Madbrød med løg, hvidløg og oregano – af koldthævet dej

I dag skal du høre om nogle lækre madbrød jeg lavede her til aften, og som vi spiste til en stor grydefuld chili con carne. Chilien smagte perfekt, sødt, salt, stærkt, krydret og med iskoldt smør på madbrødene, gik måltidet op i en højere enhed.

Chilien skriver jeg om i morgen, men du får lige et glimt her. Den smagte UHM! selvom det jo nok i virkeligheden slet ikke er årstid til den slags. Der har jo været 20 grader udenfor, og høj sol og chili con carne??

Tja, tjo. Når chili-trangen kommer over én 😉

Det lyder vildt overskudsagtigt lige at bage et madbrød, når man også har gang i en kæmpe chili-gryde, men jeg snupper jo sådan set bare dej af min store skål “morgenbolle-dej” som altid står klar i køleskabet. DSC_4369

Jeg tog ca ½-1 liter dej fra gætter jeg på?

Heri blandede jeg:

2 hakkede løg, 5 fed pressede hvidløg, 2 spsk oregano og ½ tsk. salt. Rørte godt.DSC_4372

Jeg formede små boller af dejen og penslede med god olivenolie.

Dryssede med groft salt og satte bollerne i en 225 grader varm ovn (varmluft). Husk et lille fad med vand i bunden af ovnen (medmindre du har en dampovn 😉

DSC_4374 Bollerne var færdige efter ca. 20 minutter.

Knasende sprøde løgbrød
DSC_4384 Skynd dig at smør iskoldt smør på imens brødene stadig er lune. Und dig selv at bruge RIGTIGT smør på disse løgbrød. Rigtigt smør er bare bedst, og hvis du har lurpak eller Thiese på lager, er det allerbedst! Dyp brødet i chili’en. Tja, skovl chilien op med brødet, eller hvad du nu foretrækker? Spis lidt mere civiliseret med ske eventuelt? 😉

Opskriften på chili con carnen finder du lige her:-)Har du ikke lige chili con carne i tankerne, kan løgbrødene SAGTENS spises alene med en skive ost på, lidt pate, lidt pølse, eller bare med smør?

Ville også egne sig glimrende som suppebrød, måske til kartoffelsuppe som jo er ret mild i smagen? Uhm. Det er længe siden jeg har lavet karatoffelsuppe. Der må vist snart en suppedag til i kalenderen herhjemme 😉DSC_4398

Velbekomme. Disse løgbrød vil du ikke fortryde. Selv mine to teenagebørn var helt vilde med.

God fornøjelse. Vi ses igen imorgen :.)DSC_4399

 

 

 

 

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Piskeriset

Namnam! De ser rigtig gode ud – dem ville jeg gerne sætte bisserne i 😀

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer