Randers uge – øltelt, musik og burgere2014-08-16 14.47.52Der er festuge i den by jeg bor i. Liv og glade dage nat og dag.

Hvis du følger med på Bagenørdens Facebookside vil du vide at jeg den seneste uge har været både i øltelt og drukket STORE øl OG hørt skøn musik i festteltene.

Det har jo været en almindelig arbejdsuge, men vi har forsøgt at opleve fest og musik i weekenderne. Der foregår 1000 aktiviteter, gadeteater, udstillinger, arrangementer, udflugter eller guidede ture og på biblioteket hvor jeg arbejder har der også været gang i 1000 ting.

I dag får du et lidt anderledes blogindlæg. Du bliver snydt for dagens madopskrift, til gengæld bliver du inviteret med til musik, store øller og gourmetburgere. Vil du med om bag facaden og inviteres til RandersUgen?

2014-08-16 15.28.27

Jeg er nok mest til musik. Nej, jeg ER til musik og god stemning i festteltene.

Jeg er absolut ikke nogen drukkenbolt, nipper mest lidt til “tøseøl” men må indrømme, at jeg er vild med stemningen i Oktoberfestteltet, hvor der skåles og skråles med på popslagere og tyrolermusik. Ørehængere, alle kan synge med på og hvor man kan tage sidemanden under armen. Jep “…sejle op af åen” var vist også på repertoiret.

I Oktoberfestteltet oplever man pludselig sig selv stå på bænkene og danse med mennesker man slet ikke kender. Vildt! Skønt! Højt humør fra første sekund: man kommer, sætter sig og pludselig har man en spontan fest i gang med dem man tilfældigvis sidder ved siden af. Skøn åbenhed, umiddelbarhed og festglæde. Skønt at opleve i Danmark!

Noget vil jeg dog advare om i tyrolerteltet: Pas på når du bestiller øl! Hvis man ikke siger en lille øl, så får man altså en 1-liters! En lille øl (lokalt kaldet “tøseøl”) er “kun” en halv liter. Uha der skal ikke mange af de store øl til før det ikke er sikkert at stå på bænken og danse længere 😉

2014-08-09 21.44.08 Vi har også hørt god musik.

Vi har hørt Tørfisk, der med glimt og lune fik formidlet den vestjyske underspillede humor på bedste vis. Synge kan de jo også og sætte gang i et festtelt er de jo fænomenale til. 2014-08-09 20.55.51Prøv at se hvor fyldt teltet var og alle sad med armene over hovedet, selv 70+’erne blev der sat skub i. Interessant i sådan et musiktelt. Aldersgrænserne flyder og uanset alder nydes musikken. Alle synger med, unge som gamle. Jeg elsker det og  elsker at se den glæde musikken får frem i mennesker. Ja kald mig bare rørstrømsk, men at se den den livsglæde stråle i øjnene på mine medmennesker gør mig grundglad. Sang, musik og dans er den bedste og hurtigste vej til smil og lykke. 🙂

2014-08-15 18.32.34

Der var proppet i Jazz- og Folkteltet og jeg må indrømme at det var musikken dér der trak for mig. Der er flere musiktelte, genrebestemte, men Jazz- og Folk er lige mig og min mand (heldigvis)

Tørfisk spillede i sidste uge og i går aftes hørte vi Povl Dissing – et stykke dansk musikhistorie live. Han spillede med sine sønner i bandet Dissing, Dissing, Las og Dissing. Øj hvor var de gode!

Povl Dissing er en fantastisk musiker med en særlig karakteristisk stemme. Man kan diskutere om han synger godt, men ét er sikkert; han er en ener, og den dag han er ikke er her mere, vil han og hans musik mangle. Godt at hans sønner ser ud til at kunne løfte arven 🙂2014-08-15 19.11.29

Efter Dissing-koncerten annonceredes næste band. Djurslands Spillemændene! . FEEDT! Så var vi da nødt til at blive hængende og nuppe en øl til.

For 18 år siden blev vi gift og til brylluppet prioriterede vi at bruge dobbelt så mange penge på musikken, som på maden. Hvem tror I der spillede til vores bryllup??

DJURSLANDS SPILLEMÆNDENE!

