•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_4472Her et sent aftenindlæg fra en glad træt bagenørd der har malet hele dagen. Maling op og ned af arme og ben. Mad har jeg ikke lavet i flere dage, jeg er blevet beværtet af min husbond. Skønt at slippe for madtjansen i en periode og meditere til fuglefløjt med en malepensel i hånden. 🙂

Jeg har ikke noget nyt mad at skrive om, til gengæld har jeg noget i gemmerne. Jeg er ved at rydde op i blog-foto-lagret og faldt over denne mørbrad-ret jeg lavede for et stykke tid siden.

DSC_4433

Du må have mig undskyldt. Disse billeder synes jeg faktisk ikke ser særligt appetitlige ud, men jeg kan love dig for at det var en LÆKKER lækker ret, så opgiv ikke. Hæng på til resten af opskriften:-)

I dag skal du høre om mørbrad fyldt med peberfrugt, løg, bacon og flødeost tilsat fløde som sauce. Lækkerbisken, selvom det ikke ser sådan ud

Her kommer opskriften: 

2 hele afpudsede mørbrad

1 pk. bacon

2 peberfrugter

2 løg

1 flødeost

1/4 ltr. fløde (gerne light) Skyl kartonen med lidt vand.

Salt/peber

Fremgangsmåde:

Jeg var heldig en dag i Netto at kunne købe 3 mørbrad for 50 kr. Jeg fyldte indkøbskurven til randen (virkede en kende mørbrad-desperat da jeg stod ved kassen,d men det var dælme et godt køb 😉

DSC_4408

DSC_4411 Afpuds mørbraden og steg den på begge sider. Krydr godt.

DSC_4415

DSC_4423

 Når mørbradene er stegt, tages de af panden.

Svits nu bacon, løg og peberfrugt på panden. Bacon svitses først. DSC_4414 En bakke friskost tilsættes (jeg havde tilfældigvis sådan én her der skulle bruges, måske du har en anden variant?) Flødeost er godt som smagsgiver og også godt at “jævne” med. DSC_4420 DSC_4422Læg mørbradene i et ildfast fad og skær en dyb ridse i hver mørbrad. Læg fyldet på toppen. Topping?
DSC_4430Ja lige nu begynder det at se ikke særligt appetitligt ud, men tro mig det bliver SÅ lækkert! Lutter gode sager er der jo i!;-)
DSC_4437

 Tilsæt en fløde. Hæld den ved mørbradene. Skyl bøtten med vand for at få det sidste fløde med. Milda light er fint, men brug gerne rigtig piskefløde, hvis du ikke er kalorietæller.;-)

DSC_4427

Drys med Maizena hvid saucejævnerDSC_4440 Fadet sættes i ovnen og steger i ca. 30 minutter v. 175 grader.

Sådan ser mørbradene ud når de er færdige. Tja, tjo ikke så høj karakter for den æstetiske fremtoning 😉DSC_4451 Lækre, møre mørbrad. DSC_4458 Jeg lavede små råstegte kartofler til mørbraden. Kartofler i store skiver pensles med olie og lægges på bagepapir. Steger i ovnen i ca. 30 minutter. Passer med kødet. DSC_4463 Så er der serveret. Hov glemte helt. Jeg kogte nogle gulerødder og serverede til.

Lækker lækker mørbrad-ret og flødesaucen blev lækker kraft/ og smagfuldDSC_4470Det fint lade sig gøre at skære skiver af mørbradene. Uhm det topping-fyld! 🙂 DSC_4472Velbekomme.

Sommeren er kommet og havde det være i dag, var mørbraden kommet på grillen. Mørbrad med topping kan dog også anbefales

God sommer til dig fortsat 😉
DSC_4466


  •  
  •  
  •  
  •  
  •