Marmorkage – verdens bedste. Nem og hurtig at lave

  • Marmorkage - verdens bedste. Nem og hurtig at lave

Marmorkage - verdens bedste. Nem og hurtig at laveMarmorkage rimer på mormorkage – en ægte kageklassiker, der er et hit altid. Kagen er svampet, blød, sød og fyldt med god smag af gode ingredienser. Mon ikke en marmor-kage vil bringe barndomsminderne frem hos dig? Jeg tror det. 🙂

Har dine børn aldrig smagt marmorkage, skulle de da næsten også have chancen? De vil med garanti elske kagen.

Kagen er festlig at se på og du ved aldrig hvordan det endelige mønster i kagen bliver til slut. Ikke to kager er ens 🙂Marmorkage - verdens bedste. Nem og hurtig at laveMønstret på toppen gør også at det vil være synd at putte glasur på kagen. Det gør jo bare kagen endnu nemmere at lave og det betyder også, at det er en oplagt kage at tage med på tur eller med til kollegerne/ klassekammeraterne.Marmorkage - verdens bedste. Nem og hurtig at laveKagen er nem og hurtig at røre sammen og du får opskriften lige her:

Marmorkage - verdens bedste. Nem og hurtig at lave
Marmorkage - verdens bedste. Nem og hurtig at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 8 -10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram blødt smør
  • 3 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 4 dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk kakaopulver

Instruktioner

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker
  • Pisk æggene i ét af gangen
  • Bland bagepulver med hvedemelet og sigt det i dejen, skiftesvis med mælken. Du må ikke piske for meget, efter melet er tilsat, så vil kagen blive for tung. Brug evt. bare en dejskraber.
  • Smør en bageform med smør eller beklæd med bagepapir. Min form var rund og ca. 28-30 cm i diameter. Du kan sagtens også bruge en firkantet form eller en rugbrøds-/franskbrødsform.
  • Hæld halvdelen af dejen i bageformen.
  • Rør kakaopulveret i den dej der er tilbage. Læg små klatter af chokoladedej på toppen af kagen. Træk et mønster i kagen med en gaffel eller dejspatel.
  • Bag kagen ca. 60 minutter v. 150 grader varmluft eller 45 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når der ikke længere hænger dej ved den strikkepind/gaffel du putter i.

Marmorkage - verdens bedste. Nem og hurtig at laveJeg trak mønstret ind mod midten og trak lange striber, men du bestemmer jo helt selv hvordan du synes din marmorkage skal se ud. Slip bare din indre kreative sjæl løs.

Et er dog sikkert – du kan slet ikke være sikker på det færdige resultat alligevel 🙂Marmorkage - verdens bedste. Nem og hurtig at laveKagen er rigtig nem at lave og du kan se billeder af arbejdsprocessen lige her:

Kagen vil gerne sprække på toppen, men fortvivl ej. Alt er som det skal være. Toppen bliver sprød og revnerne gør bare at du nemt kan stikke en gaffel/strikkepind i kagen, for at se om den har fået nok.
Marmorkage - verdens bedste. Nem og hurtig at laveKagen er fryseegnet, men den kan sagtens også holde sig frisk 2-3 dage, hvis du opbevarer den tildækket på køkkenbordet (brug staniol og plastpose). Den sprøde skorpe på toppen går dog tabt, men hvis du luner kagen nogle minutter i ovnen før servering, vil den blive fin igen.

Rigtig god fornøjelse med din marmorkage. Jeg håber den smager dig 🙂

Vi spiste kagen en søndag i sommerhuset, midt i vores sommerferie. En helt perfekt søndagsservering på vores nye sommerhus-terrasse. Sikke et skønt kage-minde at have. 🙂

Håber også du kan får skønne kageminder med din nybagte marmorkage 🙂Marmorkage - verdens bedste. Nem og hurtig at lave

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om