•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_7865

* I dag skal du høre om min ismaskine-debut!

Åh så lækker is man kan lave med fløde og kondenseret mælk! Dagens is er en hjemmelavet stracciatella is serveret med sommersøde jordbær og hindbær og chokoladevafler. Isen blev lavet med kondenseret mælk.

Og hvorfor nu pludselig hjemmelavet is på bloggen?

Heldige mig! Jeg har nemlig overtaget en ismaskine af min gode veninde, der har købt en ismaskine med kompressor. Selvfølgelig sagde jeg da JA TAK! Sådan en maskine ville jeg da gerne eksperimentere med, også selvom det var en model med isskål der skal i fryser først. Min veninde fik det jo til at se så legende let ud,  så jeg ville da også prøve. 2014-07-26 21.04.32

Ismaskinen er en Philips. Den har en fin størrelse. Har ingen anelse om hvad modellen hedder. Har bare fået instrukser om at isskålen skal minimum 18 timer i fryseren først. Den var nem at betjene.2014-07-26 14.30.54

Det blev en fantastisk lækker is og opskriften er nem, ultranem!

Har du ingen ismaskine, kan du sagtens bare røre isen sammen og fryse i en ganske almindelig fryser.

Dette er en god grundopskrift på is der kan varieres i det uendelige tænker jeg? DSC_7862

Her får du opskriften på:

Stracciatella is med kondenseret mælk
Det er nemt at lave hjemmelavet is med kondenseret mælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 20 minutter
Ret: Stracciatella is med hindbær & jordbær
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: hjemmelavet is, is, kondenseret mælk, stracciatella is
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,5 dl. mælk gerne skummetmælk
  • 3 dl. fløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ dåse kondenseret mælk
  • 150 gram grofthakket chokolade (kan erstattes af marcipan lakridssirup, frisk frugt, chokoladesauce?

Sådan gør du

  • Pisk fløden til letpisket flødeskum
    Hjemmelavet stracciatellais
  • Bland vaniljesukker i flødeskummet og tilsæt mælk og kondenseret mælk. Vend forsigtigt rundt.
    Kondenseret mælk
  • Tilsæt grofthakket chokolade eller andet fyld: friske jordbær, marcipan, nødder, lakridssirup?
    Grofthakket chokolade
  • Hæld blandingen i din ismaskine og kør til isen tykner eller hæld isen i en form og put den i fryseren i minimum 4 timer, eller til isen er tyknet helt.
    Hjemmelavet is

Noter

Du kan tilsætte chokolade til isen, eller hvad du nu ellers synes om: marcipan, lakrids, purerede bær, eller hvad du nu ellers kan finde på
Lav en is, med din helt egen favoritsmag
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

DSC_7861Har du en ismaskine med kompressor kan du lave is “spontant”. Har du en ismaskine med en isskål, der skal fryses først, skal du planlægge dit is-eventyr og sætte isskålen i fryseren dagen før (18 timer var mine instrukser).

Du kan sagtens lave isen uden ismaskine, men så skal du vende isen i fryseren jævnligt under indfrysningen for at undgå iskrystaller og bundfald. Med en ismaskine vil du kunne undgå dette.

Hvorfor så bruge kondenseret mælk?

Normalt bruger man jo æggeblommer i vaniljeis, men den kondenserede mælk giver en sødet smag som gør at isen får den helt rette smag og en cremet konsistens. Det er ultranemt at lave isen med kondenseret mælk, åbn en dåse og voila. Kondenseret mælk kan du købe i de fleste større supermarkeder (og discountbutikker også).DSC_7863Isen? Jamen den blev VILDT lækker. Meget lækrere end den normale parfait-is jeg plejer at lave. Meget mere cremet og ingen krystaller.

 

Oh la la! De lækre sommerbær piftede da også isen gevaldigt op. Jordbær og is er godt, men hindbær og is er endnu bedre! De store chokoladestykker fuldendte bare smagsoplevelsen. Sikke en vinderdessert! 🙂

Planen er at lave en hindbær-is imorgen af resten af den kondenserede mælk og fløden. Uhm tror den bliver vildt lækker! 2014-07-26 15.23.37Jeg er rigtigt glad for min begynder-is-maskine og sikke en fornem dessert man kan trylle. 1-0 til ismaskinen!
Rigtig god fornøjelse med din stracciatella-is , hvad enten du laver den med eller uden ismaskine 🙂
DSC_7867

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •