Champignon a la creme smager så lækkert på ristet brød eller som tilbehør til mange retter. Her får du en god nem opskrift på flødestuvet champignon, eller svampestuvning, som det også kaldes.
Øj dette er altså bare én af mine livretter! Jeg kunne spise den både til frokost, forret, som aftensmad, som aftensnack – til alt!
På buffet er det også super lækkert med en lille appetizer “haps” med stuvet champignon. Altid et hit.
Hvad er champignon a la creme?
Champignon à la crème er en fransk ret. Man bruger riske champignon der steges i smør med løg og bagefter simres med fløde og evt. hvidvin/bouillon. Når sovsen tykner bliver det til en lækker cremet sovs / flødestuvning.
Retten er meget enkel og nem at lave og så smager den skønt. Vi spiser den som tilbehør til kødretter, f.eks. til steaks, wienerschnitzel og pommes frites?
Det smager også skønt til kylling / kyllingebryst eller som ret alene til frokost, forret eller som hovedret, med brød til.
Du kan også vende pasta i retten, så du får en en dejlig cremet pastaret? Så kan retten sagtens spises som vegetar hovedret også
Prøv også mørbrad a la creme – lavet lidt på samme måde, bare med svinemørbrad i. Du kan også tilsætte kylling og lave kylling a la creme eller kylling stroganoff?
Champignon ala creme i flødesovs med løg smager så skønt!
Nu mangler jeg kun lige at finde en masse kantareller at prøve opskriften med. Det vil smage så lækkert. Alle svampe kan bruges til denne opskrift, også portobellosvampe tænker jeg?
Det er nemlig en god grundopskrift på svampe a la creme du får her. Retten er super nem at lave og du får opskriften lige her
Champignon a la creme opskrift – flødestuvet champignon
Ingredienser
- 30 gram smør til stegning
- 1 lille løg fintsnittet.
- 1 bouillonterning jeg brugte grøntsagsbouillon
- 4-500 gram champignon andre svampe kan bruges
- 2-2½ dl piskefløde
- 1-1½ dl kogende vand kan erstattes med f.eks. hvidvin eller mælk?
- salt/peber
- 1-2 tsk evt. Maizena til jævning
- evt. lidt citronsaft el. hvidvin/hvidvinseddike. Smag til.
Sådan gør du
- Snit løget fint og svits det i smør på panden. Svits bouillonterningen med. Det giver god smag. Rens champignonerne imens. Skær kun den nederste del af stokken af.
- Snit champignon i skiver og svits dem med på panden. Tilsæt evt. mere smør undervejs. Krydr godt med salt og peber.
- Svits champignonerne til de har fået farve. Tilsæt piskefløde og kogende vand og kog op, til retten begynder at tykne.
- Jævn saucen let med Maizena, til passende konsistens. Smag til evt. med ekstra salt og peber. Smag også gerne til med lidt citronsaft/hvidvin/hvidvinseddike. Servér din champignon a la creme lun som tilbehør eller på ristet brød.
Noter
Smages gerne til med citronsaft, hvidvinseddike eller hvidvin.
Servér gerne svampestuvningen på butterdej Tilsæt evt. svinemørbrad til retten som i denne mørbrad a la creme.Flødestuvede champignons er champignon i flødesovs – nemt, lækkert tilbehør
Wow det smagte godt! Skålen blev tømt på rekordtid herhjemme. Tro mig, uanset hvor stor en portion du laver, vil du aldrig have lavet nok. Den allerbedste anbefaling.
Heldigvis så synes jeg tit, at man kan købe champignon billigt, ofte også som datovare.
Champignon har kort holdbarhed, så spotter du et godt dato kup, så køb køb køb og lav en portion af denne lækre stuvning. Føl dig som heldig kartoffel og forkæl din familie med lækkerierne.
Jeg tilsætter gerne bouillon og lidt vand til flødesovsen. Det synes jeg giver den bedste smag og gør flødesovsen lidt lettere.
Smagen bliver også ekstra godt krydret. Når du svitser bouillonterningen med, sammen med løg og smør, giver det en ekstra god smag.
Det trick bruger jeg gerne også i saucer og gryderetter, men det har du vist opdaget, hvis du følger bloggen trofast. 🙂
Fortynder du sovsen med endnu mere vand, kan du lave den lækreste champignonsovs a la denne. Svampesauce smager også super godt.
Fortynder du den endnu mere, kan du lave champignonsuppe og det smager også virkelig godt.
Du kan også erstatte vandet med hvidvin eller mælk? Du bestemmer. Smag også gerne retten til med citronsaft eller lidt hvidvinseddike.
Du kan sagtens nøjes kun med piskefløde. Så bliver sovsen endnu mere cremet, men også noget mere “fed” i konsistensen.
Prøv den lækre ret. Du – og dine gæster – vil elske den! Måske som fyld i lækre butterdejstærter eller tarteletter ? Retten var en stor succes hjemme hos os.
Hvis du er vild med champignon, så prøv også denne lækre champignontærte eller denne lækre champignonpaté.
Du skulle også prøve disse gratinerede champignon med hvidløgssmør.
Få flere opskrifter med champignon og svampe her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.