Mørbradbøf i flødesovs. Uhm i dag får du opskriften på lækker mørbrad i flødesovs med løg og champignon.Her en vindermenu der vil holde – for evigt. En ægte klassiker i mormor-mad-kategorien.
Min familie er storfans – og retten vil vække jubel til ethvert gæstebord, enten buffetbordet til frokost eller aften. Retten er en succes både til hverdag og fest.
Mørbradbøffer i flødesauce med løg og champignon, lavet af svinemørbrad.
Den nemmeste menu at tilberede og købe ind til.
Jeg serverede retten med råstegte kartofler og hvilken succes. Råstegte kartofler er det bedste i verden og genialt at servere til denne ret.
Opskriften på lækkerierne får du lige her:
Mørbradbøf i flødesovs med løg & champignon – få opskriften her
Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudset og skåret i bøffer
- 3-4 spsk hvedemel
- Salt/peber
- Smør til stegning
- 5 dl. kogende vand
- 1 svinebouillonterning
- 4 løg i skiver
- 300 gram champignon eller 1 glas
- 2½ dl. piskefløde lightfløde eller kaffefløde kan bruges
- Jævning
- Tilbehør: evt kartoffelskiver og Grøn salat
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbraden. Skær den i 1 cm skiver og vend mørbradbøfferne i hvedemel
- Steg bøfferne i rigeligt smør. Krydr godt med salt og peber på begge sider. Tag mørbradbøfferne af panden og hold dem varme under stanniol
- Steg løg og champignon på panden i lidt mere smør. Svits bouillonterningen med.
- Hæld kogende vand ved. Læg mørbradbøfferne på panden og lad dem simre under låg 10 minutter. Du kan også tilberede retten i fad i ovnen.
- Hæld fløden ved. Skyl kartonen og få det sidste med. Jævn flødesaucen og smag den til med salt og peber og evt. lidt tyttebærsyltetøj.
- Servér mørbradbøfferne med de råstegte kartofler og grøn salat.
Noter
Brug gerne 2 svinemørbrad til retten
Mørbradbøffer i flødesovs med kartoffelskiver – en vindermenu med svinemørbrad
Altså de råstegte kartofler dér. De kan altså spises som chips! Du skal skrælle MANGE kartofler, for der bliver spist mange kartofler, når de serveres på den måde. Uhm!
Genialt tilbehør. Hvis du serverer råstegte kartofler til mørbradbøfferne, er du sikker på at score dine madgæsters hjerter. En sikker succes!
Mørbradbøf stegt på panden med løg og champignon og flødesovs er et hit. Uhm det smagte altså bare godt.
En lækker ret både som aftensmad til hverdag og som menu i weekenden.
Nogle gange er du så heldig, at du kan købe 3 stk. for under 100 kr. En fornem spise, uden det behøver være alt for “fornemt” for din pengepung.
Vi rationerer ofte mørbraden. Måske du undrer dig over jeg kun har brugt 1 mørbrad, til 4 personer? Det kan vi fint nøjes med, det giver 3-4 mørbradbøffer pr. mand. Madmor har levet under krigen jo. 🙂
Brug gerne 2 svinemørbrad, hvis du ikke vil rationere:-)
Sådan laver du mørbradbøffer i flødesovs. Se billederne af processen i billeder fra start til slut her:
En rigtig nem og lækker menu. Brug endelig 2 mørbrad til flere personer, hvis du ikke er så “fedtet” som jeg 🙂
Brug evt.Milda eller andet fedtreduceret fløde til flødesovsen. Du bestemmer fedtprocenten.
Mørbrad i flødesovs kan laves på panden, men du kan også lave retten i ovnen i et ildfast fad. Mørbradbøffer i fad smager nemlig også godt.
Prøv også denne mørbrad stroganoff, det smager super godt og er også meget nemt at lave.
Du kan også lave mørbradbøffer i stegeso. Kig f.eks. med her:
Rigtig god fornøjelse med dine mørbradbøffer – tror de bliver et hit hjemme hos dig 🙂
Få flere gode nemme opskrifter med mørbrad her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Nøj en lækker og nem opskrift. Bestemt ikke sidste gang den skal bruges. Jeg tilføjede dog lidt engelsk sauce, Cayenne peber, ketchup og kulør. Og serverede ris til. Nem hverdags ret og så til to dage. ? Mums siger jeg bare. ???