•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Brunsviger - opskrift på lækker brunsvigerkageI dag var en glædens dag.

Min niece Maria havde fødselsdag og kom tilfældigvis forbi sin mosters hus lige på dagen. Perfekt. Så kunne jeg nemlig forkæle hende med yndlingskagen: en kæmpe brunsvigerkage med rigeligt snask! 🙂

Brunsviger - opskrift på lækker brunsvigerkage

Fødselaren blev så glad og hun havde håbet at det var lige netop denne kage der blev serveret. Heldigt! Er mosteren mon tankelæser?? 🙂

Vi har en brunsvigerforhistorie sammen mine to niecer og jeg. Vi har flere gange bagt brunsvigerbradepandekager når de har været på overnatning hos os. De har hjulpet med at pynte og slikke skålen ren da de var helt små.

Ren nostalgi for mig at bage en brunsvigerkage til dem igen. <3Brunsviger - opskrift på lækker brunsvigerkageMon ikke brunsviger er et hit i mange familier? Især fynboer er vilde med den, men vi er mange i resten af landet der også følger trop.

Der findes mange opskrifter på brunsviger og der er mange traditioner, alt efter hvilken egn man kommer fra. Fynboerne putter vist kagecreme under kanelremoncen, for at få kagen ekstra snasket og i Nordjylland spiser man vist brunsvigeren med flødeskum på?

Måske I også har en særlig tradition der hvor du kommer fra?DSC_6194Her kommer den så:

Brunsviger – den bedste bradepande opskrift

Brunsviger - opskrift på lækker brunsvigerkage
Lækker brunsviger i bradepande
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Brunsviger - opskrift på brunsvigerkage i bradepande
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: brunsviger, brunsvigerkage
Portioner: 20 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Dej:
  • 3 dl. lunkent mælk
  • 50 gram smør
  • 50 gram gær
  • 7,5 dl. mel
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • Remoncefyld:
  • 150 gram smør
  • 150 gram farin
  • 3 spsk sirup lys eller mørk

Sådan gør du

  • Lun mælken og smelt samtidigt smørret heri (jeg bruger mikrobølgeovLad det afkøle til fingervarmt.
  • Rær gær og sukker ud heri. Tilsæt mel lidt efter lidt, iblandet salt. Brug gerne røremaskine.
  • Læg bagepapir i bunden af ovnens store bradepande. Fordel dejen herpå (med kagerulle ell. lignende).
  • Stil brunsvigeren til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  • Lav fyldet imens ved at smelte alle ingredienser sammen. Brug gryde eller mikroovnsskål. Afkøl lidt.
  • Brug fingrene til at lave huller i dejen og fordel fyldet herpå. Hullerne sikrer, at fyldet trækker godt ned i kagen. Sørg for at fyldet kommer godt ud i kanterne også.
    Brunsviger - opskrift på brunsvigerkage i bradepande
  • Der er rigeligt med fyld på denne kage, men det er helt bevidst. Man må aldrig gå ned på snask i brunsvigeren.
    Brunsviger - opskrift på brunsvigerkage i bradepande
  • Bag brunsvigeren 15-20 minutter ved 175 grader varmluft (tynde brunsvigere skal bage kortere tid).
  • Brunsvigeren er færdig når kanterne føles gennembagte og fyldet på toppen er sprødt. Holdt godt øje med kagen og pas på den ikke branker.
    Brunsviger - opskrift på brunsvigerkage i bradepande
  • Lad brunsvigeren afkøle lidt før du skærer den ud.

Noter

Du kan bruge ovnen til at hæve i. Stil temperaturen på ca. 30 grader.
Denne brunsviger bliver meget høj - du kan rulle dejen tyndere ud og bage den på to bageplader i stedet.
Kagen er fryseegnet.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Brunsviger - opskrift på brunsvigerkage i bradepandeSelvfølgelig skulle der fødselsdagsflag i kagen. Det er da klart! 
Heldigvis skinnede solen fra en næsten skyfri himmel. Kan den andet, når det er den sødeste niece der fylder år? 😉

Her sidder fødselaren med sit kagefad. Hvis hun kunne, ville hun have spist det hele (hun gjorde hvad hun kunne! 😉

DSC_6201

Der blev spist overdrevne mængder brunsviger på matriklen i dag. Mine egne børn elsker nemlig tilfældigvis også brunsviger. Elsker som i ELSKER! De (og vi andre også), så vi spiste til vi revnede. Godt brunsvigerkagen var så stor 🙂

Glæd du dig til at bage en brunsviger hjemme hos dig. Den smager skønt og du bliver med garanti vældig populær 🙂 
DSC_6202


  •  
  •  
  •  
  •  
  •