Vintersolen skinnede forårsagtigt skønt – vil du med på tur?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vi er i sommerhus i det mest fortryllende vintervejr denne weekend.

Solen skinner om kap med sig selv. Bedårende. Smukt. Stille. Vinden var mild og solens stråler lune. Fregnerne piplede frem på næsen. Vildt nok alligevel, i februar?

Vejrudsigen var lovende og vi var hurtige om at lægge planer for dagen. Vi sagde i munden på hinanden. “Skal vi ikke tage på tur i det skønne vejr”?

Vi bagte rigeligt med de gode morgenbrød, så der var nok til frokostmadpakker. Vi pakkede tur-tasken med et tæppe og vandflasker og susede afsted –  ud til klinten.

Vi har sommerhus på Norddjursland og har ikke langt ud til kysten. Lyset er helt specielt derude ved kysten. Når vejret er klart, er himlen blå og havet ligeså. Det allerbedste sted at være, når solen skinner smukt.Vi er vilde med området omkring Gjerrild og tager så tit vi kan ud til klinten ved kysten. Skulle du engang  komme forbi de kanter, så kan jeg kun anbefale dig at besøge enten Karlby Klint eller Sangstrup Klint. Området er helt specielt derude.
Der var en masse andre ved klinten idag og normalt plejer vi næsten at være alene.Det var som om vi allesammen var kommet utålmodigt hurtigt ud af vores vinterhi, desperate og bange for at gå glip af solens første stråler. Det var virkelig som om solen skinnede sådan rigtigt for første gang i år (eller også var det bare fordi at jeg havde fri imens solen skinnede 🙂Sangstrup Klint er en flot kystklink, med kalkaflejringer og hvide kridtsten. Er man til fossil-jagt, er det et rigtigt godt sted, at gå på jagt.Vi slentrede i stenene og nød solens stråler. Klinten har høje kanter, og det betød, at da vi kom  forbi pynten, var der helt læ bag de høje skråninger.

Vi stoppede op tit og tog mange billeder. Det var som om vi ville fastholde øjeblikket. Det var virkelig gyldne øjeblikke. Der var helt stille og man hørte kun havets bølgebrus.

Det var næsten helt meditativt at gå der. <3
Vi  havde tæppe med og vi sad længe i solen, lige til vi blev sultne. Det var skønt at have madpakker med. Årets første frokost i det fri. Den bedste 🙂
Kalkaflejringerne på klinten er fascinerende. Det er naturens kræfter og minder fra mange tusinde år, der er samlet der. Man er bare et brik i et lille spil, men en heldig brik, der får lov til at opleve et så storslået scenarie. 
Øjeblikket blev til timer og vi flyttede tæppet, i takt med at solens stråler flyttede sig. Vi havde slet ikke travlt med at komme hjem. Det var lunt og det var vildt at sidde der i strandkanten i halvtynde jakker uden at fryse, og så i februar. Her sidder jeg og hygger mig. Nyder livet. Stornyder det <3Vores lille firbenede Kalle-ven hyggede sig også. Den elsker at være med på tur, og snuse til nye inspirerende dufte. Den trækker energisk afsted med os og vi nyder dens selskab og dens begejstring. Kalle har indtaget førerpladsen på tæppet, men er lidt udfordret, når vi pakker madpakkerne ud. Den kan ikke forstå, når vi pludselig spiser mad i øjenhøjde. Det er en tand for fristende. Måske det hjælper at tigge lidt. Bare lidt? 🙂Da solen gik om bag pynten, blev der for koldt at sidde ved vandet. Jeg lokkede min mand med kaffe på kroen i Gjerrild og han var hurtigt om at slå til.

Vi parkerede bag Sostrup Slot og gik igennem skoven om til kroen. Det er bare den smukkeste tur. Slottet er så smukt, især i solskin og parken er åben, så man kan frit nyde omgivelserne omkring slottet.

Er du på de kanter, så besøg gerne slotsparken. Det er et fortryllende sted – og der er tyst og stille. Solstrup slot er et gammelt kloster og man kan tydeligt fornemme, at omgivelserne må have været et godt retrætested for nonner.

I dag fungerer slottet også som retrætested, så kig forbi deres hjemmeside, hvis du er på udkig efter et godt sted at trække dig tilbage for en stund. Man kan også overnatte i de gamle nonne-boliger, der bruges som ferieboliger. Et smukt sted at bo i sin ferie og det er ikke engang særligt dyrt.
Bøgeskoven omkring Sostrup er så smuk og jeg glæder mig meget til den springer ud. Kan faktisk næsten ikke vente. Turen igennem slotsparken var dog også smuk idag, ja faktisk har hver årstid sin charme i skoven, men alt er bare bedre og smukkere i solskin. Sådan er det 🙂Krokringlen var som altid skøn og krokaffen god, på Gjerrild Kro.

Perfekt med krokaffe og kringle som afslutning på en skøn dag 🙂
Det er ganske vist. Der er knopper på træerne rundtomkring. Se selv. Nu skal vi ikke vente længe 🙂Det har været en skøn dag. En virkelig skøn dag, som jeg kan leve højt og længe på.

Jeg håber du havde lyst til at komme med på tur og at din dag også har været rigtig skøn?

Jeg vil tro, at du også fandt et skønt sted at nyde den vinterlige forårsol? Del gerne en lille hilsen, med et glimt fra din dag, i en kommentar herunder hvis du har lyst 🙂 
I morgen venter endnu en ny og dejlig dag. Er vi ikke bare heldige? <3


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Børge Neiiendam

Tak Gitte, for at tage mig med på tour.

Som altid beskrevet somom vi selv var der.

Cyberknus til dig og dine/Børge

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer