Rabarberkager er skønne og her kommer endnu en rigtig god opskrift på kage med rabarber.
Denne kage kalder jeg også Den Bedste og dem er der vist efterhånden en del af på bloggen? Det er bare så svært at vælge, for de er jo gode allesammen.:-)Jeg er bare SÅ vild med rabarberkage og denne med kokos er virkelig skøn og så er den legende let at lave. En oplagt kage at bage, hvis du skal bage kage til mange og ikke vil bruge timevis i køkkenet.
Kagen er nem at tage med under armen til kollegerne, til familiefesten eller hvis du skal på tur? Kagen vil være så fin som dessert også. Den er virkelig et hit! Servér gerne vaniljeis eller flødeskum til. Uhm 🙂
Hvis du er en trofast læser på bloggen vil du måske kunne gennemskue, at det er denne kokoskage-favorit-opskrift som jeg har eksperimenteret med. Øj en god idé at lave en rabarber-version! 🙂
Rabarber og kokos går så godt i spænd, men er du ikke storfan af kokoskager, så stik du bare forbi bloggen alligevel. Der venter dig en lang stribe opskrifter på rabarberkager uden kokos også.
Kokoskagen bliver svampet og lækker og dejen er rørt sammen på få minutter. Ingredienserne er få og enkle og jeg vil næsten tro at du har alle ingredienserne i dine køkkenskabe?
Rabarberkage med kokos – nem og lækker opskrift:
Ingredienser
- 4 æg
- 200 gram smør smeltet
- 4 tsk vaniljesukker
- 400 gram sukker
- 250 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl kokosmel
- 2 dl mælk
- 600 gram vaskede rabarber i skiver Rabarber kan erstattes af anden frugt/andre bær
- Drys: Sukker/rørsukker.
Sådan gør du
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller i en gryde og rør sukker og vaniljesukker i
- Pisk æggene i. Jeg brugte bare en dejspatel, men du kan også bruge en elpisker. Bland bagepulver med hvedemelet og rør det i sammen med kokosmelet. Tilsæt mælken lidt efter lidt
- Smør et ildfast fad med smør eller beklæd det med bagepapir. Jeg brugte et ca. 5 cm højt fad der målte ca. 27x35 cm. Hvis du bruger ovnens store bradepande, vil jeg tro, at du skal bage to-tredobbelt portion.
- Hæld dejen i kagefadet.
- Vask og klargør rabarberne (husk at lade den nederste del blive på, der gemmer den bedste smag sig). Dup rabarberne tørre og skær dem i skiver. Fordel rabarberskiverne på toppen af kagen og pres dem lidt ned i dejen. Drys med sukker/rørsukker. Er dine rabarber ret sure, så drys med lidt rigeligt sukker.
- Bag kagen nederst i ovnen ca. 40-45 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen.
- Servér kagen lun eller afkølet og gerne med vaniljeis eller flødeskum til
Noter
Sikke en lækker rabarberkage!
Vi nød kagen med flødeskum til og du kan tro, det var en lækkerbisken. Den vil også smage skønt med vaniljeis til.
Vi spiste kagen på en skøn sommerdag i sommerhuset, hvor vi havde sommerhus-naboer på besøg.
Vi skulle planlægge en forestående vejfest og blev da lige straks enige om at rabarberkagen skal serveres som dessert til festen. Den vil være nem at bage i bradepanden og med tredobbelt portion, vil der være kage nok til alle. Vi tror allerede på en sommerfest-dessert-succes 🙂Dejen er virkelig den nemmeste at røre sammen. Den bliver lidt tynd i det, men fortvivl ej, det skal den være. Måske det er derfor kagen virker så saftig og lækker? Den er let og slet ikke en “bastant” kage. En oplagt dessert-kage.
Kagen holder sig frisk i dagevis og kan serveres både lun og afkølet.
Når den lige er kommet ud af ovnen er den helt sprød på toppen, men efter nogle timer bliver den mere saftig p.g.a. væden fra rabarberne. Kagen vil kunne holde sig frisk i et par dage, men opbevar den gerne på køl.
Er du ikke så heldig at have rabarber i haven, så kan du sagtens bage kagen med anden frugt/andre bær.
Hvis du derimod er så heldig at have rabarber i haven, vil du kunne bage kagen hele sommersæsonen.
Man siger godt nok at rabarber indeholder særligt meget oxalsyre efter sankthans, men jeg har aldrig haft brug for at bruge nonoxalsyre i mine rabarberkager eller rabarberdesserter. Jeg bager rabarberkager hele sommeren med den største fryd…og glæde 🙂Er du – som jeg – vild med rabarber, så skulle du næsten kigge forbi dette indlæg, hvor jeg har samlet en masse gode rabarberopskrifter til dig. Du finder både den gode rabarbertrifli, en lækker rabarberblondie, rabarberkokosmakroner og meget mere.
Håber lækkerierne smager dig?
Søde rabarberhilsner fra mig til dig 🙂
Vil den halve portion passe til en springform 🦋🦋
Hej
Vil bare sige at dobbelt portion er rigeligt til ovens store bradepande🤗
Så håber jeg min kolleger sætter pris på den imorgen😊
Mette
Skønt med nogle rabarberopskrifter! Hvad nu hvis mine rabarber er lidt sure? Er det nok sukker der så er i eller? Kan man evt bytte sukker ud med Sukrin?
Ejjj, en fin opskrift, så nu håber jeg bare, at mine rabarbere er klar når jeg lader DK i morgen aften, for så skal der laves kage på søndag:-)