Bagenørdens simregryde med kyllingefilet og paprika i ostesauce

  • Bagenørdens simregryde med kyllingefilet, paprika og flødeost

Bagenørdens simregryde med kyllingefilet, paprika og flødeost

I går på min kursusdag i Århus mødte jeg en bibliotekarkollega der læser med på bloggen. “Hvad med lidt flere kyllingeretter?” sagde hun?

Jo da såmænd – skal ske – det skal ikke komme an på det da. Her kommer Bagenørdens simregryde – med kyllingefilet, paprika, ost og flødeost. Er du klar, Mette? 🙂
Bagenørdens simregryde med kyllingefilet, paprika og flødeost

Bagenørdens simregryde med kyllingefilet og paprika i ostesauce
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker simregryde med kyllingefilet, paprika, ost og flødeost
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 5-600 gram kyllingefilet
  • 5 fed friskpressset hvidløg
  • 1 bouillonterning
  • 2 spsk kryddersmør (eller smør og foretrukne krydderier)
  • 2 paprika eller peberfrugter i små tern
  • 1 glas eller 1 bakke champignon
  • 1 dåse majs
  • 100 gram ost (gerne skiveost fra køleskabet)
  • 1 neutral flødeost
  • 5 dl kogende vand
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk hvidløgspeber+½ tsk salt
  • Jævning
  • Tilbehør: Pasta
Sådan gør du:
  1. Svits hvidløgene klare i kryddersmørret (eller smør tilsat krydderier)
  2. Tilsæt bouillonterningen
  3. Klip/skær kyllingen i småstykker og svits den med
  4. Tilsæt paprika i tern
  5. Tilsæt champignon og gem vandet
  6. Tilsæt oregano, salt og peber
  7. Tilsæt citronsaft og flødeost
  8. Tilsæt majs og ost
  9. Tilsæt champignonvand og kogende vand
  10. Lad retten simre, til du ikke kan vente længere. Gerne minimum et kvarter.
  11. Jævn retten og smag den til.
  12. Servér med pasta

Bagenørdens simregryde med kyllingefilet, paprika og flødeostEn nem og lækker ret, som jo sagtens kan varieres.

Brug gerne de grøntsager du har på lager og gerne friske champignon – det er jo bedst. Jeg brugte en lækker kryddersmør fra Arla – den med italienske urter. Kryddersmørret er lækkert i bagte kartofler og altså også rigtigt godt at stege i, i gryderetter. En klat på en god steak er også lækkert. Bare lige et smørtip fra mig til dig.DSC_7356

Her kan du se arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:

Det er en nem ret at lave og du kan fint bruge lige de grøntsager du foretrækker. Jeg brugte paprika, fordi jeg lige havde det. Paprika er mildere i smagen end peberfrugt, men brug gerne peberfrugt, hvis du ikke kan opdrive paprika. Bagenørdens simregryde med kyllingefilet, paprika og flødeostKylling er meget fersk i smagen, så der skal rigeligt med krydderier til. Vent evt. og smag til, til sidst. Citronsaft gav et friskt pift og en god konstast osten.

Hvorfor så bruge friskost? Jo det er lidt i stedet for fløde. Det afrunder smagen, samler retten og giver en rigtig god smag.

Jeg bruger tit en rest flødeost i simreretter. Prøv det – også gerne flødeoste med smag, som pikant ell. lignende.  Kan også bruges i pizzasnegle f.eks. Lækkert med flødeost i de fleste retter.DSC_7367 DSC_7369Hvorfor så bruge almindelig ost?

Ost i pastaretter er bare uovertruffen. Sådan er det. Det er billigst at høvle nogle skiver af “familieosten” fra køleskabet. Det er også bedre og mere smagfuld ost man får, fremfor den revne pizzaost man kan købe i poser. Bare lige et ostetip fra mig til dig.
DSC_7373Så er der serveret. Bagenørdens simregryde – en lækker pastaret med kylling og ostesauce.

Velbekomme til dig ….og til kollega Mette 🙂
Bagenørdens simregryde med kyllingefilet, paprika og flødeost

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Hanne 6. september 2015 af 09:30 - Svar

    Tak for dit svar. Gitte. Synes nu godt brune champignoner kan holde sig i 5 til 6 dage

    • Gitte Hansen 6. september 2015 af 10:10 - Svar

      Hej Hanne
      Jeg har købt hvide champignon og de har nu overlevet på 2. dag i køleskabet. Uha – Friske er bare bedre, men på hverdage kan glas være en ok feberredning 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Hanne 4. september 2015 af 03:18 - Svar

    Du har mange gode opskrifter, jeg får gode idéer fra, men champignon på glas (syltede) . I dag fås mange bl a brune champignon med god smag. Vil du fortælle hvorfor du bruger glas champignon? Venlig hilsen Hanne

    • Gitte Hansen 5. september 2015 af 23:16 - Svar

      Hej Hanne
      Jeg bruger ikke syltede champignon, men ofte alm. champignon på glas. Det skyldes såmænd at vi kun køber ind en gang om ugen og at vi derfor sjældent har friske champignon på lager. Jeg ELSKER at bruge og spise friske champignon men ja indrømmet, dem på glas har vi altid på lager og de er også nemmere at bruge i skyndingen. Derfor. I opskrifterne skriver jeg altid, at friske champignon er at foretrække, så fortsæt du endelig med det. 🙂
      Tak for dit spørgsmål og ja jeg forstår til fulde dit spørgsmål.
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar