•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Marmorkage rimer på mormorkage – en ægte kageklassiker, der er et hit altid.Marmorkage - bedste opskrift på sandkage med kakao

En marmorkage er en dejlig sandkage med kakao i en del af dejen. Når sandkagedejen og kakaodejen blandes, så bliver kagen marmoreret. Heraf navnet måske?

Kagen er svampet, blød, sød og fyldt med god smag af gode ingredienser.

Mon ikke en marmor-kage vil bringe barndomsminderne frem hos dig? Den er ihvertfald en ægte retrokage klassiker.

Har dine børn aldrig smagt marmorkage, skulle de da næsten også have chancen? De vil med garanti elske kagen.

Kagen er festlig at se på og du ved aldrig hvordan det endelige mønster i kagen bliver til slut. Ikke to marmorkager er ens 🙂Marmorkage - bedste opskrift på sandkage med kakaoMønstret på toppen gør også at det vil være synd at putte glasur på kagen.

Det gør jo bare kagen endnu nemmere at lave. Det betyder også, at det er en oplagt kage at tage med på tur eller med til kollegerne/ klassekammeraterne.

Du vil blive så populær, hvis du tager kage med til dem.Marmorkage - bedste opskrift på sandkage med kakaoKagen er nem og hurtig at røre sammen og du får opskriften lige her:

Marmorkage – få en god nem opskrift på sandkage med kakao her

Marmorkage - verdens bedste. Nem og hurtig at lave
Marmorkage - verdens bedste. Nem og hurtig at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram blødt smør
  • 3 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 4 dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk kakaopulver

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker
  • Pisk æggene i ét af gangen
  • Bland bagepulver med hvedemelet og sigt det i dejen, skiftesvis med mælken. Du må ikke piske for meget, efter melet er tilsat, så vil kagen blive for tung. Brug evt. bare en dejskraber.
  • Smør en bageform med smør eller beklæd med bagepapir. Min form var rund og ca. 28-30 cm i diameter. Du kan også bruge en firkantet form eller en rugbrøds-/franskbrødsform (vær obs på at bagetiden måske skal forlænges/forkortes, hvis du bruger en anden form)
  • Hæld halvdelen af dejen i bageformen.
  • Rør kakaopulveret i den dej der er tilbage. Læg små klatter af chokoladedej på toppen af kagen. Træk et mønster i kagen med en gaffel eller dejspatel.
  • Bag kagen ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er sprød og gylden og der ikke længere hænger dej ved den strikkepind/gaffel du putter i.

Noter

Kagen er fryseegnet
Brug dine kreative evner til at lave mønsteret i kagen 🙂
Marmorkagen kan også laves som muffins - halvér bagetiden, i så fald
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sandkage med kakao – en klassisk populær kage, som alle kan lide

Marmorkage - bedste opskrift på sandkage med kakaoJeg trak mønstret ind mod midten og trak lange striber. Du bestemmer helt selv hvordan du synes din marmorkage skal se ud.

Slip bare din indre kreative sjæl løs.

Et er dog sikkert: Du kan slet ikke være sikker på hvordan det færdige resultat kommer til at se ud. 🙂Marmorkage - bedste opskrift på sandkage med kakao

På bloggen finder du også en anden opskrift på marmorkage. Den har jeg kaldt tigerkage og ja, den har nemlig tigermønster. Den marmorkage er lidt større, for den er bagt i bradepande. Opskriften kan du se her: 

Marmorkage - opskrift på den bedste tigerkage
Bagenørdens tigerkage - svampet marmorkage med chokolade
Se opskriften her
Skærekager - opskrifter på lækre formkager

Det er rigtigt nemt at lave marmorkage – se billeder af hvordan du gør her:

Kagen vil gerne sprække på toppen, men fortvivl ej.

Toppen bliver sprød og revnerne gør bare at du nemt kan stikke en gaffel/strikkepind i kagen, for at se om den har fået nok. 🙂
Marmorkage - bedste opskrift på sandkage med kakao

Marmorkage er en skøn og meget populær kage – der vil forsvinde som dug for solen. Børn og voksne elsker den

Kagen er fryseegnet, men den kan sagtens også holde sig frisk 2-3 dage. Opbevar kagen tildækket på køkkenbordet.

Den sprøde skorpe på toppen går dog tabt, men hvis du luner kagen nogle minutter i ovnen før servering, vil den blive fin igen.

Rigtig god fornøjelse med din marmorkage. Jeg håber den smager dig 🙂

Vi spiste kagen en søndag i sommerhuset, midt i vores sommerferie.

En helt perfekt søndagsservering på vores nye sommerhus-terrasse. Sikke et skønt kage-minde at have. 🙂

Håber også du kan får skønne kageminder med din nybagte marmorkage 🙂Marmorkage - bedste opskrift på sandkage med kakao


  •  
  •  
  •  
  •  
  •