Lækker grov tærte med rødløg, bacon og timian

  • Lækker tærte med rødløg, bacon og timian
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lækker tærte med rødløg, bacon og timianHalløj, sikke en lækker tærte familien spiste i dag. Helt utrolig lækker altså. Tærten stryger straks ind i kategorien Familiens favoritter på bloggen.

Her finder du kun toppen af poppen, retter eller kager som vi alle har været helt vilde med her i huset. Lækker tærte med rødløg, bacon og timian

Det var en lækker grov tærte med rødløg, bacon og timian serveret med ovnbagte timian-gulerødder og creme fraiche-dressing med timian.

En overdådig timian-menu! Lækkert, med  timiansmag til den ferske dressing og den lidt ferske løg/baccon-tærte. Helt genialt faktisk! Rødløg er sødere og giver en rigtig god smag i tærte, men almindelige løg kan sagtens også bruges.DSC_9987Der er brugt MANGE rødløg i tærten og MEGET bacon. Vi havde overskudslagre i familien og vi elsker at få tømt ud i køleskabet og elsker også når der bliver mad nok til to dage. Af dagens portion bliver der to almindelige tærter eller en kæmpestor tærte i firkantet form. Jeg har fået et nyt stegefad i julegave fra Scanpan. Det skulle da prøves! Perfekt som tærtefad – også. Jeg er glad for at julemanden kiggede forbi 🙂Lækker tærte med rødløg, bacon og timian

Her kommer opskriften:

Lækker grov tærte med rødløg, bacon og timian (stor tærte eller 2. alm)
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Mad til to dage
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 200 gram hvedemel
  • 200 gram rugmel
  • ½ tsk salt
  • 2 dl vand
  • 1 dl olie
  • Fyld:
  • 10 rødløg i skiver
  • 3 pakker bacon i skiver
  • En osterest eller 100 gram revet ost
  • Æggeblanding:
  • 14 æg
  • 2 dl fløde eller tykmælk eller creme fraiche
  • 3 dl mælk du kan også bruge 5 dl mælk i stedet og springe fløden over
  • Salt/peber
  • 1 spsk tørret timian
  • Tilbehør: ovnbagte gulerødder: Gulerødder vendt med 3 spsk olie 1 spsk akaciehonning, 1 spsk tørret timian og ½ tsk salt
  • Timian-dressing: ½ liter creme fraiche eller cheasy fraiche, fromage frais, skyr ell. lign rørt op med 1 tsk akaciehonning, ½ tsk salt og 2 tsk tørret timian

Sådan gør du

  • Start med at lave tærtedejen:
  • Bland de tørre ingredienser og slut af med olie og vand. Dejen kan røres sammen med ske. Brug hænderne til at ælte dejen med til sidst. Virker dejen for tør og smuldrende, så tilsæt lidt ekstra vand eller olie (1 spsk af gangen) til dejen kan samles til en kugle.
  • Fordel dejen i to tærtefade eller et stort firkantet ildfast fad.
  • Pres dejen ud i fadet/fadene med håndroden. Det er meget nemmere end at rulle den ud.
  • Prik dejen med en gaffel og forbag tærtebunden 10-15 min v. 150 grader varmluft
  • Fyld:
  • Klip bacon i små stykker med en saks og svits på en pande. Du behøver intet fedtstof,
  • Skær rødløgene i skiver og svits dem med, sammen med bacon, når det er blevet brunet lidt. Der kan bruges MANGE rødløg, for væden fordamper under tilberedningen. Brug gerne flere end 10.
  • Fordel bacon/løgblandingen i tærten/tærterne
  • Skær osteresten i små tern og fordel den på fyldet. Alternativt, drys revet ost over
  • Æggeblanding:
  • Bland æg med fløde
  • Tilsæt krydderier
  • Fordel æggeblandingen over tærtefyldet
  • Sæt tærten/tærterne i ovnen og bag v. 150 grader varmluft i ca. 30-45 min. (hvis du bager en stor tærte - og 30 minutter hvis du bager små).
  • Timiangulerødderne skal bage ca. 30 minutter
  • Tærterne er færdige når æggemassen er stivnet og ikke "svupper" midtpå tærten.
  • Velbekomme 🙂


Lækker tærte med rødløg, bacon og timian

Sikke en lækker tærte! Det er lidt snyd, for tærte  gør sig jo faktisk ikke særligt godt på billeder. Det er timian, der gør den mørk på toppen. Genialt krydderi, til en fersk tærte, men erstat det gerne, hvis du har andet favoritkrydderi?

Det ville have passet godt til tærten med en grøn salat, men det havde vi ikke lige på lager og om vi gider købe ind om søndagen? Nej! Vi nøjes med det vi har og det er ganske fint at få ryddet ud og spist op. Gulerødder har vi altid 🙂Lækker tærte med rødløg, bacon og timianSynes du arbejdsprocessen lyder uoverskuelig og omfattende? Tjo måske, men tænk på, at der er mad til en familie på 4 i to dage. På dag to, skal tærten blot lunes. Dejligt nemt.

Er du ikke vild med rødløg, så erstat dem gerne med gulerødder, spinat, broccoli, porrer? På bloggen finder du opskrifter på en stribe madtærter. Vi er VILDE med madtærter.DSC_9986Det er taknemmeligt at lave tærter, for du kan få brugt dine overskudslagre og bruge lige det du har. Tærterne er perfekte at servere for gæster, til buffet- eller frokostborde. Tærter er nemme at lave og kan forberedes i god tid og så blot lunes, når gæsterne kommer.

Jeg har brugt mange år på at eksperimentere mig frem til den helt rigtige tærtedej, og NU har jeg fundet den. Denne tærtedej, der er brugt her, med rugmel og hvedemel, er helt perfekt synes jeg. Den bliver helt perfekt, lige som jeg synes en tærtedej skal være. Sprød og knasende, uden at være hård. Prøv den 🙂Lækker tærte med rødløg, bacon og timianHer kan du se arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:

Har du ikke fløde eller creme fraiche, kan du fint nøjes med mælk.  Vi havde en rest fra ris a la manden, og måske du også har det?

Vi havde en kæmpe skål ris a la mande til rest også, og den er i dag konverteret til 30 ris a la mande boller og et kæmpe stort franskbrød. Efter dage med julesul og madoverflod er det fantastisk dejligt at “stoppe madspild” og reducere lidt på kalorierne. Ja hov og forresten røg osteskorpen også i tærten. Intet ryger ud. Min familie siger at jeg har levet under krigen. Det passer vist meget godt 🙂
Lækker tærte med rødløg, bacon og timianJeg glæder mig allerede til i morgen, hvor der er tærterester til aften. Nemt og lækkert.

I morgen skal jeg passe min aftenvagt på biblioteket og jeg har været noget usikker på om jeg nåede at blive frisk nok. Jeg har været syg i 2 uger, og desværre også hele julen, med en slem forkølelsesvirus, der i den grad fik mig ned med nakken. Jeg er endnu ikke helt fit for fight, men er fortrøstningsfuld og tror godt jeg kan passe tjansen i morgen. Første dag i 14 dagen uden middagslur! Wee! Gid man kunne få en ny juleferie i bytte. Det havde da faktisk været meget rimeligt?

Nå men bare det går fremad nu, er jeg glad. Måske jeg har appetit nytårsaften? Livet er en fest, når bare man er frisk. Jeg har tabt mig to kilo – hæ, hæ. Hvis jeg kender mig selv ret, kommer de hurtigt på igen 🙂

Håber du har haft en rigtig skøn juleferie – uden ondskabsfuld forkølelse i kroppen <3 Lækker tærte med rødløg, bacon og timian


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

7
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Birthe

Åååh, den opskrift skal jeg da godt nok prøve, ser så lækker ud.
Du har altid nogle gode ideer.

Annette fjellerad

Hej Gitte. Jeg har her i dag “opdaget ” din skønne mad side. Den ser rigtig spændende ud og jeg , som ellers er en gammel erfaren husmor på 68, og troede jeg kunne det meste ( ha ha) glæder mig meget til at udforske dit univers. Lige nu hygger der sig et par andelår med hasselbak kartofler, efter din opskrift, glæder mig. !
Mange hilsner Annette

Lene Sand Kristensen

Hej!
Hvorfor er der så mange æg i denne og kun 8 i den opskrift hvor det også er til 2 tærter men med broccoli eller rødløg og bacon? Kan se der er en dl mere tykmælk i men det går vel ikke op for 6 æg…

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer