Steaks på pande med flødesauce, løg og champignon

  • Steaks stegt på pande med flødesauce, løg og champignon

Steaks på pande med flødesauce, løg og champignonNæste gang du skal stege en god steak, så skulle du prøve at lade den stege i en lækker flødesauce.

Det smager SÅ godt. Flødesaucen bliver lækker, steaken mør og så er det faktisk en rigtig nem måde at tilberede både kød, sauce og tilbehør på. Opvasken vil også gå som en leg, da det kun er panden der skal vaskes af.

Du skal bruge ganske få ingredienser til retten, så din indkøbsseddel bliver også kort. Dine gæster vil blive glade for din servering og din familie også. Retten vil være perfekt at servere en weekend eller måske en hverdag, hvor det skal være lidt ekstra lækkert?

Lav gerne hjemmelavede pommes frites til eller måske sesamfritter eller hasselback kartofler?Steaks på pande med flødesauce, løg og champignon

Du kan bruge alle slags steaks til retten. Jeg har dog mest prøvet med steaks af okse, da jeg synes det giver bedst smag til saucen. Wiener- eller kalveschnitzler vil også være gode at bruge tror jeg?

Du kan bruge både tykstegsfiletter, steaks af tykkam, entrecotes, okseinderlår, engelsk bøf? Jeg brugte marinerede tykstegsfiletter og de var rigtigt lækre at bruge til denne ret. Steaks på pande med flødesauce, løg og champignonOpskriften på steaks med pandesauce er rigtig nem og du får den lige her:

Steaks stegt på pande med flødesauce, løg og champignon
Lækre steaks stegt på pande med flødesauce, løg og champignon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Steaks på pande med flødesauce, løg og champignon
Kategori: gæster og festlige retter
Keyword: ærtesalat med tomater og rødløg, champignon, flødesauce, pandesauce, steaks, tykkam, tykstegsfiletter
Portioner: 2 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 steaks af oksekød: tykstegsfilet, entrecotes, engelsk bøf
  • 2 løg i tern
  • 1 bakke champignon eller 1 glas
  • dl fløde piskefløde ell. kaffefløde
  • 1 oksebouillonterning
  • kulør, salt/peber, jævning, smør til stegning

Sådan gør du

  • Svits steaks'ene ca. 1-1½ minut på hver side i smør. Krydr godt.
    Steaks stegt på pande med flødesauce, løg og champignon
  • Tilsæt evt. ekstra smør
    Steaks stegt på pande med flødesauce, løg og champignon
  • Svits løg og champignon på panden, i stegeskyen, sammen med bouillonterningen. Lad det skifte farve. Læg steaksene tilbage på panden.
    Steaks stegt på pande med flødesauce, løg og champignon
  • Hæld fløden ved og tilsæt jævning og kulør. Smag til med salt/peber. Lad steaks'ene simre i flødesaucen i nogle minutter
    Steaks stegt på pande med flødesauce, løg og champignon
  • Servér steaks'ene med kartofler og en grøn salat til.
    Steaks stegt på pande med flødesauce, løg og champignon

Det var en skøn ret. Steaks’en var møre og lækre og flødesaucen skøn.

Vi spiste bagte kartofler til, med en grøn salat.Steaks på pande med flødesauce, løg og champignonVi var kun to omkring middagsbordet, så det ville være lidt overkill at tænde ovnen for at lave ovnkartofler til os to kun.

De bagte kartofler lavede vi i sommerhusets mikrobølgeovn og det er den nemmeste – og mest energivenlige måde – at lave bagte kartofler på, vil jeg mene.

Sådan laver du bagte kartofler i mikrobølgeovnen:

Vask kartoflerne, skær et kryds på toppen og læg dem på en tallerken. Læg et stykke køkkenrulle ovenpå kartoflerne og giv dem 5-8 minutter ved høj effekt i mikrobølgeovnen. Stik i kartoflerne og mærk efter om de er gennembagte.

Hov, så fik du også pludselig opskriften på de bagte kartofler. Det var jo slet ikke meningen 🙂

Jeg håber du har fået lyst til at prøve at lave steaks med pandesauce? En skøn servering, selvom jeg må indrømme, at de fotos jeg fik taget nu ikke ser særligt flatterende ud.

Spring du bare på alligevel 🙂
Steaks på pande med flødesauce, løg og champignon
God fornøjelse med retten.

Den var en succes hjemme hos os lørdag aften i sommerhuset. Jeg er sikker på at den også bliver et hit hjemme hos dig 🙂

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer