Bønnesalat med sennepsdressing og rødløg. Få en god opskrift på salat med grønne bønner her. Nemt og sundt tilbehør. 

En salat, der både smager skønt og som er meget nem at lave.Bønnesalat med sennepsdressing og rødløg

Salaten vil passe godt til langt det meste. En god oksesteg, en steak, en stegt kyllingefilet, koteletter, frikadeller, grøntsagstærter?

Salaten er et hit og så er den sund og propfyldt med vitaminer. 

Prøv at snitte små kogte kartofler i, så har du pludselig en lækker og sund grøn kartoffelsalat?

Du kan også tilsætte kogt kold pasta og vupti, har du pludselig lavet en lækker pastasalat?

Bønnesalaten du skal  høre om i dag er med tomater, rødløg og sennepsdressing.Bønnesalat med sennepsdressing og rødløgBønnesalaten er en let salat. Den vil være et hit omkring dit middagsbord, hvis du serverer den som grønt tilbehør en dag.

Den vil pynte på dit middagsbord, på buffetbordet og den vil også være fin at servere for dine gæster.

Fordel gerne lidt fetatern over salaten, det vil smage godt på bønnesalaten.

Du behøver kun ganske få ingredienser til dagens bønnesalat og du får opskriften lige her 🙂

Bønnesalat med rødløg, sennepsdressing og tomat – få en god nem opskrift her

Bønnesalat med tomat og rødløg
Bønnesalat med tomater, rødløg og sennepsdressing. 
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: Bønnesalat med tomat, rødløg og sennepsdressing
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1000 gram frosne bønner
  • 4 hele hele tomater eller 15 cherrytomater
  • 1 rødløg fintsnittet
  • evt. fetatern. kogte kolde kartofler eller kold pasta

Sennepsdressing:

  • 5 spsk olie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk hvidvinsedddike kan erstattes med citronsaft, balsamico eller f.eks. æblecidereddike
  • Groft salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bønnerne koges i lidt vand i 10 minutter (eller i mikrobølgeovnen 7-8 minutter) og afkøles herefter.
  • Tomater hakkes i tern og rødløg fintsnittes.
    Bønnesalat med rødløg og sennepsdressing
  • Dressingen røres sammen. Dressingen hældes over bønnesalaten, som vendes rundt.
    Sennepsdressing
  • Bønnesalaten opbevares på køl, til den skal serveres. Den kan med fordel laves nogle timer i forvejen.
    Bønnesalat med tomater og rødløg

Noter

Du kan tilsætte fetaost og/eller forårsløg til salaten, eller du kan tilsætte fintsnittede kogte kartofler og vupti har du en grøn kartoffelsalat. Prøv den også med kold pasta
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nem salat med grønne bønner, tomater, rødløg og sennepsdressing – en nem, frisk og lækker salat Bønnesalat med sennepsdressing og rødløg

Bønnesalaten kan f.eks. serveres til en lækker kartoffelret med kylling. DSC_1680

Vi spiste den til denne lækre ret med ovnkartofler og kyllingefilet i baconsvøb.Opskriften finder du lige her

Kyllingeinderfilet i ovn med bacon og kartofler
En skøn alt i et fad med kartofler og kyllingefilet med bacon
Se opskriften her
Kartoffelfad og kyllingefilet i baconsvøb

Bønnesalaten kan spises som koldt tilbehør til en frokostret. Du kan blande en rest ris- bulgur eller pasta i.

Vupti, så har du pludselig en lækker ris- eller pastasalat? Mulighederne er mange 🙂

Bønnesalat er en sund og lækker og nærmest kaloriefri ret (lige fraset den lille mængde olie).

Spis dig gerne mæt i den! Bliver der ikke spist op, kan resten fint bruges i en frokostbox dagen efter.DSC_1684


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.