Frokost -tips til lune & kolde frokostretter

  • Æggesalat med karry

Skal du have gæster til frokost – eller vil du trylle en lidt lækker frokost til jer selv i weekenden, så kig med her. Jeg har samlet et par håndfulde gode opskrifter til dig, der er nemme at lave.

Retterne vil være fine til både jule- påske, og pinsefrokoster, men kan også bruges en dag hvor du bare inviterer familie og venner til frokost “udenfor sæsonen”.

Er du på jagt efter god inspiration, så kig med her. Mange af retterne vil også kunne bruges til forret, så bare forsyn dig 🙂

Allerførst vil jeg lige tippe dig om et indlæg, jeg skrev for et par år siden. Bloggen har imellemtiden vokset sig stor, at der var behov for et ekstra frokostindlæg. Du finder det hele nedenfor:

Kolde retter:

5 nemme og lækre kolde retter, til frokost eller forret:

Vi starter med 5 gode opskrifter fra blogarkivet. Du finder dem lige her:

 

Hønsesalat med ananas, æbler og bacon:

Jeg er bare vild med hønsesalat, og det er jeg også bare sikker på at dine gæster vil være.

Hønsesalaten smager skønt i en sandwich, måske lavet af disse lækre koldhævede foccaciaboller eller prøv også med disse foccaciabrød. De er også et hit.

Du kan også servere hønsesalaten til hjemmelavede flutes, og her kan jeg anbefale dig disse koldhævede flutes med rugmel. Uhm.: 

 

Lækker tunsalat med majs, forårsløg og peberfrugt:

En tunsalat er den nemmeste salat i verden og så smager den friskt og lækkert. Prøv den i en sandwich eller serveret med et stykke flute.

Find opskriften ved at klikke på billedet nedenfor:

 

Stegte sild med rødløg:

Til en god frokost er sild en fast bestanddel. Enten som marinerede sild eller stegte sild.

Det er faktisk rigtigt nemt at lave stegte sild. Få en nem opskrift lige her 🙂

 Æggesalat med karry:

Denne æggesalat er god og nem at lave. Æggesalaten smager skønt i en sandwich eller serveret til en sildemad.

Der forsvinder meget æggesalat til en frokost, så lav gerne rigeligt. 🙂

 

Tunmousse med rejer:

Tunmousse er en rigtig frokostklassiker og den skal du også lave rigeligt af, for den vil forsvinde som dug for solen til frokostbordet.

Prøv den med nybagt flute eller i en sandwich. Uhm. <3

Lune retter: 

 Frikadeller med bacon:

Har du prøvet at lave frikadeller med bacon? De smager rigtigt godt. Saftige, lækre og fyldt med smag. De vil være en succes til frokostbordet. Opskriften finder du lige her:

 

Æggemuffins med skinke, feta og peberfrugt.

Disse små æggemuffins, vil også et hit til frokostbordet. Du kan bruge lige de ingredienser, du har på lager, så gode Stop Madspilds-muffins, er de også.

De smager skønt og de vil også pynte fint på frokostbordet. Kig med her 🙂

Varm leverpostej med bacon og champignon:

Mon ikke varm leverpostej kan siges at være danskernes foretrukne frokost-ret?

Hvis du ikke lige kan overskue at lave en leverpostej selv fra bunden, så kan du købe “bag selv-leverpostej”, hos slagteren eller i supermarkedet.

Lav rigeligt bacon/champignon til toppen, for der forsvinder meget.  🙂

Fuldkornspaneret fiskefilet:

Servér fiskefiletter med remoulade og ikke et øje er tørt. Prøv disse, der er paneret i fuldkorn. De er SÅ gode og en perfekt servering til frokosten 🙂

 

Grov tærte med porrer og bacon:

Det er en rigtig god ide at lave en tærte, når du skal invitere til frokost. Denne tærtebund er helt perfekt, sprød og grov.

Fyldet kan du sagtens variere – helt efter eget valg.

Mørbradbøffer med champignon og bløde løg:

Mørbradbøf med champignon og bløde løg er også en klassiker ved frokostbordet og det er faktisk en ret, der er nem at lave.

Kig med her.

 

Tarteletter:

Mon ikke også tarteletter kan siges at være en fast bestanddel på et frokostbord?

Med denne opskrift får du både tarteletter til frokost og hønsekødssuppe til skrub-af-mad 🙂

 

Æggekage med pølser, løg, champignon og peberfrugt

Ja jeg ved godt at denne ret måske ikke er den mest æstetiske, men til gengæld kan jeg betro dig, at den vil forsvinde som dug for stolen til frokostbordet, især hvis der sidder børn med til bords 🙂

Brød til frokosten:

Her får du lidt tips til både rugbrød, franskbrød, sandwichbrød og flutes.

Hurtige rugbrød uden surdej:

Hjemmebagt rugbrød smager skønt, og vil også være en succes at servere til frokosten. Her får du ospkriften på lækre rugbrød, der kan laves helt uden surdej

 Koldhævede flutes med rugmel:

Dejen til disse flutes tager kun få minutter at lave og efter en tur i ovnen, kan du servere sprøde nybagte flutes til frokosten. Kig med her:

Foccacia med oregano – perfekte boller til burgere og sandwich:

En kurvfuld af disse lækre boller, vil også være perfekte at servere til frokosten. De er geniale med paté/peberfrugt eller med en skive god ost. Du kan også nyde dem bare med smør på? Uhm 🙂

 

Franskbrød og boller med speltmel, rugmel og havregryn:

Denne opskrift giver et godt brød og gode boller, der vil være perfekte at servere til frokostbordet.

 

Vi kom omkring både kolde og lune retter og brødtips fik du også.

Jeg håber du fandt inspiration i ovennævnte? På bloggen finder du mange flere retter, så kast dig endelig ud i blogarkivet 🙂

God frokost til dig og dine gæster og velbekomme dig 🙂

 

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer