Croutoner med hvidløg og persille – af brødrest

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Croutoner med hvidløg og persille - stop madspild

Hjemme hos os bliver der meget sjældent smildt madvarer ud. Har vi en brødrest, er sidste endestation fuglene, men jeg kan allerbedst lide at vi får spist alt vores brød selv.

Nogle gange laver jeg bruschetta af brødresten, andre gange laver jeg arme riddere , eller måske det bliver til hurtige hvidløgsbrød? 
DSC_1936

I dag blev det så hvidløgscroutoner – du ved de knasende små krydrede brødtern, der smager skønt på salater eller som snacks.DSC_1938

Det er faktisk SÅ nemt at forvandle halvtørt kedeligt brød til en lækkerbisken. Kig med her – og få opskriften på:

Croutoner med hvidløg og persille – stop madspild:

Croutoner med hvidløg og persille - stop madspild
Brug din brødrest og tryl lækre croutoner med hvidløg og persille.
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Croutoner med hvidløg og persille
Kategori: Stop madspild
Keyword: brødrest, croutoner, hvidløgscroutoner
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3-4 boller/brødskiver i tern
  • 5-7 spsk olie
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk frysetørret persille eller frisk
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

  • Olien røres sammen med de øvrige ingredienser.
    Croutoner med hvidløg og persille
  • Brødet skæres i små tern.
  • Brødternene vendes rundt med hvidløgsolien.
    Croutoner med hvidløg og persille
  • Sørg for at alle tern får lidt olie. Dryp evt. med lidt ekstra olie.
    Croutoner med hvidløg og persille
  • Lad brødternene stå og trække, gerne minimum et kvartér. Vend dem et par gange undervejs.
  • Beklæd en bradepande med bagepapir og bred croutonerne ud herpå
    Croutoner med hvidløg og persille
  • Bag croutonerne ca. 20-25 time ved 150 grader varmluft. Vend dem et par gange undervejs og hold øje med dem. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
    Croutoner med hvidløg og persille
  • Sluk ovnen og lad croutonerne stå i eftervarmen. De er færdige, når de er knasende sprøde på alle sider.
    Croutoner med hvidløg og persille

Noter

Andre krydderier/krydderurter kan sagtens bruges.
Croutoner er perfekte som snacks eller som topping på salater.
Croutonerne kan holde sig et par dage, hvis de opbevares under tætsluttende låg.

Den gode hvidløgsolie kan du sagtens bruge som topping på andet brød – gode hvidløgsbrød eller pizzabrød måske?

DSC_1943Persille og hvidløg er altså bare den skønneste kombination. Perfekt til hvidløgsbrød 🙂
DSC_1947 Du kan med fordel sætte en plade croutoner ind i ovnen sammen med anden mad, hvis du alligevel har ovnen igang.
 Bare lige et tip til din elregning 😉 DSC_1956Uhm – knasende sprøde hvidløgscroutoner. Det er så skønt at hapse nogle straks de er færdige på bagepladen 🙂DSC_1958Et kæmpe fad croutoner blev der af aftenens portion. De smagte godt og sønnike smuglede resten med ind på sit værelse. Det må siges at være den allerbedste anbefaling 🙂DSC_1973 Vi spiste croutonerne på en salat, der var tilbehør til en lækker Römertopf-ret. Koteletter i karrysovs med mango, æble, løg og kokosmælk. Den smagte GODT! Nøj manner hvor smagte den GODT! 

Römertopfen er perfekt til en fridag. Jeg ELSKER når Römertopfen er fyldt med både hovedret og tilbehør, så madmoren kan sidde i sin stol og læse i sin krimi, imens maden laver sig selv. 🙂

Du får lige et glimt at den lækre Römertopf-ret her. Klik på billedet for at komme direkte til opskriften 🙂DSC_1982

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer