•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Marmorkage med chokolade - tigerkageDet er ferietid. Det er hedebølge. Jeg orker INTET! Jeg har ligget på et tæppe under æbletræet og været  ugidelig og doven i dag, men i går svingede jeg mig op til at bage en kage:

En kæmpe svampet marmorkage med chokolade, vi kunne kalde den Bagenørdens Tigerkage?

Det var ikke sjovt at fyre op for ovnen, lettere sindsygt kunne man vel sige, når der er 33 grader udenfor? En venindekage var det. Jeg skulle besøge min københavnske barndomsveninde i familiens sommerhus på Mols. Afstanden gør, at vi kun ses et par gange om året, så jeg glæder mig altid helt vildt og traditionen byder, at jeg altid tager hjemmebag med (hedebølge eller ej). Jeg ELSKER jo når der er en anledning til at bage!2014-07-24 14.17.04

2014-07-24 16.14.36Jeg tilbragte dagen dette smukke sted i det allerbedste venindeselskab. Der var et vrimmel af børn og voksne i sommerhuset, vandet var dybblåt og stranden uendelig. Vi gik og gik og snakkede og snakkede og fik indhentet det meste af et år og lidt af barndommen også. 😉

Det var så SKØNT at se min veninde igen. En som bare kender mig ud og ind! Selvom vi ikke har set hinanden længe, starter vi altid bare hvor vi slap sidst  <3Marmorkage med chokolade - tigerkageKagen? Den forsvandt til sidste krumme. Jeg havde efterladt lidt kage hjemme, hvor vi p.t. har huset fyldt med håndværkere. Kagen vakte også jubel her. Det blev en stor kage og jeg lavede den i min bradepande på 28×35 cm. Der vil være nok til en familiefødselsdag, til klassefesten, til gadefesten eller til dine mange kolleger?

Opskriften på den gode kage får du lige her:

Marmorkage – opskrift på den bedste tigerkage

Skærekager - opskrifter på lækre formkager
Bagenørdens tigerkage - svampet marmorkage med chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: formkage, marmorkage, sandkage, tigerkage
Portioner: 14 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 6 æg
 • 5 dl. sukker
 • 3 tsk. vaniljesukker
 • 2 dl. tykmælk ell. andet surmælksprodukt
 • 250 gram smeltet smør
 • 6 dl. mel
 • 3 tsk. bagepulver
 • 3 spsk. kakaopulver
 • 50-100 gram chokolade jeg brugte en pålægschokoladerest, brug chokolade hvis du har. Det kan sagtens udelades. Mængen bestemmer du selv

Sådan gør du

 • Pisk æg og sukker hvidt og skummende med vanillesukker. Brug gerne elpisker eller køkkenmaskine.
 • Tilsæt smeltet smør og tykmælk.
 • Rør mel og bagepulver forsigtigt i.
 • Tag 1/3 af dejen fra og rør kakao og evt. chokolade i dejen.
 • Smør bradepanden med fedtstof. Min form var 28x35 cm.
 • Fordel den hvide del af dejen nederst og læg den mørke del i klatter på toppen. Træk mønstre i dejen med en kniv.
 • Bag kagen nederst i ovnen ca. i 50-60 minutter v. 150 grader varmluft.
 • Kagen er færdig når den er sprød og gylden og der ikke længere hænger dej ved, når du stikker en gaffel i.

Noter

Kagen er fryseegnet
Kagen kan bages som muffins også
Chokoladen i kakaofyldet kan udelades.
Vil du bage kagen i ovnens store bradepande, skal du nok bage 1½ eller dobbelt portion
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En marmorkage er en skøn og populær kage

Marmorkage med chokolade - tigerkage

Sådan ser tigerkagen ud. Jeg ville godt have haft den til at blive endnu mere mønstret/tigeragtig. Prøv at se om det kan lykkes dig at få lavet flere zebrastriber?

Chokoladen gjorde kagen ekstra lækker og tykmælken gjorde kagen lækker og svampet.

Jeg anbefaler Bagenørdens tigerkage – en svampet marmorkage med chokolade

Marmorkage med chokolade - tigerkageJeg pakkede kagen i min bradepande med låg. En ny praktisk bradepande, der jo faktisk er to bradepander, men hvor den ene halvdel kan bruges som låg.DSC_7817Marmorkagen vakte jubel på Mols på en skøn sommerdag og jeg er sikker på, at den også vil vække jubel hjemme hos dig.

Rigtig god fornøjelse til dig med kage-bageriet.2014-07-24 14.17.04


 •  
 •  
 •  
 •  
 •