Pandestegt entrecote i flødesauce med løg og champignoner

 

I weekenden gik jeg på jagt i fryseren og hov, hvad fandt jeg? En pose lækre store entrecotes? Det var ikke det værste at finde. 😉

Hvordan skulle vi så tilberede dem? Skulle det være entrecotes på grillpande eller skulle de forklædes i en flødesauce?

Det blev til pandestegte entrecotes i flødesauce med løg og champignon og hertil bagte grøntsager og pommes frites. Der var rigeligt flødesauce og ikke et øje var tørt. Især hos mændende i familien ville jubelen ingen ende tage.

 

 

Du kan fint lave retten til dine gæster men du kan også bare servere den for din familie eller din kæreste en dag du bare gerne vil forkæle? Du kan bruge tykstegsbøffer, minutsteaks, kalvesteaks, eller andre andre bøffer af oksekød tænker jeg?

Pandestegt entrecote i flødesauce med løg og champignoner

Her kommer opskriften på

Pandestegt entrecote i flødesauce med champignon og løg:

Du skal bruge (4 personer)

4 store entrecotes, tykstegsbøffer, eller lign.

Lidt smør til stegning

3 store løg

1 oksebouillonterning

1 stor bakke champignon+ 2½ dl vand eller 2 glas hele champignon incl. væde

2½ dl. madlavningsfløde

Salt/peber, jævning

Bagte grøntsager: 

1 peberfrugt i strimler, 3 rødløg i både, 8 gulerødder i stave, 4-5 spsk. olie, salt/friskkværnet peber. Vendes i olie og krydres og bages i ovn 20-30 minutter v. 175 grader varmluft. Vendes undervejs.

Pommes frites: Købte eller hjemmelavede

Pandestegt entrecote i flødesauce med løg og champignoner

Sådan laver du entrecotes i flødesauce med champignon og løg:

  • Start med at forberede de bagte grøntsager og pommes frites’ene
  • Brun herefter steaksene i smør et par minutter på hver side. Krydr godt på begge sider.

2015-01-31 18.22.39

  • Stil steaksene til side dækket med stanniol.
  • Brun løg og champignon i resten af stegeskyen fra bøfferne. Tilsæt en bouillonterning. Svits godt.

2015-01-31 18.30.49

  • Tilsæt vand eller væde fra champignonerne. Jeg bruger tit champignon fra glas, fordi jeg er doven. Jeg kan bedst lide de friske men på 2. pladsen kommer de hele champignon fra glas. Til sidst de skivede champignon. Du bestemmer. Brug gerne friske champignon, hvis du orker 😉
  • Tilsæt fløde. Skyl flødekartonen med lidt vand og tilsæt også det.
  • Jævn flødesaucen og smag den til med salt og peber.
  • Læg entrecotes’erne i flødesaucen og dæk dem godt til med sauce. Læg låget på. Lad bøfferne simre ved svag varme i flødesaucen i 15 minutter ca. Prik i steaks’ene og mærk efter om de er møre.

Pandestegt entrecote i flødesauce med løg og champignoner

Servér entrecotes’ene med de bagte grøntsager og pommes frites’ene.

Vi ELSKER bagt grønt i vores familie og kan uden problemer spise et par kilo grøntsager på den måde. Rødløg smager rigtigt godt bagt, og peberfrugt også. De søde gulerødder passer så fint sammen med. Sammen går de 3 slags grøntsager så fint i spænd. Vores yndlingsgrønt.

Pandestegt entrecote i flødesauce med løg og champignoner

Her ser du entrecote-processen i billeder fra start til slut.

Sikke en fornem servering, også selvom du nok har luret at vi ikke spiste hjemmelavede pommes frites til. Det var ok og teenagesønnen havde julelys i øjnene. Pommes frites, oksesteaks og rigeligt flødesauce, hvad mere kan man ønske sig når man er en sulten teenagedreng? 😉

“Det er dælme godt det hér” sagde han flere gange på godt jysk….og SÅ er det godt! 😉

Retten fortjener en nomering i kategorien “familiens favoritter” 🙂

Gå på jagt i din fryser. Måske du også finder en pose entrecotes eller noget andet godt kød du kan stoppe i flødesaucen? 🙂

Pandestegt entrecote i flødesauce med løg og champignoner