Stegt flæsk med persillesovs og rødbeder

  • Stegt flæsk med persillesovs
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Stegt flæsk med persillesovsStegt flæsk og persillesovs – Danmarks nationalret

Altså min familie spurgte mig mange gange undervejs i løbet af måltidet: “Hvordan kan det være at vi spiser stegt flæsk så sjældent, når nu det smager så godt?” Tja…

Min mand foreslog faktisk en ugentlig “Stegt flæsk med persillesovs”-dag, gerne om mandagen, “så ugen ligesom ville være nemmere at skyde igang?”

Min familie gør alt hvad de kan, for at tiltuske sig mere stegt flæsk på menuen 🙂Stegt flæsk med persillesovsHvis du ikke, som jeg, er særlig stor fan af kød med meget fedt i, så lad gerne din stegte flæsk afdryppe på fedtsugende papir, efter stegning.

Du kan også stege flæsket i ovnen eller på din grill? Grillen er et hit, for så forbliver al den “gode” stegeos ide i det fri.Stegt flæsk med persillesovs

Nem opskrift på stegt flæsk med persillesovs og rødbeder:

Stegt flæsk med persillesovs
Stegt flæsk med persillesovs er en populær ret herhjemme
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Stegt flæsk med persillesovs
Kategori: mormormad - klassiske oldschool retter
Keyword: persillesovs, stegt flæsk, stegt flæsk på pande
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 600 gram stegt flæsk gerne mere, min familie kunne have spist 1 kilo!
  • Kartofler beregn en god håndfuld pr. person
  • Persillesauce:
  • 10 gram smør
  • 5 spsk. mel
  • 5 dl. mælk supplér med lidt mere eller lidt kartoffelkogevand, hvis den bliver for tyk
  • Et bundt frisk persille
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Rødbeder gerne hjemmesyltede

Sådan gør du

  • Sådan laver du stegt flæsk med persillesovs og rødbeder:
  • Skræl kartoflerne og bring dem i kog.
  • Steg den stegte flæsk på panden. Brug gerne to, hvis det skal gå hurtigt. Du behøver ikke fedtstof på panden. Drys med salt.
    Brug høj temperatur i starten der hurtigt sænkes til middelvarme. Pas på fedtet der syder, bobler og sprutter.
    Stegt flæsk med persillesovs
  • Vend flæsket flere gange undervejs. Det stegte flæsk er færdigt, når det er sprødstegt på begge sider.
  • Når der er et kvarter tilbage af kartoflernes kogetid laver du persillesaucen:
  • Smelt smør og rør melet i. Tilsæt mælk og pisk godt. Tilsæt salt/peber og finthakket persille. Smag til.
  • Læg det stegte flæsk på fedtsugende papir.
    Stegt flæsk med persillesovs
  • Hæld vandet fra kartoflerne og smag persillesaucen til. Den må ikke være alt for tyk. Spæd evt. op med lidt af kogevandet fra kartoflerne.
  • Servér stegt flæsk med persillesovs
    Stegt flæsk med persillesovs

Noter

Flæsket kan også steges i ovnen eller på grillen.
Ovn: Læg flæsket på risten i ovnen, med en bageplade beklædt med bagepapir nedenunder.
Grill: Grill flæsket ved indirekte varme, til det er sprødt på begge sider. Ca. 10 minutter. Vend ofte.

Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs og rødbeder – en nem og hurtig menu

Spring du bare på retten, selv på en travl hverdag. Din familie vil juble, med garanti.

Stegt flæsk med persillesovsJeg købte stegt flæsk i supermarkedet, men køb det gerne hos slagteren, måske du har en god én?

Hvis du kan have nogen som helst indflydelse på det, så tjek lige hvor meget fedt der er i. Fedtet steger jo væk, så jo mere kødfyldt stegeflæsk, jo  mere mad i maven 🙂
DSC_0971

Und dig selv at bruge rigtigt smør til saucen. Ligesom i småkager, gør rigtigt smør i saucen underværker! Ja denne ret hører ikke til i den kalorie-lette afdeling 🙂
DSC_0973

Stegt flæsk med persillesovs er en populær ret i mormor-mad-kategorien. Kig forbi og find mange flere opskrifter på gode, danske, klassiske retter lige her: Mormormad – oldschool klassiske oldschoolretter

Flæskesteg, tarteletter, smørrebrød, aspargessuppe, stjerneskud, frikadeller, karbonader, mørbradbøf i flødesauce, hakkebøf med løg. Jeg kunne fortsætte. Alle de gode retter, der holder altid.

Jep og stegt flæsk er også med nu 🙂

Stegt flæsk med persillesovs


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

8
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
4 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Grethe

Hej Gitte
Kan se du har spørgsmål andet sted ,vedr. valgflæsk.
Hvorfor man spiser det på valgdagen.
I min barndom på Djursland ,brugte man vendingen,”store ord og fedt flæsk glider nemt igennem halsen.”
Sikkert fordi der nemt bliver lovet en hel del op til et valg ,som ikke altid er så nemt at holde bagefter.

God valgaften til dig.

Her tager vi en god hakkebøf med sovs og kartofler,og en Bedstefars skæg med rabarber til dessert

Mange hilsner og tak for god inspiration på din blog
Grethe

Poul-Erik Jacobsen

Hej Gitte Følges fremgangsmåden, så bliver det lige som du har stegt det på panden. Mht. rengøring så er det ikke så slemt, hvis ovnen tørres af når den er kølet lidt ned (efter middagen), men jeg må ærligt indrømme at vi har en ovn med selvrens, og bruger denne funktion i stedet en gang imellem. Men jeg sad lige og fik en ide, hvis man evt. kunne købe stege poser der er store nok til at rumme en bradepande, så kunne man jo bare komme hele bradepanden i posen og så sætte den i ovnen og på den måde… Læs mere »

tina nymann

Det smager altid godt, men jeg har bare slet ikke lyst eller overskud til den ‘stank’, som følger med dagen efter, selvom emhætten kører på højtryk i timer, så nu har Godsejeren inviteret mig på den lokale kro til stegt flæsk, for ellers er han bange for at han aldrig mere skal smage det;-)
Hvem sagde taktik???

Poul-Erik Jacobsen

Hej Gitte!
Et godt alternativ til pandestegning, er ovnstegning: Bradepande med bagepapir, flæsk, drys salt over, ca. 40 min. v. 200 g. varmluftovn – FÆRDIG.
Ps. Skal ikke vendes…..DET ER BAR SÅÅÅÅÅÅ NEMT.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer