Rabarber crumble. Her får du opskriften på den bedste rabarbercrumble med mandler og marcipan.


En skøn kage, du kan servere som desssert med flødeskum til. Knasende sprød med crumble drys på toppen.

Rabarber crumble - den bedste crumble opskrift

Heldige mig! I dag var jeg på familievisit og fik to poser nyhøstede rabarber af min svigermor.
Rabarber crumble - den bedste crumble opskrift

Der kunne fint blive til både kompot og crumble, af de ca 1-1½ kg rabarberstængler.

Jeg vaskede rabarberne, snittede dem i små stykker og delte portionerne i to. Det blev til to store fade med ca 5-700 gram rabarber pr. portion.

Det ene fad brugte jeg til bagt rabarberkompot og det andet til en lækker crumble, du skal høre om i dag.

Nederst i dette indlæg, får du anvisninger på hvordan du laver rabarberkompot i ovn.Rabarber crumble - den bedste crumble opskrift

Nu til rabarbercrumblen. I dagens anledning blev det en luksusudgave, med mandler og marcipan.

Crumblen kan dog fint laves uden mandler og marcipan og bliver rigtig lækker alligevel.  Bare spring på. 🙂Rabarber crumble - den bedste crumble opskrift

Det blev en totalt lækker rabarbercrumble, der var meget nem at lave.

Du får opskriften lige her:
Rabarber crumble - den bedste crumble opskrift

Rabarber crumble – få en god lækker opskrift på den bedste crumble med rabarber her

Prøv bloggens mest populære rabarbercrumble med mandler og, marcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6-700 gram rabarber kan erstattes med anden frugt / bær: jordbær, blommer, æbler, pærer?
  • 125 gram smør
  • 150 gram mel
  • 60 gram havregryn ca. 2 dl
  • 200 gram rørsukker almindeligt sukker kan også bruges, men rørsukker søder bedre. Brug et par spsk til at drysse på rabarberne
  • 3 tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang
  • 100 gram mandler grofthakkede. Kan udelades
  • 100 gram marcipan i tern. Kan udelades
  • Tilbehør: vaniljeis eller flødeskum

Sådan gør du

  • Smør en lille bradepande eller et stort tærtefad, rundt eller firkantet. Min form var en bradepande på 25x30 cm. Vask rabarberne og skær dem i 2-3 cm. stykker.
    Rabarbercrumble - den bedste crumble opskrift
  • Fordel rabarberne i tærtefadet. Drys et par spsk sukker på. Rabarberne skal bare ligge i et enkelt lag. Mit 2. fad brugte jeg til bagt rabarberkompot
    Rabarbercrumble - den bedste crumble opskrift
  • Bland alle tørre ingredienser og smuldr smørret heri med fingrene. Dejen bliver tør, og smuldrende - og kaldes derfor også "smuldre-dej"
    Rabarbercrumble - den bedste crumble opskrift
  • Skær marcipanen i grove tern og fordel stykkerne på rabarberne.
    Rabarbercrumble - den bedste crumble opskrift
  • Drys crumbledejen over rabarberne.
    Rabarbercrumble - den bedste crumble opskrift
  • Bag rabarbercrumblen v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn) i 35-40 minutter. Crumblen er færdig, når den er sprød og gylden.
    Rabarbercrumble - den bedste crumble opskrift
  • Servér rabarbercrumblen lun med letpisket flødeskum til
    Rabarbercrumble – den bedste crumble opskrift

Noter

Du kan bruge anden frugt til crumble kagen. - blommer, jordbær, æbler eller pærer måske?
Crumblen kan bages i to mindre tærteforme. Jo mindre form(e), jo kortere bagetid
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En skøn rabarbercrumble, med rigeligt crumbledrys på kagen. En skøn rabarberkage

Rabarber crumble - den bedste crumble opskrift

Noget af det bedste ved en rabarber crumble er crumble knas på toppen.

Min prioritering er derfor, at der skal være crumble nok. Måske du vil synes, at min crumbledej er noget stor i forhold til andre opskrifter?

Det er meningen og slet ikke en fejl.:-)Rabarber crumble - den bedste crumble opskrift

Jeg ELSKER bare når der er rigeligt af det knasende søde smørbagte fyld.
Rabarber crumble - den bedste crumble opskrift Det gør ikke noget at der enkelte steder stikker små rabarberstykker, marcipan eller mandler op.

Det gør kun rabarbercrumblen endnu lækrere, at der pludselig er en ristet mandel eller en klump sprød bagt marcipan. Uhm! 
Rabarber crumble - den bedste crumble opskrift

Skynd dig at pisk en portion flødeskum og servér din rabarbercrumble imens den stadig er lun. Så smager den allerbedst.

Lun rabarber crumble, marcipan, syrlig/sød rabarber smag, knaende sprød smørbagt crumble.

Det går bare op i en højere enhed med det iskolde flødeskum. Uhm.

 Du får her det sidste glimt af crumblen, som blev virkelig god. Helt perfekt og den smagte bare SÅ godt med letpisket flødeskum til.Rabarber crumble - den bedste crumble opskriftNår du har spist din lækre rabarber crumble er kompotten ved at være færdig i ovnen. Den er sej, sød og tja…. kompotagtig.

Den nemmeste måde at lave rabarberkompot på, er ved at bage kompotten i ovnen.

Rabarberkompotten var simpel. Der dryssede jeg bare rabarberne med rigeligt sukker og blandede godt med rabarberstykkerne.

Herefter bagte jeg rabarberne i ovnen, til væden var fordampet. Du bestemmer selv, hvor “rustik” din rabarberkompot skal være.

Kan du godt lide at de har lidt bid, skal kompotten måske kun have ca. 30 minutter v. 125 grader varmluft (150 grader almindelig ovn).

Bag derfor bare kompotten, til du synes den har en passende konsistens (den vil tykne mere, når den afkøler).

Er din kompot blevet for syrlig, kan du sagtens nå at smage til med lidt ekstra sukker.Rabarber crumble - den bedste crumble opskrift

Et lille sneak-peak af min færdige kompot. Jeg kan gode lide en lidt fast kompot, så jeg lod min få næsten en time. Uhm!Rabarber crumble - den bedste crumble opskrift

Du kan bruge rabarberkompotten som syltetøj, i kager og desserter – få inspiration til lækre opskrifter her:

Du kan også bruge kompot i lagkage, i is, i lagkager? Kun fantasien sætter grænser. Kig f.eks. med her og find flere opskrifter på bloggen.

SÅ  – nu er der kompot til morgenbollen i morgen. Lækkert 🙂

Rabarberkompot på nybagt brød er en himmelsk spise. Sidegevinsten er, at det smager af sol og sommer også om vinteren.

Det er lykken at lave kompot af frosne rabarber om vinteren – som at få en hilsen fra sommeren. Skønt!Rabarber crumble - den bedste crumble opskrift

Rabarbercrumblen vil være et hit på ethvert kagebord eller som dessert. Servér den både for gæster, eller bare din familie?

Crumblen blev virkelig lækker i forhold til hvor få anstrengelser den kostede at lave.

Kast du dig roligt ud i eksperimentet.

En crumblen kan sagtens laves med anden frugt/andre bær. Bare brug denne opskrift som grundopskrift.

Har du rabarber i haven, har du vundet i rabarberlotteriet. De står bare derude lige nu og venter på at du kommer og plyndrer dem og får gang i kagebagerierne 😉

Rigtig god rabarberfornøjelse til dig 😉

Savner du inspiration til hvad du kan bruge dine rabarber til?

Kig med i indlægget her, hvor jeg har samlet en masse gode rabarberopskrifter til dig. Rabarber crumble - den bedste crumble opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.