Lækre kolde retter til frokost eller forret

  • Avocado med reje, dild og citron
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Det er ferie og flere fridage venter forude. Måske får du frokostgæster lige om lidt, eller én af de nærmeste dage? Måske du lider hovedbrud, for hvad skal du mon servere?

Jeg har gravet dybt i bloggens opskriftarkiv, og her får du 5 nemme og lækre retter der er fine at servere til frokost eller forret. Håber de kan bringe dig lidt inspiration?

Hvad har jeg udvalgt efter? Jeg har fulgt mit hjerte, og udvalgt mine egne frokostlivretter, fra det kolde køkken, håber også det kan blive dine?

Her ser du et fint dækket bord fra en påskeferie engang hvor temperaturerne var menneskelige udendørs. Suk. I år må vi krybe indendørs, med påskeudelivs- intakte drømme.Retterne er nedenfor er alle kolde retter.

Er du på jagt efter inspiration til lune retter, så kig forbi bloggen, hvor der ligger en masse opskrifter klar til dig i spisekammeret. Du finder f.eks. både opskrift på Verdens Bedste Frikadeller, mørbradbøffer i flødesauce, fuldkornstærter med rødløg, timian, og bacon, æggemuffins med spinat, skinke og feta eller ovnbagt æggekage med feta, skinke og tomat  og meget, meget andet. Du bestemmer menuen 🙂

Skal du invitere mange til frokost eller anden festivitas, kunne du jo snildt sammensætte en hel buffet med både de kolde og lune retter?

Her følger billed- og opskriftinspiration til kolde retter, primært med fisk men også en enkelt skinkeanretning. For at komme til opskrifterne, skal du klikke på enten overskrift eller billede.

Nemme og lækre kolde retter – til frokost eller forret: 

Tunmousse med rejer og citron:

Kan jeg lokke dig til at lege lidt med husblas, så venter der dig en lækkerbisken til dig og dine gæster. Du kan trylle den lækreste tunmousse, der ovenikøbet er rimeligt fedtfattig. Moussen vil vække jubel ved ethvert frokostbord og kan pyntes så fint, med rejer, asparges og citron.

Servér gerne et lækkert brød til, ciabatta ell. lign. Uhm

Tunmousse med rejer – fedtfattig:

Tunmousse smager skønt og dine gæster vil være vilde med den. Kan du slet ikke få nok, kommer der lige her en lidt mere fedtfattig version også 🙂

Tunmousse med rejer - fedtfattig

Avocado med rejer, mayonnaise, dild og citron:

Dette er ikke nogen tung frokostret, til gengæld er den let og lækker og vil pynte så fint, hvis den er anrettet på fine frokosttallerkener.

Anretningen tager 2 minutter at lave og smager skønt med lækkert brød til og en klat god mayo eller aioli.Avocado med reje, dild og citron

Lakseruller med rejer og asparges

Vi fortsætter rejefesten og serverer hurtige lakseruller: laks rullet sammen om asparges, og med rejer, mayo og citron på toppen.

Hvis du panerer og steger en rødspætte og anretter ved siden af lakserullen, er det lige før du har tryllet et stjerneskud?

Servér gerne på smørristet brød. Uhm!

Torsk i folie og ovnbagt laks

Tryl lækre fiskeanretninger på ingen tid. Torsk i folie eller lækker ovnbagt laks med forårsløg, krydderier og smør.

Laksen er den smukkeste at vise frem hér og den er så nem at tilberede, for den laver sig selv i ovnen. Både laks og torsk kan serveres både lun og kold, efter tilberedning.

Servér gerne en creme fraiche-dressing til fisken og lækkert flute. UhmTorsk i folie og ovnbagt laks - fisk og blå himmel

Maskeret blomkål med rejer, æg og dilddressing:

En firser-forret-klassiker er maskeret blomkål med rejer, æg og dilddressing. Du kan tro, at dine gæster vil juble, hvis du serverer denne som forret. Som frokostret vil den også være fin. Uhm – en lækkerbisken. Kom til opskriften ved at klikke på billedet her.

Maskeret blomkål - med æg, rejer og dilddressing

 

Hjemmelavet tunsalat med majs, forårsløg og peberfrugt:

Tunsalat er en frokostklassiker, og du kan finde mange opskrifter på tunsalat på bloggen. Se dem alle ved at klikke her

Her får du opskriften på en rigtig lækker tunsalat. Klik på billedet for at komme til opskriften:

Hjemmelavet tunsalat

Lækker hjemmelavet skinkesalat:

Er du også vild med slagtens skinkesalat eller “fuglekvidder” som det også kaldes?

Det er SÅ nemt at lave den selv, og har du en rest skinke eller hamburgerryg, bliver det endnu nemmere. Alt hvad det kræver er god mayo og en god blender/minihakker.

Servéres gerne på groft brød, med rødløg, peberfrugt og ekstra mayo.

 

 

Hønsesalat med ananas, æbler og bacon:

En rigtig firser-klassiker, der er et scoop, som både frokost- og forret er hjemmelavet hønsesalat. Kig forbi én af bloggens meget populære opskrifter her. Bare klik på billedet 🙂Hønsesalat med bacon, æble og ananas - hjemmelavet og lækker

 

Hjemmelavet æggesalat med karry:

En forret-klassiker er denne æggesalat, der smager skønt på et stykke lækkert rugbrød, i en sandwich eller på sildemaden måske?Æggesalat med karry

 

Stegte sild med rødløg og peberkorn:

Nu vi er ved sildene, så kommer der lige her en opskrift på hjemmelavede, stegte sild. Ikke et øje vil være tørt til din frokost 🙂

Stegte sild med rødløg - i eddikelage

Håber du har kunnet finde god inspiration til dine gæster eller måske bare til en lørdagsfrokost med familien?

Skal du have mange gæster og orker du ikke køkkentjansen, så kan jeg også fint anbefale dig at tjekke ud, om din lokale slagter laver “slagterplanker”.

Se hvor fin og velbjærget en slagterplanke vores gode slagter er mesterslagter for her nedenunder.

Nemt – og virkelig lækkert. Det eneste du skal trylle til, er lækkert brød. SÅ er det altså nemt at invitere gæster 🙂Jeg håber du vælger en menu, hvor du kan følge med og hvor du også får overskud til at glæde dig til gensyn og gode snakke med gæsterne, uden køkkenstress og alt for meget sved på panden.

Rigtig god fornøjelse til dig og dine gæster og velbekomme jer 🙂

Mange hilsner

Gitte


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer