Marmor-muffins og muffins med syndig nutella-kerne


DSC_1751

Hejsa! Bagenørden er i live! Bagenørden er på vej ovenvande efter en styg omgang vintersyge. Hvor er det DEJLIGT at være på vej op igen

Der har været dvale på bloggen så længe. Jeg har savnet at være frisk til at skrive!

Nu er jeg her igen.

Det er fredag men jeg gider ikke at skrive om kylling. Som i ved var det “same procedure as every friday”. Ingen dikkedarer. Grillkylling og pommesfrites. Ungerne var glade her i huset, men menuen er ikke værd at skrive (hjem) om.

DSC_1755

I stedet vil jeg skrive om de fødselsdagsmuffins jeg bagte i går aftes, snotsyg og med den slemmeste ørepine. Jamen hvorfor dog bage så?? Sønnike fylder år på søndag og selvom man bliver 14 år, kan man da godt have lyst til stadigvæk at dele kage ud. Den bagenørdede mor blev da jublende glad over at sønnikke hellere vil dele hjemmebag  end købe-flødeboller ud. That’s my boy 😉 …og så er det jo sekundært at moren er snot-hamrende-syg.

Jeg overlevede! Jeg eksperimenterede faktisk ovenikøbet! 🙂

Godt nok med en opskrift der var prøvet før, men alligevel. Jeg udviklede lidt på opskriften, tilsatte lidt mere mel, havde en sjat juice og en klat italiensk nutella til overs.

Jeg lavede 3-dobbelt portion, og fik ca. 60 muffins, så minimer bare opskriften hvis du ikke får helt så mange sultne gæster . Du kan evt. nøjes med den opskrift der er linket til her ovenfor.

Jeg lavede ca. 30 muffins med nutella-fyld og 30 som “marmor-muffins”, med både mørk og lys dej (jeg blandede lidt kakao i den lyse dej)

DSC_1732

Opskrift på 60 muffins med nutella og mormor-muffins: 

900 gr. hvedemel

600 gr sukker

6 tsk. vanillesukker

5 tsk natron

3 tsk bagepulver

7½ dl. yoghurt/tykmælk

2½ dl mælk

2½ juice

3 æg

2 dl. flydende margarine

Evt. : Nutella, og 3 spsk kakao til den mørke marmor-muffin-dej

Sikke en lang række ingredienser, men som regel er der noget de fleste har i køkkenskabet? Tricket bag disse gode muffins er den store mængde tykmælk der er i dejen. Det gør dem lækre og saftige. Brug gerne tykmælk der har været åbnet mange dage og/eller har overskredet sidste salgsdato. Det bliver den næsten kun bedre af, når det skal tilsættes kage.
DSC_1726

Fremgangsmåde: 

Bland de tørre ingredienser og vend de våde i til sidst. Til sæt æggene et af gangen, juicen og den flydende margarine til sidst. Tilsæt evt. lidt mere mel hvis dejen er for flydende.
DSC_1727
DSC_1730 Hm, hm. Ja jeg ved godt at det ikke er så præcist, at sige, at man lige skal tilsætte lidt ekstra mel. Jeg håber du kan fornemme dejens konsistens her?

Nutella-muffinsene har jeg lavet ved at fylde 1/3 dej i formen, en lille klat nutella og så 1/3 dej ovenpå. Spray evt. formene med sprayfedt inden. Ved nogle muffins-forme kan kagerne have svært ved at slippe (dagen efter går det dog bedre, men brug sprayfedt så er du sikker)DSC_1731
DSC_1735 Dej lægges ovenpå og nutella-muffinsene er nu klar til ovn. De skal bage ca. 13 minutter ved 175 grader varmluft (sættes i en varm ovn)DSC_1737

Marmor-muffins – fremgangsmåde : 

Efter nutella-muffinsene var der ca. ½ skål dej tilbage. Jeg tog 1/4 fra og i blandede 25 gram kakao (eller cal. 3 spsk).
DSC_1740 Jeg fylde muffinsformene 1/2 op med lyst dej og lagde en skefuld mørkt dej på toppen. DSC_1744 DSC_1746 Marmor-muffins’ene kalder jeg selvfølgelig marmor-muffins fordi de i princippet er små mini-marmor-kager. 😉

Sådan ser kagerne ud efter 13 minutter i ovnen. Sikke fint de sprækker. Smukke muffins og rart med lidt variation.
DSC_1749Chokolademuffins har jeg bagt 1000 gange og jeg tænkte at lidt forandring skader vel ikke? Det var dog lidt dristigt, når det var til sønnikkes fødselsdag, men kagerne blev godkendt og de blev delt ud i allerførste time.  Det må vel være tegn på succes? Heldigvis kunne sønnikke også fortælle at der ikke var problemer med at få papiret af kagerne. Moren bestod i denne ogang  😉
DSC_1753 DSC_1754Der kommer lige lidt flere kage-fotos. Jeg er svært tilfreds med disse marmor-muffins, både når man tager mit sølle helbred i betragtning og når man tænker på, at der var en del eksperimenteren med basisopskriften undervejs. Juice f.eks., og ekstra mel. Hvordan skulle det dog ikke gå?  Men det gik fint

DSC_1756 Vær derfor gerne kreativ når du bager. Har du en sjat surmælksprodukt, så put det gerne i dine kager. Juice er rigtigt godt i kage også. Nutella prøvede jeg mig bare frem med. Jeg tænkte at det vel ikke kunne ødelægge noget? Er og har nutella ikke altid været en succes i…alting?  Bare lige nogle tip der nu hermed er givet videre. Rar tanke at disse muffins faktisk er en art “stop madspilds”- kager. Fedt! Bedre samvittighed så. Lad os snuppe en ekstra kage 😉DSC_1759

 

Jeg kan sagtens anbefale disse muffins og opskriften er nem! Den kan varieres i det uendelige. Du kan tilsætte 50 gram kako, du kan grofthakket chokolade, nødder, tranebær, appelsinsaft, bananmos, osv. osv.

Advarsel : Bager du 60 muffins, kommer du let til at spise alt for mange!. Det er nogle syndige fristere  at have stående foran sig. Måske du bare skulle halvere portionen? Du kan også .erstatte noget af skukkeret med “snydesukker”, hvis du gerne vil tabe dig (Hermesetas ell. lign. )

Du skal også have et billede af nutellakagerne close up. Desværre må du nøjes med et lidt dårligt mobil-foto, men du kan fornemme konsistens og syndighed her. Flydende nutella-kerne. Lækkert! 2013-02-08 22.20.58

God fornøjelse med dine marmor-muffins! 🙂

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer