lidt stegeskorpe, så tilsætter du alle krydderier og sukker. Tilsæt evt. ekstra smør og spar ikke på smørret. Brun kyllingen med krydderierne.
- Tilsæt nu flåede tomater og kogende vand og lad den simre i 10-15 minutter.
- Hæld fløden ved og lad sovsen koge lidt op, til den tykner. Gerne uden låg. Smag sovsen til med chilsauce og evt. med ekstra krydderier/sukker.
- Jævn evt. sovsen med 1-2 tsk majsstivelse udrørt i lidt vand. Du kan også drysse lidt mandelmel af fintblendede mandler i retten, det vil også tykne sovsen.
- Servér gerne ris til
Noter
Kyllingekødet kan også marineres, gerne natten over, som i denne tikka masala opskrift
Kan også laves med kalkunbryst. Retten er fryseegnetPrøv en nem måde at lave butterchicken på. Kan laves med eller uden yoghurt marinade
Jeg har længe villet prøve at lave min egen version butter chicken. Du ved jo, at jeg godt kan lide at lave de særligt nemme retter. Hermed fik du så min hurtige udgave af retten.
På denne måde, så kan du servere butter chicken på ½ time.
Du kan dog sagtens lade kyllingebrystet marinere natten over, eller bare nogle timer i køleskabet.
Marinade til butter chicken:
Vend kødet med 1-1½ dl græsk yoghurt eller kærnemælk. Bland 3 fed hvidløg i og tilsæt disse kryddeirer: 3 tsk Garam Masala, 1 tsk paprika, 1½ tsk gurkemeje, 1/4 tsk chilipulver, salt/peber, 1 tsk stødt ingefær (el. gerne 1 spsk friskrevet ingefær), ½ tsk muskatnød.
Der er vist lidt uenighed om hvem der oprindeligt opfandt retten? Læs mere om denne twist i en artikel om butter chickens ophav på DR.
Hvorfor hedder retten butter chicken?
Der er lidt smør i flødesovsen, men jeg tænker ikke det er forklaringen. Måske det er fordi kyllingen i retten er mør og “blød” som smør?
En skøn ret, du skal glæde dig til at smage. Prøv den også med f.eks. kalkunbryst? Den kan jo helt sikkert også laves med svinekød i tern eller f.eks. svinemørbrad? Det må vi prøve.
Retten minder meget om retten tikka masala – uhm også en lækker ret. Få opskrift her.
Der er virkelig smæk på smagen i denne ret, der består af en kobination af masse stærke og “varme” krydderier.
Jeg købte et glas Garam Masala, som er en af grundkrydderierne i den lækre ret. Derudover supplerede jeg med alt godt fra krydderiskabet.
Har du ikke alle krydderierne, så brug evt. bare ekstra Garam Masala, da den er et mix af de krydderier der skal bruges i retten. Bare smag retten til, så den kommer til at få en smag, der passer til dine smagsløg.
Hvad er Garam Masala?
Krydderiblandingen består af en blanding af peber/cayennepeber og varme krydderier: spidskommen, kardemomme, koriander, sort peber, nellike, kanel, cayennepeber.
Dette mix af krydderier bruger vi ikke så tit i danske gryderetter, men dejligt forfriskende at prøve noget nyt.
I forening smager krydderierne virkelig godt sammen, så prøv at købe et glas Garam Masala. Så er du også klar til at lave de lækre indiske retter. Sådan et glas er drøjt i brug.
Butter chicken kan laves på flere eller mange måder og det er lidt forskelligt hvilke krydderier der bruges.
Nogle tilsætter også mandler/nødder til retten. Jeg har f.eks. foreslået at du kan tykne saucen med fintblendede mandler. De kan sagtens udelades, for retten smager rigtigt fint uden.
En skøn krydret gryderet med kylling, med en cremet flødessauce med tomat og garam masala.
Jeg har brugt en del smør under stegningen, så jeg gjorde lidt ekstra for at min ret levede op til navnet. Spar endelig ikke på smørret. Riiiigeligt smør, ved du nok. Comfort food af allerbedste slags. 🙂
Rigtig god fornøjelse med din butter chicken. Jeg håber du vil synes om min nemme udgave af retten.
Den er et hit som nem aftensmad til hverdag, men dine gæster vil også juble over at få den serveret.
Har du lyst til at prøve andre lækre gryderetter med kylling?
Prøv denne kylling i paprika flødesauce med bacon eller denne ret med kyllingebryst i flødesovs med bacon og ærter.
Få flere opskrifter på gryderetter med kylling eller retter med kyllingebryst her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.