Brødcroutoner med hvidløg og persille. Uhm her får du en lækker opskrift på hjemmelavede croutoner, du kan lave med en rest brød.
Knasende sprøde brødcroutoner, du kan bruge som topping i salater, på suppe, som snacks eller til tapas.
Hjemme hos os bliver der meget sjældent smidt madvarer ud. Har vi en rest brød, bliver den også altid brugt til sidste krumme. Jeg elsker at vi kan få brugt alle vores rester.
Nogle gange laver jeg bruschetta af brødresten, andre gange laver jeg arme riddere, eller måske det bliver til hurtige hvidløgsbrød?
I dag blev det brødcroutoner med hvidløg. Måske du kender de små, knasende krydrede brødtern, der smager skønt på salater og suppe f.eks.
Det er faktisk SÅ nemt at forvandle halvtørt kedeligt brød til en lækkerbisken.
Det er en god, nem og lækker måde at stoppe madspild på. Med en rest tørt brød, kan du jo næsten lave disse brødcroutoner “gratis”.
Kig med og få opskriften på:
Brødcroutoner med hvidløg og persille – få opskrift på croutoner her:
Ingredienser
- 3-4 boller/brødskiver/flutes ca. 3-400 gram skåret i små tern. Du kan bruge frisk eller daggammelt brød
- 5-7 spsk olie du kan nøjes med lidt mindre
- 2-4 fed hvidløg kan udelades eller erstattes med hvidløgssalt/hvidløgsgranulat
- 1-2 spsk frysetørret persille eller frisk. Kan udelades eller erstattes med oregano eller basilikum
- 1 tsk groft salt
Sådan gør du
- Rør olien sammen med de øvrige ingredienser.
- Skær brødet i små tern. Vend brødternene rundt med hvidløgsolien.
- Sørg for at alle tern får lidt olie. Dryp evt. med lidt ekstra olie. Du kan også putte brødternene i en pose og hælde olien ved og ryste posen godt. Reducér evt. oliemængden.
- Lad brødternene stå og trække, gerne minimum 5 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
- Beklæd en bradepande med bagepapir og bred croutonerne ud herpå. De skal helst ikke ligge i lag.
- Bag croutonerne ca. 20-25 minutter ved 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Vend dem et par gange undervejs og hold øje med dem. De er færdige, når de er gyldne og sprøde. Kan også laves i airfryer.
- Sluk ovnen og lad croutonerne stå i eftervarmen. De er færdige, når de er knasende sprøde på alle sider. Prøvesmag undervejs og supplér evt. med ekstra salt
Noter
Croutoner er perfekte som snacks eller som topping på salater.
Opbevares i tætsluttende beholder. Kan holde sig flere dage. Bliver de bløde, så kan de ristes i ovnen igen.Hjemmelavede croutoner med hvidløg af en rest brød. Sprøde og lækre. Stop madspild.
Den gode hvidløgsolie kan du sagtens bruge som topping på andet brød. Gode hvidløgsbrød eller på pizzabrød måske?
Hvis du bruger tricket med at fylde brødternene i en pose, hælde olien i, og ryste posen, så kan du måske nøjes med mindre olie.
Persille og hvidløg er altså bare den skønneste kombination. Perfekt til hvidløgsbrød. Du kan sagtens nøjes med mindre hvidløg.
Man kan også udelade persille eller man kan erstatte med andre krydderurter, oregano f.eks.? Du skulle også prøve disse lækre kanelcroutoner, hvor brødternene er vendt i smør og kanelsukker.
Du kan med fordel sætte en plade croutoner ind i ovnen sammen med anden mad, hvis du alligevel har ovnen igang. Croutonerne kan også tilberedes på pande eller i airfryer.
Uhm – knasende sprøde hvidløgscroutoner. Det er så skønt at hapse nogle straks de er færdige på bagepladen 🙂
Et kæmpe fad croutoner blev der af aftenens portion. De smagte godt og sønnike smuglede resten med ind på sit værelse som en lækker snack.Det må da vist siges at være den allerbedste anbefaling. 🙂
Tænk sig at disse lækkerier blev fremtryllet af en rest tørt brød? Ja man tror det jo næsten ikke. 🙂
Brødcroutonerne kan nydes som de er, men prøv dem også på en brødsalat som denne. Du kan også bruge dem på den populære cæsar salat.
Sådan nogle må du da også prøve at lave.
Få flere opskrifter med brød rester her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.