Champignon a la creme smager så lækkert på ristet brød eller som tilbehør til mange retter. Her får du en god nem opskrift på flødestuvet champignon, eller svampestuvning, som det også kaldes.

Øj dette er altså bare én af mine livretter! Jeg kunne spise den både til frokost, forret, som aftensmad, som aftensnack – til alt!

På buffet er det også super lækkert med en lille appetizer “haps” med stuvet champignon. Altid et hit.

Champignon a la creme opskrift - flødestuvet champignon

Hvad er champignon a la creme?

Champignon à la crème er en fransk ret. Man bruger riske champignon der steges i smør med løg og bagefter simres med fløde og evt. hvidvin/bouillon. Når sovsen tykner bliver det til en lækker cremet sovs / flødestuvning.

Champignon a la creme opskrift - flødestuvet champignon

Retten er meget enkel og nem at lave og så smager den skønt. Vi spiser den som tilbehør til kødretter, f.eks. til steaks, wienerschnitzel og pommes frites?

Det smager også skønt til kylling / kyllingebryst eller som ret alene til frokost, forret eller som hovedret, med brød til.

Du kan også vende pasta i retten, så du får en en dejlig cremet pastaret? Så kan retten sagtens spises som vegetar hovedret også

Prøv også mørbrad a la creme – lavet lidt på samme måde, bare med svinemørbrad i. Du kan også tilsætte kylling og lave kylling a la creme eller kylling stroganoff?

Champignon a la creme opskrift - flødestuvet champignon

Champignon ala creme i flødesovs med løg smager så skønt!

Nu mangler jeg kun lige at finde en masse kantareller at prøve opskriften med. Det vil smage så lækkert. Alle svampe kan bruges til denne opskrift, også portobellosvampe tænker jeg?

Det er nemlig en god grundopskrift på svampe a la creme du får her. Retten er super nem at lave og du får opskriften lige herChampignon a la creme opskrift - flødestuvet champignon

Champignon a la creme opskrift – flødestuvet champignon

Champignon a la creme opskrift - flødestuvet champignon
Flødestuvede champignon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Champignon a la creme opskrift - flødestuvet champignon
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 30 gram smør til stegning
  • 1 lille løg fintsnittet.
  • 1 bouillonterning jeg brugte grøntsagsbouillon
  • 4-500 gram champignon andre svampe kan bruges
  • 2-2½ dl piskefløde
  • 1-1½ dl kogende vand kan erstattes med f.eks. hvidvin eller mælk?
  • salt/peber
  • 1-2 tsk evt. Maizena til jævning
  • evt. lidt citronsaft el. hvidvin/hvidvinseddike. Smag til.

Sådan gør du

  • Snit løget fint og svits det i smør på panden. Svits bouillonterningen med. Det giver god smag. Rens champignonerne imens. Skær kun den nederste del af stokken af.
    Champignon a la creme opskrift - flødestuvet champignon
  • Snit champignon i skiver og svits dem med på panden. Tilsæt evt. mere smør undervejs. Krydr godt med salt og peber.
    Champignon a la creme opskrift - flødestuvet champignon
  • Svits champignonerne til de har fået farve. Tilsæt piskefløde og kogende vand og kog op, til retten begynder at tykne.
    Champignon a la creme opskrift - flødestuvet champignon
  • Jævn saucen let med Maizena, til passende konsistens. Smag til evt. med ekstra salt og peber. Smag også gerne til med lidt citronsaft/hvidvin/hvidvinseddike. Servér din champignon a la creme lun som tilbehør eller på ristet brød.
    Champignon a la creme opskrift - flødestuvet champignon

Noter

Smages gerne til med citronsaft, hvidvinseddike eller hvidvin.
Servér gerne svampestuvningen på butterdej
Tilsæt evt. svinemørbrad til retten som i denne mørbrad a la creme.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Champignon a la creme opskrift - flødestuvet champignon

Flødestuvede champignons er champignon i flødesovs – nemt, lækkert tilbehør

Wow det smagte godt! Skålen blev tømt på rekordtid herhjemme. Tro mig, uanset hvor stor en portion du laver, vil du aldrig have lavet nok. Den allerbedste anbefaling.

Heldigvis så synes jeg tit, at man kan købe champignon billigt, ofte også som datovare.

Champignon har kort holdbarhed, så spotter du et godt dato kup, så køb køb køb og lav en portion af denne lækre stuvning. Føl dig som heldig kartoffel og forkæl din familie med lækkerierne.

Champignon a la creme opskrift - flødestuvet champignon

Jeg tilsætter gerne bouillon og lidt vand til flødesovsen. Det synes jeg giver den bedste smag og gør flødesovsen lidt lettere.

Smagen bliver også ekstra godt krydret. Når du svitser bouillonterningen med, sammen med løg og smør, giver det en ekstra god smag.

Det trick bruger jeg gerne også i saucer og gryderetter, men det har du vist opdaget, hvis du følger bloggen trofast. 🙂

Fortynder du sovsen med endnu mere vand, kan du lave den lækreste champignonsovs a la denne. Svampesauce smager også super godt.

Fortynder du den endnu mere, kan du lave champignonsuppe og det smager også virkelig godt.

Champignon a la creme opskrift - flødestuvet champignon

Du kan også erstatte vandet med hvidvin eller mælk? Du bestemmer. Smag også gerne retten til med citronsaft eller lidt hvidvinseddike.

Du kan sagtens nøjes kun med piskefløde. Så bliver sovsen endnu mere cremet, men også noget mere “fed” i konsistensen.

Prøv den lækre ret. Du – og dine gæster – vil elske den! Måske som fyld i lækre butterdejstærter eller tarteletter ? Retten var en stor succes hjemme hos os. Champignon a la creme opskrift - flødestuvet champignon

Hvis du er vild med champignon, så prøv også denne lækre champignontærte eller denne lækre champignonpaté.

Du skulle også prøve disse gratinerede champignon med hvidløgssmør.

Få flere opskrifter med champignon og svampe her:

1.

Champignontærte - nem opskrift på tærte med champignon
Madtærte med champignon og forårsløg
Se opskriften her
Champignontærte - nem opskrift på tærte med champignon

2.

Champignonpaté - nem opskrift på svampepaté
Nem opskrift på svampepaté
Se opskriften her
Champignonpaté - nem opskrift på svampepaté

3.

Champignon i airfryer med hvidløgssmør
Lækre gratinerede champignon med hvidløgssmør tilberedt i airfryer
Se opskriften her
Champignon i airfryer med hvidløgssmør

4.

Champignonsauce med fløde - nem opskrift
Champignonsovs med fløde - nem og billig
Se opskriften her
Champignonsauce med fløde - nem opskrift

5.

Champignon ristet i smør og hvidløg på pande
Champignon - ristet i smør og hvidløg - SÅ lækre
Se opskriften her
Champignon ristet i smør & hvidløg på pande

6.

Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift
Lækre gratinerede champignon med hvidløgssmør
Se opskriften her
Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift

7.

Champignonsovs nem lækker opskrift på svampesauce
Nem og lækker hjemmelavet champignonsovs
Se opskriften her
Champignonsovs nem lækker svampesauce

8.

Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift
Mør og lækker svinemørbrad i flødesovs
Se opskriften her
Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift

9.

Mørbradbøffer med champignon og bløde løg
Få poskriften på mørbradbøf med champignon og bløde løg
Se opskriften her
Mørbradbøffer med champignon og bløde løg

10.

Champignonsuppe med fløde - nem opskrift
Nem suppe med champignon
Se opskriften her
Champignonsuppe med fløde - nem opskrift

11.

Butterdejstærte med svampe - sprød butterdej med champignon
Nemme små tærter med butterdej og svampestuvning
Se opskriften her
Butterdejstærte med svampe - sprød butterdej med champignon


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.