Blokhus Fiskerestaurant – smørmør oksemørbrad og gourmetdesserter

2014-02-14 14.56.59 Blokhus Fiskerestaurant

Ferien lakker mod enden. En skøn vinterferie er slut.

Solen har skinnet. Der har været plusgrader. Rigeligt med dagdrivertid. Det skønneste sommerhus en spytklat fra Vesterhavet. Rigeligt med krammere, god tid, grin, snak og gode kulinariske oplevelser. Hvad mere kan man ønske sig af en ferie? Intet, hvis man spørger mig. Det skulle da lige være en sublim afskedsmiddag??

I mandags fejrede vi sønnikes fødselsdag og valgte, som et skud i blinde, Blokhus Fiskerestaurant . Læs om vores første besøg her. Et besøg vi ikke fortrød.

Vi var fulde af benovelse alle. Lige fra fødselaren der flottede sig med en T-bone-steak til os andre der fik luksus stjerneskud eller oksemørbrad.

Kun en af os prøvesmagte oksemørbraden sidst og vi andre åh, vi kastede lange blikke på den lækre anretning i mandags. Stjerneskuddet var fantastisk, men oksemørbraden? Åh så mør og lækker, den så ud til at være!

2014-02-14 14.58.29Vi kunne da ikke tage hjem uden at have prøvesmagt den? Planen var egentlig at vi bare ville spise dessert på Blokhus Fiskerestaurant i dag, for den havde vi ikke plads til sidst, men da tiden for restaurantbesøget nærmede sig, begyndte lysten og trangen til oksemørbrad at melde sig i stedet. Øj den så nemlig god ud, den oksemørbrad!

2014-02-14 14.57.31

Sådan blev det. Store menuer igen blev vi enige om og måske en dessert denne gang også?

Udenfor Blokhus Fiskerestaurant står dette kunstværk. Ja hvem kunstneren er ved vi ikke, men vi tænker, at der skal trækkes paralleller til de smukke sandskulpturer der bliver lavet ved Blokhus hver sommer?

Smukt og dramatisk. Er nogen mon ved at blive spist her?2014-02-14 14.27.15Blokhus Fiskerestaurant er nybygget og overalt er der kræset for detaljen. Smukke smukke omgivelser, høj standard hvor end man kigger hen. Kunst er der også, og rigeligt af den. Vi lurede, at restauranten har et samarbejde med Galleri Blokhus. I hverfald kunne vi genkende farve og stil i  nogle af kunstværkerne.
2014-02-14 14.30.02 2014-02-14 14.30.352014-02-14 14.30.13Maden kom, og den levede igen op til alle vores forventninger. Oksemørbraden levede til fulde op til sit navn. MØRbrad. Medium stegt og smørmør. Spændende at have to teenagere med på restaurant og høre deres begejstrede kommentarer. Selv børn og unge kan tydeligt smage når mad er af høj kvalitet og i særklasse. Fantastisk lækkert, vi var i himmerige alle mand.

Garnituren var lækker, med varieret smørstegt grønt og frisk grønt på toppen. Oliestegte kartoffelbåde med skræl og en lille støbejernsskål til den hjemmelavede bearnaise.

2014-02-14 14.59.10

2014-02-14 15.03.16

Øj manner, hvor ville jeg gerne kunne trylle sådan et måltid!

2014-02-14 14.56.49Det var virkeligt et måltid af høj klasse, den lækreste gourmet-menu til en utrolig lav pris. I vinterferieugen køres der tilbud til 150 kr for oksemørbrad med bearnaise. Virkelig et fund for de penge!

Har du mon vinterferie nu, er du bare en lillebitte smule lokal og bor tæt på Blokhus, eller har du bare lyst til en tur til det nordjyske, så anbefaler vi Blokhus Fiskerestaurant. Nej og jeg er ikke i lommen på nogen her, hånden på hjertet er det en ægte og ærlig opfordring. Billederne taler vist også for sig selv.
2014-02-14 14.59.04Nå men, da bøffen var spist var nogle af os klar til at sige “må vi bede om regningen?”, mens andre af sad der og spekulerede på pandekage med is og chokoladefondant. Vi havde jo lige luret dessertkortet inden bestilling og ja suk, tænk at forlade Blokhus uden at have prøvesmagt dessertmenuerne? Det kunne vi da ikke!

Forventningerne var jo skruet helt i vejret, efter den fantastiske hovedret.

Jeg var så propmæt at jeg kun kunne spise en børnepandekage. Prøv lige ellers at se hvordan de kræser for børnene her i Nordjylland! Hjemmelavet jordbærparfait, marengs, frysetørret hindbær, blåbær og sprødstegt pandekage. Ok eneste lille minus var, at pandekagerne var en lille bitte smule tørre, men smagen var i top, så skaden var til at overse. 2014-02-14 16.03.52

Jeg var åbenbart den eneste der var propmæt. Mine teenagere kunne sagtens spise en pandekage-dessert i voksenstørrelse. To pandekager og den lækreste vaniljeparfait. Ja suk, den is var ganske enkelt uovertruffen. Min jordbærparfait smagte fantastisk, men jeg var alligevel lidt misundelig på den vaniljeparfait? Jeg sneg mig til at dele med ungerne! 😉
2014-02-14 16.04.24 Uhm.

Min mand, der ellers ikke er den store kagespiser, havde bestilt en chokoladefondant, også kendt som “blødende chokoladekage”.

Den var sublim og helt perfekt til min mand, der elsker mørk chokolade med højt kakaoindhold. Der fulgte rigeligt vaniljeparfait med som modvægt til den tunge chokoladekage, og som sødt/syrligt indslag var der toppet med syltede ananastern.

Manden sagde flere gange “det er livet det her. Det kan man da kalde en dessert! Det kan man kalde en chokoladekage!”. Skumle, gruble. “Det siger du da aldrig når jeg bager chokoladekage?” sagde Bagenørden højt? Øverst på kageambitions-listen står derfor nu en chokoladefondant/blødende chokoladekage og min mand skal være prøve-kanin. Streng tjans! 😉

Den chokoladefondant VIL jeg altså prøve at kunne lave. Rart med udfordringer hvor barren bliver sat lidt højt engang imellem. Jeg tror dog ikke jeg når Fiskerestaurantens højder, men jeg vil prøve!
2014-02-14 16.04.08Til desserterne fik vi selvfølgelig krokaffe. Stempelkande og cafe latte. Det er længe siden jeg har smagt så god en latte. Hele vejen rundt er der bare skruet ekstra op for kvaliteten på Blokhus Fiskerestaurant.

2014-02-14 16.05.21

Vi kommer helt sikkert igen. Uden tvivl. Vi har 1½ times kørsel, men ja det er lige før jeg godt vil køre den tur for så lækkert et måltid. Man kunne jo kombinere det med en lang dag ved stranden, tage dragen med til havet, solbade, gå en tur i Løkken/Blokhus. Ja mulighederne er mange.

Suk. Gid jeg kunne trylle sådan et måltid. Åh det vil jeg gerne kunne!

Jeg har en oksemørbrad hjemme i fryseren, men der er lang vej til at nå dette mål. Min er frossen som en kæmpemørbrad, hvordan får jeg den mon delt i bøffer?

2014-02-14 14.57.08

Feriehjernen bryder sig ikke med de store problemer kan du høre. Feriestemning har ramt os i krop og sjæl. Vi brugte lige et par dage på at afstresse og aklimatisere. Nu er hvilepulsen nærmest umålelig. Mon vi kan klare at komme op i gear igen?

Den dejligste vinterferie i Blokhus er slut.jeg håber du synes det har været sjovt at være med på tur?

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. A + K = ♥ 15. februar 2014 af 12:16- Svar

    Årh, det ser godt ud – der må jeg helt sikkert forbi, det er jo ikke mere end en køretur væk (:

    – Anne

    • Gitte Hansen 15. februar 2014 af 21:39- Svar

      Hej Anne
      Ja stik da en tur nordpå, du vil ikke fortryde det.
      God fornøjelse
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar