Brunsviger i bradepande. Den allerbedste opskrift på brunsvigerkage bagt i ovnen store bradepande får du opskriften på i dag.
Mon ikke lige præcis denne kage er et hit i mange familier? Især fynboer er vilde med den, men vi er mange i resten af landet der også følger trop.
Der findes mange forskellige opskrifter og versioner og der er mange traditioner, alt efter hvilken egn man kommer fra.
Fynboerne putter vist kagecreme under remoncen, for at få kagen ekstra snasket og i Nordjylland spiser man vist den populære kage med flødeskum på?
Måske I også har en særlig tradition der hvor du kommer fra?Her kommer den så:
Brunsviger – få den bedste bradepande opskrift, med ekstra snask
Ingredienser
Dej:
- 3 dl. lunkent mælk
- 50 gram smør
- 50 gram gær Du kan nøjes med 25 gram gær og et kvartérs længere hævetid
- 450-500 gram hvedemel
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
Remoncefyld / brunsviger remonce:
- 150 gram smør
- 150 gram brun farin
- 3 spsk sirup lys eller mørk
- evt. 1-2 spsk kanel
Sådan gør du
- Lun mælken og smelt samtidigt smørret heri. Lad det afkøle, til det er fingervarmt. Rær gær og sukker ud heri. Tilsæt mel lidt efter lidt, iblandet salt. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet. Det bliver en lidt blød dej.
- Læg bagepapir i bunden af ovnens store bradepande. Fordel dejen herpå (pres den ud med fingrene el. lign.). Stil brunsvigeren til hævning et lunt sted i ca. ½ time evt. i ovnen v. 30 grader (ikke varmluft)
- Lav fyldet imens ved at smelte alle ingredienser sammen. Tilsæt evt. kanel. Brug gryde eller mikroovnsskål. Afkøl lidt.
- Brug fingrene til at lave huller i dejen og fordel fyldet herpå. Hullerne sikrer, at fyldet trækker godt ned i kagen. Sørg for at fyldet kommer godt ud i kanterne også.
- Bag kagen 15-20 minutter ved 175 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn. (bagetiden afhænger af bundens tykkelse).
- Kagen er færdig når kanterne føles gennembagte og fyldet på toppen er sprødt. Bag den ikke for længe. Lad den afkøle lidt før du skærer den ud.
Noter
Du kan nøjes med 25 gram gær og et kvartérs længere hævetid
Kagen bliver ret høj. Du kan rulle dejen tyndere ud og bage den på to bageplader i stedet. Dejen kan også bruges til brunsvigerboller eller futsko - mini brunsviger Fryseegnet.Brunsvigerkage i bradepande – en stor lækker kage til mange
I dag havde min niece Maria fødselsdag og hun kom tilfældigvis forbi sin mosters hus lige på dagen. Perfekt. Så kunne jeg nemlig forkæle hende med hendes yndlingskage: en kæmpe brunsvigerkage med rigeligt snask! 🙂
Fødselaren blev så glad og hun havde håbet at det var lige netop denne kage der blev serveret. Heldigt! Er mosteren mon tankelæser?? 🙂
Vi har dejlige minder om den dejlige kage sammen. Vi har flere gange bagt brunsvigerkage når de har været på overnatning hos os. De har hjulpet med at pynte og slikke skålen ren, da de var helt små.
Ren nostalgi for mig at bage sådan en kage til dem igen. <3
Selvfølgelig skulle der fødselsdagsflag i kagen. Det er da klart!
Heldigvis skinnede solen fra en næsten skyfri himmel. Kan den andet, når det er den sødeste niece der fylder år? 😉
Her sidder fødselaren med sit kagefad. Hvis hun kunne, ville hun have spist det hele (hun gjorde hvad hun kunne! 😉
Der blev spist overdrevne mængder brunsvigerkage på matriklen i dag.
Mine egne børn elsker nemlig tilfældigvis også denne kage. Elsker som i ELSKER! De (og vi andre også), så vi spiste til vi revnede.
Godt kagen var så stor 🙂
Glæd du dig til at bage den hjemme hos dig. Den smager skønt og du bliver med garanti vældig populær 🙂
Måske du også skulle prøve disse brunsvigerboller eller disse kanelsnurrer. Uhm de er også gode og super nemme at lave.
Prøv også futsko – mini brunsviger, der smager skønt.
Få flere gode opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Jeg puttede 1-2 dl mel mere i, ellers var dejen for flydende til at lave huller i.
Hvor mange grader skal den bages på i almenlig ovn ( har ikke varmluft)??
Hej Gitte
Jeg er igang med brunsviger. Jeg har dog et forståelsesproblem. Dejen var næsten flydende, og den kan ikke fylde hele den store bradepande. Men jeg må jo bage den lidt mindre. Man kan ihverttilfælde ikke bruge kagerulle.
Venligt jan ovd
Jeg prøvede at koldhæve min brunsviger, men det gik vist ikke🙈 hvad jeg gjort forkert?
Hilsen Dorte
SKØØØØN brunsviger!
Jeg havde god erfaring med at putte salt i remoncen. Det blev altså bare lækkert, sådan lidt saltkaramel agtigt.
Hej Gitte. Jeg har lige lavet din brunsviger, eller den er i ovnen. Og jeg må sige jeg ved ikke hvad jeg har gjort forkert, men dejen passede hvertfald ikke til en hel bradepande, så var det dælme en tynd brunsviger :-D…Jeg har nu omfordelt dejen til en rund brunsviger i stedet så ikke det bliver knækbrød.
Hej Gitte din opskrift er jo ekstra sjov når det er Brunsviger dag .Også ligesom den fynske der er ren kage og Mega meget lækker snask .Og slet ingen flødeskum ???
Hej Gitte
Har du erfaring med at koldhæve denne brunsviger?
Tænker, om jeg kan halvere gærmængden og lave den klar i morgen aften, hvorefter den hæver i køleskab natten over og først bliver bagt mandag morgen?
V( Helle
Hej Gitte
Bagte denne brunsviger til datterens fødselsdag i lørdags. Hele familien var fuldstændig vilde med den, lækker lækker dej og tilpas med snask, der fik en skøn karamelagtig konsistens, og ikke bare de sukkerklumper, man ellers kan få på en brunsviger. Tak for en helt fantastisk blog og dejlige opskrifter, som du gavmildt deler ud.