Brunsviger i bradepande. Den allerbedste opskrift på brunsvigerkage bagt i ovnen store bradepande får du opskriften på i dag.
Brunsviger - opskrift på lækker brunsvigerkage

Mon ikke lige præcis denne kage er et hit i mange familier? Især fynboer er vilde med den, men vi er mange i resten af landet der også følger trop.

Der findes mange forskellige opskrifter og versioner og der er mange traditioner, alt efter hvilken egn man kommer fra.Brunsviger - den bedste bradepande opskrift

Fynboerne putter vist kagecreme under remoncen, for at få kagen ekstra snasket og i Nordjylland spiser man vist den populære kage med flødeskum på?

Måske I også har en særlig tradition der hvor du kommer fra?Brunsviger - den bedste bradepande opskriftHer kommer den så:

Brunsviger – få den bedste bradepande opskrift, med ekstra snask

Brunsviger - opskrift på lækker brunsvigerkage
Lækker brunsviger i bradepande
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Brunsviger - opskrift på brunsvigerkage i bradepande
Portioner: 20 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • 3 dl. lunkent mælk
  • 50 gram smør
  • 50 gram gær Du kan nøjes med 25 gram gær og et kvartérs længere hævetid
  • 450-500 gram hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Remoncefyld / brunsviger remonce:

  • 150 gram smør
  • 150 gram brun farin
  • 3 spsk sirup lys eller mørk
  • evt. 1-2 spsk kanel

Sådan gør du

  • Lun mælken og smelt samtidigt smørret heri. Lad det afkøle, til det er fingervarmt. Rær gær og sukker ud heri. Tilsæt mel lidt efter lidt, iblandet salt. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet. Det bliver en lidt blød dej.
  • Læg bagepapir i bunden af ovnens store bradepande. Fordel dejen herpå (pres den ud med fingrene el. lign.). Stil brunsvigeren til hævning et lunt sted i ca. ½ time evt. i ovnen v. 30 grader (ikke varmluft)
  • Lav fyldet imens ved at smelte alle ingredienser sammen. Tilsæt evt. kanel. Brug gryde eller mikroovnsskål. Afkøl lidt.
  • Brug fingrene til at lave huller i dejen og fordel fyldet herpå. Hullerne sikrer, at fyldet trækker godt ned i kagen. Sørg for at fyldet kommer godt ud i kanterne også.
    Brunsviger - opskrift på brunsvigerkage i bradepande
  • Bag kagen 15-20 minutter ved 175 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn. (bagetiden afhænger af bundens tykkelse).
    Brunsviger - opskrift på brunsvigerkage i bradepande
  • Kagen er færdig når kanterne føles gennembagte og fyldet på toppen er sprødt. Bag den ikke for længe. Lad den afkøle lidt før du skærer den ud.
    Brunsviger - opskrift på brunsvigerkage i bradepande

Noter

Du kan nøjes med 25 gram gær og et kvartérs længere hævetid
Kagen bliver ret høj. Du kan rulle dejen tyndere ud og bage den på to bageplader i stedet. Dejen kan også bruges til brunsvigerboller eller futsko - mini brunsviger
Fryseegnet.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Brunsvigerkage  i bradepande – en stor lækker kage til mange

I dag havde min niece Maria fødselsdag og hun kom tilfældigvis forbi sin mosters hus lige på dagen. Perfekt. Så kunne jeg nemlig forkæle hende med hendes yndlingskage: en kæmpe brunsvigerkage med rigeligt snask! 🙂Brunsviger - opskrift på lækker brunsvigerkage

Fødselaren blev så glad og hun havde håbet at det var lige netop denne kage der blev serveret. Heldigt! Er mosteren mon tankelæser?? 🙂

Vi har dejlige minder om den dejlige kage sammen. Vi har flere gange bagt brunsvigerkage når de har været på overnatning hos os. De har hjulpet med at pynte og slikke skålen ren, da de var helt små.

Ren nostalgi for mig at bage sådan en kage til dem igen. <3

Selvfølgelig skulle der fødselsdagsflag i kagen. Det er da klart!

Heldigvis skinnede solen fra en næsten skyfri himmel. Kan den andet, når det er den sødeste niece der fylder år? 😉

Brunsviger - den bedste bradepande opskrift

Her sidder fødselaren med sit kagefad. Hvis hun kunne, ville hun have spist det hele (hun gjorde hvad hun kunne! 😉

Brunsviger - den bedste bradepande opskrift

Der blev spist overdrevne mængder brunsvigerkage på matriklen i dag.

Mine egne børn elsker nemlig tilfældigvis også denne kage. Elsker som i ELSKER! De (og vi andre også), så vi spiste til vi revnede.

Godt kagen var så stor 🙂

Glæd du dig til at bage den hjemme hos dig. Den smager skønt og du bliver med garanti vældig populær 🙂

Skal du kun bruge en lille portion, så prøv at bage denne lille portion i airfryer. Den er også super god.

Måske du også skulle prøve disse brunsvigerboller eller disse kanelsnurrer. Uhm de er også gode og super nemme at lave.

Prøv også futsko – mini brunsviger, der smager skønt. 

Brunsviger - den bedste bradepande opskrift

Få flere gode opskrifter her:

1.

Brunsviger i airfryer - nem opskrift
Nem brunsviger lavet i airfryer
Se opskriften her
Brunsviger i airfryer - nem opskrift

2.

Kage i kop - brunsviger på 5 minutter opskrift
Den nemmeste kage i kop - kanelkage på 5 minutter
Se opskriften her
Kage i kop - brunsviger på 5 minutter opskrift

3.

Brunsviger med æble - sund fedtfattig opskrift
Prøv en brunsviger med æble - den skønneste kombination
Se opskriften her

4.

Brunsviger boller - fastelavnsboller med kanel
Nemme åbne fastelavnsboller med kanelremonce
Se opskriften her
Brunsviger boller - fastelavnsboller med kanel

5.

Kanelsnurrer - opskrift på brunsviger snurrer
Bløde kanelsnurrer med brunsviger remonce
Se opskriften her
Kanelsnurrer - opskrift på brunsviger snurrer

6.

Futsko - opskrift på mini brunsviger kager
Opskrift på futsko kager
Se opskriften her
Futsko - opskrift på mini brunsviger kager

Brunsviger - opskrift på lækker brunsvigerkage


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.