Gode musikere med et fint mix af irsk/keltisk folkemusik, spillemandsmusik og en SÅ dygtig violinspillende englænder. Orgelmusikeren var også fænomenal, og trommeslageren. Vokalerne også. Ok det var jo alle musikerne:-)

Fedt! Orkestret var ikke så stort (dyrt) da vi hyrede dem for 18 år siden, og vi jokede lidt med at overraske gæsterne igen ved at hyre dem til vores sølvbryllup. Hvem ved? Hvis vi begynder at spare op nu, så måske? 😉

2014-08-16 15.20.55

Vi kom sent hjem men holdt igen med øllerne i går. Alligevel foregik lørdagen i slowmotion. Det blev til stille lørdagsjazz på gågaden og monsterstore burgere hos Restaurant Mad og Vin.

2014-08-16 14.47.47

I øjeblikket har Restaurant Mad og Vin et Randers Uge tilbud på deres kæmpe store burgere. Halv pris (ikke meget dyrere end en stor cola).  Det blev en burger i gourmetklassen.  Der var blevet brugt gode råvarer hele vejen igennem. Det kunne man tydeligt smage. Elsker kvalitetsburgere, ligesom resten af familien. ,

Burgeren blev rost til skyerne af alle ved bordet.

En lækker burgerbolle med spinat eller oregano? Ikke for tør. Blød og lækker bolle fyldt med enten oksekødsbøf eller kylling, spækket med grillet ost, tomat, agurk, mayo og de lækreste syltede rødløg. Pommes frites, ikke at forglemme. De LÆKRESTE pommes frites og selvfølgelig en skål lækker aioli at dyppe i.

Jeg ville gerne have givet fuld pris for den burger. 59 kr. var næsten for lidt? I hvertfald hvis man sammenligner den med cola’en til en halvtredser 😉

Fantastisk måltid og stormættende også. Der måtte en middagslur til da vi kom hjem ovenpå det måltid 😉

2014-08-16 14.48.22Vi slentrede en tur i gågaderne efter frokosten og der var livemusik rundt omkring. Et jazzband med en dygtig og smuk sangerinde havde underholdt imens vi spiste. Skønt med stille lørdagsjazz som baggrundstæppe til en lækker burger spist i det fri. 
2014-08-16 15.21.31 Så hyggeligt er det i Randers. Bindingsværk og skæve huse fyldt med charme. Her ser du min kollega Lisbet’s kjolebutik Frk. Fie. Jeg har vist aldrig prøvet at have dig med på tur i Randers før? Så er det vist også på tide at du får set mit lokalbymiljø 🙂2014-08-16 15.23.19Vi rundede Jazz-og Folkteltet inden vi skulle hjem. Solen skinnede, men der blæste en halv pelikan. Vi orkede ikke mere musik. Vi orkede ikke flere øl. Faktisk trænger vi snart til en fest-pause og en almindelig weekend hvor der intet skal ske. Store øller har vi også lært at administrere nu 😉

2014-08-16 15.28.27Bemærk lige Jazz- og Folkteltet her. HAVDE jeg dog bare set “indkørsel forbudt” skiltet så havde jeg måske været forskånet for en hel del tømmermænd den sidste uge?? 😉2014-08-16 15.28.40

Hjemme igen og der blev lynhurtigt ændret i lørdagsmadplanen. Vi skulle have stegt en skinke i Römertopfen, men vi var ikke sultne. Slet ikke. Hvorfor mon ikke?? 😉 Det blev en lækker let tunsalat, som du nok skal komme til at høre mere om. De syltede rødløg spøgte dog i min bevidsthed, også efter vi var kommet hjem. De var jo så lækre.  Dem burde man jo kunne lave selv?

Jep – det kan man og det er supernemt. Du får opskriften på de lækre syltede rødløg lige her. Se lidt et par glimt her af processen og det færdige resultat. SÅ lækkert. Nu er jeg jo snart nødt til at lave hjemmelavede burgere, så vi kan få prøvesmagt de syltede rødløg??2014-08-16 19.32.41I morgen er det søndag. Skønt. Jeg vil prøve at holde søndagen så fri for mulig, uden udefra kommende stimuli. Ikke mere livemusik, øl, larm og støj  fra mig. Jeg vil holde hviledagen hellig i morgen 😉

Jeg vil bage, læse og dase og prøve at ignorere/få overstået søndagsrengøringen i en RUF!

God søndag til dig -)


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.