•  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 lange døgn tog det os, eller rettere Mikkel – min søn – at køre os helt hjem fra Toscana. Hvor er han altså bare sej <3

To intense døgn i bilen, kun afbrudt af besøg hos vores søde familie i München og ved Hamborg og små korte tisse-spisepauser samt det obligatoriske besøg i grænsekiosken.

En lang tur, men en god tur, der gik let og problemfrit og juhuu – ingen uheld, ulykker eller farefulde scenarier.

Jeg er SÅ taknemmelig for at ingen kom noget til.

Tyskerne kører jo mega-hurtigt på Autobahn og italienerne bare vildt, så det er virkelig med livet som indsats, at køre så lang en tur som til Toscana.

Alle mine bekymringer blev gjort til skamme – Mikkel kører nemlig super flot – han er koncentretet, vågen, sikker og god til at læse trafikken. Mikkel har haft kørekort i 2 år og er vild med at køre bil og super god til det.

I alt nåede vi – eller MIkkel – at køre 5000 kilometer, så en del mere køreerfaring er det blevet til. Han siger, at han allerede er klar til en ny ferie sydpå igen – ved du hvad min søn? Det er jeg sørme også! 🙂

Som du har kunnet læse i alle mine Toscana-indlæg, så var jeg totalt forelsket i det smukke sted vi boede og i den lækre feriebolig, hvor vi tilbragte ferien. Et farvel var helt ubærligt!

Vi krydsede alperne og forlod sommeren, solen og alt det smukke og på den anden side af alperne ventede der os regn, rusk og efterår.

SLAM!

Et wake-up-call af de slemme! “Du skal ikke tro, du er noget?!” “Ha, du troede nok lige at solen ville følge efter dig, hva’? Næh du! Fat nu, at du bor i kolde Danmark!”

Lige som træerne var ved at vokse ind i himlen, så BAM blev vi lige mindet om, at vi jo hører til nordpå og må og skal acceptere ustadigt vejr med køligere temperaturer.Sådan er det bare og heldigvis forstår vi danskere at sætte pris på de – få – solglimt vi kan få.Måske det gode vejr sydpå er forklaringen på hvorfor vi danskere sætter så ekstra stor pris på vores ferier sydpå? Hvert eneste minut tæller og det gjorde det også for mig/os. Jeg sugede alt til mig og kan slet ikke forstå, at vi kun har været afsted i 2 uger. Jeg levede og oplevede alt utroligt intenst, som om sanseindtrykkene blev forstærket. Det var skønt! 🙂

Sommerferiens ferieuger sydpå blev en fantastisk ferie.

Alt klappede. Alt var en succes.

Vi nød samværet alle mand. Tog på udflugter små som store, spiste lækkert mad, oplevede smuk natur, besøgte storbyer, dasede, shoppede, spillede brætspil, var på restaurant, læste bøger, beundrede udsigt og beundrede endnu mere udsigt.

Det var bare den skønneste ferie, som varmer mig om hjertet. Jeg vil aldrig glemme vores sommerferie sammen og jeg nød virkelig, at vores store børn/svigersøn havde lyst til at komme med os og virkede til at nyde ferien lige så meget som os.  Børn er en gave. Både de små, men så sandellig også de store 🙂

Mor-hjertet er fyldt op med glæde, nærvær og kærlighed.

Vi hører sammen i familien og vi står rigtigt stærkt sammen. Vi sætter pris på samværet, griner, hygger, snakker og for mig bliver det ikke kun et ubærligt farvel til Toscana, men også et ubærligt farvel til mine store børn, der jo er flyttet hjemmefra og skal tilbage til deres egne lejligheder nu.

HYL!

Mon ikke jeg klarer den? Jeg har jo klaret farveller før og ved jo at de kommer igen og at der venter os mange flere gode oplevelser sammen forude.

Tilbage i Danmark

I dag har vi pakket ud. Beundret souvenirs, vasket tøj, ryddet op. Akklimatiseret os og rystet Italiens-støvet af os og prøvet at finde ind i de danske hverdags-roller igen.

Med alle vores italienske delikatesse-souvenirs, vil vi nemt kunne trække Italiens-oplevelserne med til Danmark. Skønt!

Den gode pesto spiste vi til en ostemad til frokost, selvfølgelig med en god Parmesan-ost, købt i Italien.
Vi havde en køletaske med til Toscana og det kan jeg altså godt anbefale, så er det nemlig nemt, at tage en masse lækkerier med hjem.

Vi fyldte køletasken med lækkert pesto, solmodne tomater og gode oste – parmesan og mozzarella-oste. Uhm – det var nemt at trylle den lækreste tomatsalat til aften og det gjorde det svære farvel lidt lettere at kapere.

Wow  – du skulle smage, den ekstra gode italienske olivenolie på tomatsalaten. <3Vi havde også købt de gode og lækre mandelsmåkager Cantuccini og halløj en lækkerbisken – som jo faktisk sagtens kan bages selv – find nemme og lækre opskrifter lige her. Cantuccini er skønne at dyppe i kaffen – nu er du “advaret” 🙂

Gensynsglæden var stor. At gense huset, vores egne ting, mit yndlingskaffekrus, min gode stol, vores gode kaffemaskine og elkogekedlen.

I Italien er det ikke muligt at opdrive en god stor kop kaffe (man bliver “spist af” med bitte-små espresso-kopper), så jeg har virkelig savnet en god stor kop kaffe.

Jeg er samtidig også te-drikker og på den front har jeg været udfordret i Italien, hvor man ikke har el-kogekedler. Jeg drikker MANGE krus te om dagen og det er altså lidt bøvlet at koge vand i gryde. Jeg forstår ikke helt hvordan italienske te-drikkere overlever?

Du kan tro, at jeg nød dagens mange kopper te i min flotte glade prikke-kop fra Giebelhausen keramik

Vi har hamstret lækre sager: god extra jomfruoliven-kerne-olie, rød balsamico, olivenolie med chili, med lemon, italienske øl og selvfølgelig alle godterne hamstret ved grænsen.

Skønne skatte og ægte special-import og herligt for så kan man jo trække ferieoplevelsen lidt 🙂Vi købte også lækkert italiensk marmelade på det lokale marked. Skønne minder at have. Jeg husker tydeligt den søde dame vi handlede med. Faktisk inviterede hun os ud på sin gård og det takkede vi ja til. Et indlæg om vores besøg dér venter forude 🙂

En fornem og lækker kirsebær-marmelade med hele 80% frugt. 🙂Se lige hvor mange lækkerier der nu står og fylder på vores køkkenbord. 🙂

Rødvin har vi også købt. Vi boede i den gode Chianti-region, så selvfølgelig skulle vi købe Chanti-vine. Her ser du lidt af min svigersøns rødvins-høst 🙂

Hvor skal jeg mon gøre af alle lækkerierne?

Godt at vi også har et sommerhus, hvor vi også kan bruge nogle af herlighederne og nogle af flaskerne er også indkøbt som gave, til søde katte- og blomsterpassere. Vi har så mange søde hjælpsomme mennesker omkring os, som jeg glæder mig til at sige tak til. Heldige os 🙂

Jeg glæder mig til at trylle med alle de gode italienske delikatesser i køkkenet og mon ikke der venter dig en del italienske opskrifter i den kommende tid?Som jeg skrev i dette indlæg, har Kallehunden været med på bilferie. Den har bare klaret det SÅ flot! Både køreturen og opholdet i den italienske feriebolig.

I dag har den dog, efter hjemkomsten, sovet som en sten kun for at lette på øjnene, når en af os gik ud af døren. Den tænkte sikkert: “Øv, skal vi nu ud på så lang en køretur igen?”.

Kallehunden har virket glad, træt men også lidt chokeret, som om den tænkte: “Hvad var det lige der skete?” Skal vi blive her eller skal vi køre igen?”. Sikke nogle flyvske binde-gale mennesker jeg bor hos 🙂

Ude godt, hjemme bedst – sådan virker det også til at hunde har det 🙂

Kalle har helt sikkert savnet sin ven katten, sit trygge sovested, haven, madskålen og sofaen men jeg er sikker på, at fik den valget, ville den stadigvæk foretrække at komme med, også selvom turen var lang. Kalle er VILD med at være i nærheden af os og “græder” kun, når den ikke lige kan få øje alle i flokken.

Verdens Bedste Hund <3Ude godt – hjemme bedst.

Det er nu rigtigt godt at være hjemme igen.

Jeg har nydt at lave et hjemmelavet måltid mad i dag (retten skal du nok komme til at høre om senere), i morgen vil jeg lave en stor portion rabarberkompot af de sidste rabarber og måske det også ender med et nyt rabarberkage-eksperiment?

Dejligt at være hjemme på egen matrikel igen, selvom det er lidt ubærligt at se de mange skønne billeder fra Toscana. Så får jeg akut “hjemve” og vil bare hurtigst retur. Hvordan kunne vi dog finde på at forlade denne skønne plet?

Alt var bare godt, skønt, smukt og lækkert i Toscana. Maden. Klimaet. Kulturen. Naturen. Alt!

Overvejer du en ferie der til, kan jeg kun sige: “Gør det!”

At familien var samlet som et hele, var dog noget af det allerbedste for mig. Skønt at have alle – selv de store fraflyttede unge mennesker – samlet under vingerne igen for en stund. En herlig påmindelse om at familielivet jo altså ikke bare slutter, heller ikke selvom børnene flytter hjemmefra.

“Kernen” i familien forbliver den samme bagefter også. Kærligheden. Sammenholdet. Nærværet. Vi er mega-gode for hinanden og nyder bare at være sammen. Skønt lige at blive mindet om alt dét der var, og stadigvæk er 🙂
Jeg er slet ikke færdig med Italien – hverken IRL eller på bloggen.

Vi skal helt sikkert tilbage til Italien på ferie og faktisk så har jeg også propfyldt min idé-to-do-liste med en masse  nye gode ideer til endnu flere Italiens-indlæg, så bare “stay-tuned” her på kanalen 🙂

Her ser du mig på toppen af det 1683 høje bjerg Pratomagno, som lå tæt på vores feriehus.

Det var et skønt sted, med skov, stier og udsigt over hele regionen. Wow – jeg nød virkelig at være der på toppen (nok også fordi temperaturen  næsten var 10 grader køligere dér) 🙂

Faktisk var Italien også grønt og smukt. Slet ikke afsvedent og solbleget, som jeg ellers havde forestillet mig Tocana i august.

Det var den skønneste ferie som jeg tit vil tænke tilbage på, med fryd.

Tusind tak til dig der har læst med på vores Toacana-tur, både her på bloggen og på Facebook og Instagram.

Så skønt at du har haft lyst til at læse med hele vejen  <3

Jeg nyder at skrive hvert eneste Toscana-ord til dig og fortsætter ufortrødent, også selvom vi er kommet hjem til Danmark igen. Håber du fortsat har lyst til at læse med 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •