Rabarbercrumble – den bedste crumble opskrift

 • Rabarbercrumble med mandler, maricpan og flødeskum
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Heldige mig! Jeg var på familievisit i Kr. Himmelfartsferien og scorede to poser lækre nyhøstede rabarber.

Jeg har selv rabarber i haven, men de er kun nogle sølle små gevækster endnu. Jeg har store forventninger til dem og store planer om alskens lækkerier der skal trylles. 
DSC_4644

Foreløbigt muntrede jeg mig med svigermors rabarber. Lækkert! og heldigt sådan uventet at vinde i rabarberlotteriet 😉

Der kunne blive både kompot og crumble tænkte jeg, af de ca 1-1½ kg rabarberstængler jeg fik med mig hjem.

Jeg vaskede rabarberne, snittede dem i små stykker og delte portionerne i to. Den ene til kompot og den anden til crumble. Gætter på at der har været ca 5-700 gram rabarber pr. portion?DSC_4648Rabarberkompotten var simpel. Der dryssede jeg bare rabarberne med rigeligt sukker. Rigeligt og rørte sukkeret godt ind i stænglerne.

Nu er rabarberne klar til en tur i ovnen. Bag kompotten til væden er fordampet (afhængig af hvor meget kontur du synes rabarberne skal have??

Kan du godt lide at de har lidt bid, skal kompotten måske kun have 20-30 minutter (men så er den ret flydende og skal sies).

DSC_4653

Et lille sneak-peak får du her af de færdige kompot. Jeg kan ikke lide at den er for flydende, så jeg lod min få en time.

Uhm!Rabarbercrumble med marcipan og mandler

Nu til rabarbercrumblen, i dagens anledning i luksusudgave, med mandler og marcipan.Rabarbercrumle med mandler og marcipan

Rabarbercrumble – den bedste crumble opskrift

Prøv bloggens mest populære rabarbercrumble med mandler og, marcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 5-700 gram rabarber mængden kommer sig ikke så nøje, bare der er crumble nok!
 • 125 gram smør
 • 2,5 dl mel
 • 2 dl. havregryn
 • dl. rørsukker rørsukker søder bedre, men alm. sukker kan også bruges
 • 3 tsk vanillesukker eller 1 vanillestang
 • Evt. : 100 gram mandler
 • Evt.: 100 gram marcipan
 • Tilbehør: vanilleis eller flødeskum

Sådan gør du

 • Smør et stort tærtefad, et rundt eller firkantet.Min form var ca. 25x30 cm.
 • Vask rabarberne og skær dem i 2-3 cm. stykker
 • Fordel rabarberne i tærtefadet. Rabarberne skal bare ligge i et enkelt lag.
 • Bland alle tørre ingredienser og smuldr smørret heri. Dejen kaldes også "smuldre-dej" - måske du her nedenfor kan se hvorfor?
 • Dejen bliver meget tør, porøs og smuldrende. Det er helt ok. Det skal den. Dejen smuldres bedst med fingrene.
 • Skær marcipanen i grove tern og fordel stykkerne på rabarberne.
 • Crumbledejen drysses henover bærrene. Der er rigeligt med crumbledej, men det er altså meningen. Jo mere knas, jo bedre, hvis man spørger mig 😉
 • Rabarbercrumblen bages v. 150 grader varmluft i 30-40 minutter.
 • Kig til den efter en halv times tid. Jeg gav min crumble lang bagetid, da jeg godt kan lide når crumblen er særligt sprød og godt bagt. Foretrækker du crumblen lysere, så kan du fint nøjes med ½ time.
 • Mærk på crumblen og når overfladen føles sprød, og crumblen er gylden, er den ved at være fin.
 • Obs.: Crumblen kan bages i to mindre tærteforme. Jo mindre form(e), jo længere bagetid

Noter

Du kan bruge anden frugt til crumblen - blommer, jordbær, æbler eller pærer måske?

En skøn crumble, med rigeligt crumble på kagen

Rabarbercrumble med mandler og marcipan

Altså min prioritering er helt klart at der skal være crumble nok, så min dejmængde er noget stor i forhold til andre opskrifter. Det er meningen og bestemt ikke en fejl!

Jeg ELSKER bare når der er rigeligt af det knasende søde smørbagte fyld. Derfor. 😉
DSC_4660
DSC_4661
DSC_4663 Det gør ikke noget at der enkelte steder stikker små rabarberstykker, marcipan eller mandler op. Det gør kun rabarbercrumblen endnu lækrere, at der pludselig er en ristet mandel eller en klump sprød bagt marcipan. Uhm! 
DSC_4689

Skynd dig at pisk en portion flødeskum og servér din rabarbercrumble imens den stadig er lun. Så smager den allerbedst.

Lun crumble, marcipan, syrlig/sød rabarbersmag, knaende sprød smørbagt crumble. Det går bare op i en højere enhed med det iskolde flødeskum. Uhm. DSC_4690Når du har spist din lækre rabarbercrumble er kompotten ved at være færdig i ovnen. Den er sej, sød og tja…. kompotagtig 😉

Du kan bruge den som syltetøj, i rabarberkage eller den kan spises som tilbehør til kød (det har jeg nu aldrig været så vild med). Man kan vel også putte kompot i kage, i is, i lagkager? Tja jo kun fantasien sætter grænserne.

Hov forresten. Hvad med at bruge kompotten til  en rabarberroulade eller en lagkage? DET ville smage godt! Med iskoldt flødeskum til…. Den vil også være fin at bruge i lækre rabarbersnitter som disse?

Er din kompot blevet for syrlig, kan du sagtens nå at smage til med lidt ekstra sukker.

SÅ  – nu er der kompot til morgenbollen i morgen.

Rabarberkompot på nybagt brød er en himmelsk spise og sidegevinsten er, at det smager af sol og sommer! Og det lover vejrguderne i denne uge. Skønt! 🙂

 Du får her det sidste glimt af crumblen, som blev virkelig god. Helt perfekt.DSC_4695Jeg anbefaler rabarbercrumblen både som familiedessert og  som gæstedessert. Vildt lækker i forhold til hvor få anstrengelser den koster dig at lave. Jeg er endnu ikke stødt på nogen der ikke kan lide rabarbercrumble. Jeg tror roligt du kan kaste dig ud i projektet.

Eksperimentér med om du synes crumblen smager bedst med is eller flødeskum. Jeg foretrækker flødeskum, helt klart, men prøv dig frem.

En rabarbercrumble ligner en million og smager som én 😉

Har du rabarber i haven, har du vundet i rabarberlotteriet. De står bare derude lige nu og venter på at du kommer og plyndrer dem og får gang i kagebagerierne 😉

Rigtig god rabarberfornøjelse 😉Rabarbercrumble med mandler, maricpan og flødeskum


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

67
Skriv en kommentar

33 Kommentar tråde
34 Tråd svar
1 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
32 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Githa

Kommer du ikke sukker på rababerne under crumblen

Lisette Smidt

Hej Gitte, har lige bagt den med lakrids-marcipan……. for hulan da, den var go🤤🤤🤩

marlu

Hey, har ikke læst alle kommentarene, så måske har det været nævnt før 😉 Når vi skal have gæster her i forsommren og hen over sommeren så laver jeg denne rabarber kage på grillen.
Jeg bruger en stor allubakke og når hovedretten er taget fra grillen sættes kagen ind og bager på eftervarmen. Det bringer altid jubel hos gæsterne når desserten også laves på grillen

Anton Thomsen

Hej Gitte.
Jeg har lige bladet igennem alle kommentarer til din rabarber-crumble og ikke en eneste sted ser jeg oxalsyre nævnt. Jeg syntes her først på sæsonen at det er meget slemt med det syre. Har du nogen råd til det?
M.v.h.
Anton Thomsen

Eva Krog

Superlækker kage, men syns der er lidt for meget dej til en tærteform. Har bestemt at næste gang må det blive en aflang form. Jeg havde lidt bøvl med at få crumblen sprød, endte med at lægge lidt ekstra smør oveni

Louise Larsen

Hej Gitte.
Øv øv øv. Min rabarber blev ikke lækker flydende og min crumble forblev som smulder. Det hele fik endda 1 time i ovnen. Rabarberne er godt nok blevet møre, men hvad skal jeg gøre for at smuldredejen bliver lækker sprød? Skal jeg prøve at skrue op på 180 gr. ved varmluft?
Mvh. Louise

Michelle

Hej!

Vil gerne servere den for gæster imorgen. Kan den laves aftenen før? Skal bruge ovnen til Boller imorgen nemlig. :/

Lea Jørgensen

Hej, Gitte.

Hvilken form og HVOR STOR en form bruger du til den portion rabarbercrumble, du har i opskriften? Jeg spørger, fordi jeg ved, at det ikke er lige meget, hvor stor formen er i forhold til det sprøde resultat. Kan en tærteform på 27 cm bruges?
Venligst Lea

Jane Elvig Hørlev

Nu har jeg prøvet din opskrift to gange og hver gang bliver crumblen ved med at være som en tør melblanding også efter bagning. Har læst de andres kommentarer og kan se at dem der har bagt kagen, alle er begejstret, så de kan jo ikke have haft problemet. Jeg kommer både marcipan og mandler i. Jeg smuldrer dog smørret helt fint i blandingen, kan det være der problemet ligger?

Malene

Jeg har ingen rabarber, men brombær, blåbær og ribs i fryseren. Ville de, evt sammen med æbler i tern, kunne bruges i stedet for, eller bliver det noget rod rent smagsmæssigt?

Malene

Hej 😀
Jeg har fået til opgave at bage denne fantastiske rabarbercrumble til en studenter gilde – de bliver 45 mennesker og skal have hjemmelavet is til. Hvor mange gange tror du jeg skal doble ?

Maria

17 voksne 4 små børn og 2 lidt større børn. Jeg tænkte også på 3 dobling eller måske 4 dobling, der skal jo ikke være for lidt. Jeg tror jeg skærer rabarberne ud og ser hvor meget de fylder og så vurderer det derfra. Ja tror også at det bliver rigtig lækkert med is til.

Maria

Hej Gitte.
Din opskrift ser bare mega god ud. Jeg skal lave den til dessert på lørdag til familiefest. Vi bliver 23 mennesker. Hvor mange gange tror du jeg skal gange opskriften op? Hvor mange personer kunne din portion række til?
Min kæreste laver hjemmelavet vaniljeis til, så jeg tror ikke man skal have lige så meget kage, som hvis man skulle have flødeskum til. Hvad tænker du?
Hilsen Maria

Tilde

Hej
Kan man mon lave den færdig om eftermiddagen og lune den på grill inden den skal spise om aften

Signe Miranda

Tak søde Gitte!
Jeg serverede denne crumble i går til min fødselsdagsfest og sendte alle gæster en tur i madhimlen!
knus Signe

Solvejg

Den er bare lækker – prøv den!

Louise s

Kan denne herlighed fryses??

Regitze

Hej Gitte,
Står og skal lave denne rarbarber crumble til mine kollegaer i morgen. Det ser så lækkert ud og jeg glæder mig til det!
Et hurtigt teknisk spørgsmål – putter du rabarberne i ovnen inden smuldredejen kommer på? Eller er det bare direkte på de friske og så i ovn?
Tak for opskriften!

Pia Ramsing

Hej.

Måske jeg bare har overset det, men står der hvor stort et fad du har brugt?.
Jeg har nemlig lige fået et par kilo rabarber af en kollega og så må jeg jo heller diske op med en lille kage…..

Med venlig hilsen

Pia

Britt Pedersen

Hej Gitte
jeg skal prøve din opskrift snarest – vi har rabarber i haven. Ikke så meget, men tog 4 kg første gang i år (i sidste uge). Nu venter jeg på de næste . Og imens plejer jeg at få lov til at tage naboens mod de får en skål rabarbergrød 🙂
Ved du godt, at du ikke må plukke dem, men at du skal hive dem op af deres “hylster” – så kommer de flittigt igen`??
vh
britt

Marjun Johansen

Hej Gitte :mrgreen: kan man godt bruge frosne rabarber ??

Kirsten mathiesen

Giv dine rabarber fred et år mere, hvor de får et godt lag , helst, høsegødning (tror du kan købe det i pilleform hvis du ikke har høns) og så meget vand, at de aldrig tørrer ud. Husk også at brække blomsten af, den tærer på kræfterne.
Deler din rabarberglæde. Hvis du kan blokke svigermor for nogen er de super gode i fryseren, helst sammen med lidt sukker, så bliver de bedst.
Hilsen Kirsten

lotte staune

Fin opskrift, som jeg gerne vil prøve – men seriøst – jeres “printvenlige” version er på 14 (FJORTEN !!!!) sider. Det er da absurd. Ud over at jeg ikke gider at stå i køkkenet og fægte med 14 stykker papir, er det da det værste spild af regnskov og toner, jeg har mødt på nettet i nyere tid !!

Jeanette

Hej Gitte

Jeg skal prøve din opskrift i morgen og det glæder jeg mig til, uhm :-). Men jeg har ingen friske rabarber, kun en pose frosne i fryseren. Kan den ikke bruges? I så fald, skal de tøes op inden eller bager jeg den frosne?

Hilsen Jeanette

caroline klem

Hej Gitte
Hvor stort et fad bruger du til den portion?
Jeg vil lave den til 14 personer, hvor meget skal jeg mon fordoble med?
På forhånd tak.
Sommerhilsner fra Caroline i Helsingør

Dorthe schlander

Hej Gitte.
HELT FANTASTISK CRUMBLE…. Bliver ikke sidste gang jeg bruger den.. Næste gang med marcipan. 🙂
Hilsen Dorthe Schlander. 🙂

Dorthe Schlander

Hej Gitte.
Eller andre som har prøvet at bage denne lækre sag, sker der noget ved at smække den sammen på forhånd mon??? Den kommer til at stå ca. 4 timer inden den kan komme i ovnen..
Venlige hilsner Dorthe,
Syntes i øvrigt at der er mange dejlige ting på din side. 🙂

Ulla

Ja så fik jeg også høstet sommerens første rabarber. Fik 1,3 kg og nu er der både kage og kompot i oven.
Tænkte at vi skulle have lidt rabarber kompot til ribbenstegen i aften som skal laves på grillen. Ved ikke om det høre sig til, med nu når det er sommer og grill vejr, så skal maden også smage af sommer.
Håber at det går bedre med din mor, og tillykke med maden den anden dag.

VH
Ulla

Maibritt Bjerring

Kære Gitte
Lavede din lækre rabarber-crumble i går og der var stor jubel omkring bordet – opskriften ryger i mit hjemmelavede guldklumpe-opskrifts-arkiv.
Tak for at du deler dine madkunstner.
En herlig dag til dig
Knus
Maibritt

Trine

Hej,
Det ser super lækkert ud, jeg er meget ny både med bagning og rabarber 🙂 men vil prøve denne på lørdag som dessert tl min fødselsdag. Kan jeg lave den i forvejen og varme den op igen eller skal jeg bare gøre den klar sætte den i ovnen mens vi spiser hovedret??

på forhånd tak
Trine

Maria Kisbye

Ser altså lækkert ud og må prøves….:0)
Gør du ikke noget ved rabarberne før du ligger dej, marcipan mm. Oven på dem….??? Feks. Drysser med sukker eller andet….??? ;0)

karen

Mange tak for en helt fantastisk god opskrift på rabarber-crumble, den vil gå over i min køkkenhistorie, og er allerede en Evergreen her i huset!

Venligst Karen

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer