Hvid chokoladekage med kirsebær – blondie med Amarena

  • Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

I dag skal du høre om en rigtig lækker kage vi spiste nytårsaften.

Hvis du er vild med hvid chokolade OG brownie, så kig med her. Det er nemlig en hvid chokoladekage du skal høre om. Hvid karamelliseret chokoladekage med mandler og skønne Amarena-kirsebær. Så bliver det ikke meget bedre.

En overdådig og skøn dessertkage, der smager som en drøm.
Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena Måske du tænker det er en lidt mørk blondie?

Det tænkte jeg også umiddelbart, men jeg tror at det må være den hvide chokolade der karamelliserer sig mørk i forening med de noget mørke kirsebær? En skøn brownie serveret som blondie 🙂Blød på midten og sprød i kanten. Helt perfekt faktisk!

Indrømmet. Så ser den jo ikke så overdådig fantastisk skøn ud på billederne her. Faktisk ligner den jo bare en helt almindelig sandkage og en lidt mørk én af slagsen? Fortvivl ej Det er en virkelig lækker kage 🙂Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med AmarenaDet kan være lidt svært at finde ud af hvornår en brownie/blondie har fået nok, for den skal jo helst være lidt klæg/ubagt midtpå, men den skal jo ikke være dej-agtig. Kagen skal være gennembagt, men stadigvæk blød. Do you get the point? 😉 Det kan være lidt svært at tjekke ud og måske jeg godt kunne have taget denne blondie ud nogle minutter før? Hold godt øje med din kage de sidste 10 minutter. Tjek om der hænger dej fast ved gaflen/strikkepinden. Når kagen virker lidt fast, men stadigvæk blød, så tag kagen ud.

Kagen bliver meget hurtig mørk, så jeg tildækkede kagen med stanniol de sidste 20 minutter, så gør du også gerne det. Helt hvid tror jeg dog ikke du kan få kagen til at blive.

Rør ikke kirsebærrene for meget rundt i dejen, efter de er tilsat, så vil de nemlig nemt gå i stykker og farven fordele sig ud i kagedejen.Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena Glæd dig til kagen – opskriften får du lige her 🙂

Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena
En blondie er en hvid chokoladekage. Prøv denne med kirsebær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena
Kategori: Dessertkager
Keyword: Amarenakirsebær, blondie, hvid chokoladekage, kirsebær
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 150 gram smør
  • 200 gram hvid chokolade
  • 2 æg
  • 120 gram sukker
  • 80 gram hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 100 gram kirsebær (gerne Amarenabær i sirup)
  • 2 håndfulde mandler grofthakkede

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og skær chokoladen i mindre stykker og tilsæt til smørret. Lad det smelte forsigtigt sammen, ikke ved for høj varme
  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende og sigt hvedemelet i. Tilsæt smør/chokoladeblandingen og de grofthakkede mandler
  • Halvér kirsebærrene og rør dem forsigtigt i dejen
    Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena
  • Smør en tærteform med smør og drys med rasp (så slipper kagen bedre). Formen skal være ca. 30-35 cm i diameter. Hæld dejen heri
    Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena
  • Bag kagen ca. 35-40 minutter v. 150 grader varmluft. Kagen skal føles lidt blødt midtpå, men sprød i kanten. 
    Bag kagen nederst i ovnen og tildæk evt. med staniol de sidste 20 minutter. 
    Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena
  • Lad gerne kagen trække nogle timer før servering. Den er allerbedst, dagen efter. 
    Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena

Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena En virkelig skøn kage. Sprød udenpå og blød indeni.

Når den hvide chokolade bager, karamelliserer den og det giver den skønneste karamelagtige smag til kagen. Kirsebærrene giver det perfekte syrlige strejf. Hvid chokolade i forening med smør, mandler og sukker og med kirsebær som prikken over i’et. En virkelig skøn kombination. Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena Kagen får en næsten konfektagtig konsistens og den er endnu bedre dagen efter bagedagen (hvis der er noget tilbage).

Når man ser kagen på billedet her, ligner den jo en helt anonym sandkage – men glæd dig. Der venter dig magi.

Kagen er perfekt at servere som dessertkage men vil også være et hit på et ethvert kagebord.

Hvis jeg var dig, ville jeg lige smelte lidt hvid chokolade og så trække striber henover kagen før serveringen. Det nåede jeg ikke lige, før vi satte os til bords med gæsterne.

Har du god tid, så pynt du gerne lige kagen lidt. Det vil klæde kagen, er jeg sikker på Bagedyst-dommere ville sige 🙂
Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena God fornøjelse med din hvide chokoladekage-blondie. Jeg er sikker på du vil elske den 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer