Cremet mørbrad i flødesauce med tomat og hvidløgspesto

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_4641Man skulle tro det var løgn, men det kan faktisk lade sig gøre, på en halv time, at trylle sådan en  smuk lækker anretning her.

Klokken var 19 og ingen orkede at lave mad. Fastfood gad vi heller ikke. Jeg hev mig selv i gang i køkkenet og pludselig var der gang i en hurtig lækker anretning, som jeg da er nødt til at dele med jer. For den blev bare så GOD den ret! Overraskende uventet god!DSC_4600Der var en mørbrad i køleskabet, et glas hvidløgspesto i et køkkenskab, fløde, løg, champignon. Madlavning efter det forhåndenværende søms princip. Det er tit sådan jeg arbejder. Eksperimenterende brug af basisingredienser og lidt til.

Den var så nem, denne mørbradret, og så hurtigt færdig, at ikke engang pizzamanden ville kunne nå at fremstille en færdigpizza på samme tid, og jeg kan love jer, at mørbradretten smagte 1000 gange bedre end fastfood-alternativerne. 🙂DSC_4631

Det skal du bruge til Cremet mørbrad med fløde, tomat og hvidløgspesto:

Cremet mørbrad i flødesauce med tomat og hvidløgspesto
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 25 mins
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 afpudset mørbrad
  • 1 løg
  • 1 glas champignon incl. væde eller en bakke friske
  • 1/4 l fløde gerne fedtfattig Milda
  • 1 svinebouillonterning
  • 1 glas hvidløgspesto eller anden pesto rød eller grøn?
  • 1 bakke cocktailtomater
  • Tilbehør: Fuldkornspasta

Sådan gør du

  • Afpuds mørbraden og vend stykkerne i mel.
  • Steg dem i lidt smør, 2-3 minutter på hver side.
  • Mørbradbøfferne tages af panden.
  • Svits løg, champignon og bouillonterning i lidt smør. Gem champignonvandet, hvis du bruger champignon fra glas.
  • Tilsæt pesto. Skyl glasset, så du får det hele med.
  • Rør godt.
  • Tilsæt fløde og champignonvand.
  • Skyl flødekartonen med lidt vand og tilsæt også det. Rør godt.
  • Mørbradbøfferne lægges ned i flødesaucen og låget lægges på panden. Bøfferne simrer i saucen 15-20 minutter.
  • Efter 10 minutter tilsættes cocktailtomaterne og steger med de sidste 10 minutter.
  • Imens mørbradbøfferne simrer, koger du pastaen. Brug gerne fuldkornspasta eller frisk pasta
  • Nu er mørbradbøfferne færdige. Møre og cremede.
  • Smag saucen til med lidt salt og peber. Oh la la. Tænker hvis du har en smule hvidvin, ville det sikkert også have smagt godt som smagsafrunder? Måske jeg kunne have brugt en sjat hvidvinseddike?
  • Anret mørbradbøffen på pastaen og pynt gerne med basilikumblade. For øjets skyld 😉

 DSC_4641

DSC_4610Du skulle bare SE mine køkkenskabe! De bugner af alskens dåser, bøtter, æsker og konserves. Jeg har et lager af det meste og således også i dag, hvor der skulle eksperimenteres i køkkenet på ingen tid og uden synderlig køkkenenergi.

Jeg fandt dette glas hvidløgspesto impulskøbt for flere måneder siden. Jeg prøvesmagte det. Hm hm, temmelig kraftig hvidløgsmag, men delikat. Kunne pestoen mon bruges i den hurtige mørbradret?DSC_4614

Ja det kunne den! men jeg tænker at du også sagtens ville kunne bruge grøn/rød pesto, hvis det er den type du har på lager? Måske du producerer din egen pesto?DSC_4622DSC_4632DSC_4640Familien var VILDE med denne ret. Vi elsker generelt mørbrad, og denne opskrift skal og VIL vi huske. Retten stryger direkte ind i Fastfood-kategorien som Familie-favorit.

Velbekomme 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

8
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
4 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jørgen A poulsen

Ja, det var en fantastisk oplevelse. Maden passer godt til en god gang rock, det var min pointe.

Med vinlig hilsen

Jørgen

Jørgen A poulsen

Vi har lige indtaget denne fremragende ret. I denne forbindelse vil jeg høre om du og din familie var til AC/DC koncert i onsdags?

Med venlig hilsen
Jørgen A Poulsen

Louise

De havde ikke en hvidløgspesto og nu var det hvidløgssmagen jeg lige havde lyst til, så jeg købte en hvidløgsflødeost og det blev LÆKKERT!

Louise

Jeg lavede denne ret igår og den er virkelig lækker! Tak for en inspirerende blog med opskrifter, som ALLE kan lave ud fra hvad der lige er i køkkenskabene 🙂

I aften står det på rester af denne syndige ret og jeg glæder mig! 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer