Nemme fastelavnsboller med marcipan og tigerstriber

 • Lækre nemme fastelavnsboller med marciipan og chokoladestriber
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lækre nemme fastelavnsboller med marciipan og chokoladestriber

Jeg er på en venneliste jeg er stolt og glad for at være på. Jeg er på Odense Marcipans venneliste <3

Det betyder at jeg får tilsendt vareprøver og nye produkter jeg kan lege med. Heldige mig. Spørger du mig, er det altid lækre produkter der kommer fra Odense.

2015-02-05 18.26.58

Igår kom jeg hjem til en lækker pakke; marcipanmasse til hjemmelavet is. Spændende, men jeg gik nu ikke lige i  istanker, kagetanker derimod? Fastelavnsbolletanker! Heldigvis er der frit slag med pakkerne fra Odense. Ingen bånd der binder mig.  🙂

Marcipanmassen fås i en smart sprøjtepose og har så fin og blød en konsistens, at den nemt kan presses ud. Hvor er det SMART! Kunne det mon kombineres med mine fastelavnsbolletanker?

Lækre nemme fastelavnsboller med marciipan og chokoladestriber

JO da – glimrende ide. 🙂

Jeg skal skynde mig at gøre opmærksom på, at indlægget er sponsoreret. Det skal man skrive når man får og bruger tilsendte gaver. Jeg er ikke blevet betalt for mine ord, dem er jeg selv herre over. Jeg skriver ikke positivt om noget jeg ikke synes om. Det kunne aldrig falde mig ind. Nu er du advaret; min marcipangave blev brugt i fastelavnsbollerne så jep Odense Marcipan har sponsoreret fyldet.  😉

Lækre nemme fastelavnsboller med marciipan og chokoladestriber

Hvor fik jeg så inspirationen fra? Det gjorde jeg såmænd også hos Odense Marcipan. Har du tjekket deres hjemmeside ud? De har SÅ  mange lækre opskrifter på kage og andre marcipanlækkerier.

Jeg abonnerer på deres nyhedsmail, som kommer jævnligt og altid bliver jeg fristet af nye opskrifter. Tør du også abonnere? 🙂

Jeg faldt for opskriften på disse nemme fastelavnsboller, mest fordi at jeg ville kunne lave dem uden kagerulle. Min arm er endnu ikke helt klar til kagerulle, efter mit cykelstyrt før jul.

Fastelavnsbolleopskriften var også så nem, at kræfterne rakte også selvom det var hverdag og vi var sent hjemme. Virkelig nemme fastelavnsboller! Jeg har ændret en bitte smule i opskriften, jeg dryssede med lidt perlesukker og brugte kun smeltet chokolade i striber på toppen.

Lækre nemme fastelavnsboller med marciipan og chokoladestriber

Med inspiration fra Odense Marcipan kommer her kommer opskriften på:

Nemme fastelavnsboller med marcipan og tigerstriber:

Du skal bruge (24 stk.):

Fastelavnsbolledej: 

 • 3,5 dl mælk
 • 100 g smør (smeltet)
 • 50 g gær
 • 1/2 tsk. salt
 • 3 spsk sukker
 • ca. 600 g hvedemel
 • Fyld og pynt
 • 400 gram  marcipanmasse eller marcipanremonce bestående af : 100 gram sukker, 100 gram blødt smør, 200 gram marcipan
 • Fyldet kunne også være en klat kagecreme eller syltetøj?
 • 1 æg
 • 2 spsk. mælk
 • Drys: mandelflager og perlesukker
 • 50 gram Chokolade
 • Perlesukker

Lækre nemme fastelavnsboller med marciipan og chokoladestriber

Jeg brugte kun en pakke med 175 gram marcipanmasse til fastelavnsbollerne, og det var for for lidt. Ved nærstudier af opskriften så jeg at der skulle have været 400 gram i, altså to af disse. Gå ikke ned på fyld. Stop rigeligt i, altså to af disse poser, eller alternativt lav en marcipanremonce selv (se opskrift ovenfor).

2015-02-05 18.26.58

Sådan laver du:

Nemme fastelavnsboller med marcipan og tigerstriber:

 • Lun mælken og smørret sammen til fingervarmt.
 • Tilsæt gær og rør det godt ud.
 • Tilsæt sukker og salt og herefter mel lidt af gangen.
 • Nøjes med så lidt mel som muligt. Jo mere mel, jo mere tørre risikerer bollerne at blive. Dejen skal kun lige kunne trilles og slippe fingrene.
 • Stil dejen til hævning tildækket i 30 minutter et lunt sted. Jeg hæver ofte den type dej i ovnen, jep – stil ovnen på 30 grader varmluft – så hæver dejen på den halve tid.
 • Form små boller af dejen og tryk dem lidt flade. Jeg fik plads til alle bollerne på en bageplade.
 • Stil bollerne til hævning tildækket et lunt sted i 1 time (hvis du luner dem i ovnen på 30 grader kan du nøjes med ½ times hævetid).

Lækre nemme fastelavnsboller med marciipan og chokoladestriber

 • Tryk en fordybning i bollerne og læg fyldet i.
 • Sådan laver du evt. marcipanremonce:  blødgør smørret 20 sek. i mikroovnen og rør sukker og revet marcipan i.
 • Pensl fastelavnsbollerne med æg pisket med mælk. Drys med perlesukker og mandelflager.
 • Bag fastelavnsbollerne 10-12 minutter v. 175 grader varmluft.
 • Hold øje med dem; for lang bagetid giver tørre fastelavnsboller.
 • Efter afkøling, kan chokoladestriberne komme på. Smelt chokoladen i en pose i mikroovnen 15 sekunder af gangen til chokoladen er flydende. Klip et LILLE hul i posen. Lav striber. Voila.

Lækre nemme fastelavnsboller med marciipan og chokoladestriber

Her kan du se kage-bageprocessen i billeder fra start til slut.

Lækre og meget nemme fastelavnsboller. Speeder du hævningen lidt op ved at lynhæve i ovnen, går der ikke lang tid før du kan have et fad friske fastelavnsboller.

Bollerne er bedst på dagen og med rigeligt fyld. Næste gang stopper jeg ekstra fyld i.

Får du ikke spist alle fastelavnsbollerne på dagen, kan de fint fryses. Chokoladestriberne er dog nok ikke så fine bagefter, så måske du skal nøjes med kun at pynte dem I helt sikkert får spist?

Når du tager frosne fastelavnsboller op af fryseren, så hold dem kort under vandhanen inden du luner dem i ovnen inden servering. Det trick kan du bruge til alt bagværk, så bliver brødet/bollerne som nybagt.

Lækre nemme fastelavnsboller med marciipan og chokoladestriber

Jeg fik ikke puttet mine fastelavnsboller i fryseren, så tror der er nogle kolleger der får fastelavnsboller på kontoret i dag. Tror lige jeg vil lune dem lidt i frokoststuens ovn, så de vil være bløde og lune. Går da vist lige efter dagens kollegamedalje så! 😉

Tak til Odense Marcipan for altid lækre produkter! 🙂


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
tina nymann

Taaakkk! Lige hvad jeg manglede – en opskrift på Fastelavnsboller! Godsejeren har lige spurgt i morges, hvorfor vi slet ikke har fået sådan nogle banditter endnu;) Det råder jeg så bod på med det samme – efter at jeg har hentet de ingredienser jeg mangler….God weekend

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer