•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_2841

Bagenørden skriver festsang! Det er sønnikes konfirmation i næste uge og vigtige ting er begyndt at presse sig på, som f.eks. en festsang. Altså jeg skulle have skrevet den i fredags, men pludselig udviklede sangen sig dér til en tale. Altså en sang til rest…

Jeg havde kniven for struben i dag. Jeg er ALENE HJEMME og det sker ganske sjældent. Min mand har bortført vores lockoutede skolebørn til København på dannelsesrejse. De har været i Botanisk Have, på byvandring og på La Glace . God idé faren fik dér! Familien har haft en fornøjelig hyggelig dag i hovedstaden… UDEN MIG.

Nå, men der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Alenetid betød jo tid til at skrive og TESTSYNGE festsange højt og inderligt, med kun hunden og katten som medhør. (stakler! 😉

Sangen blev FÆRDIG. Yes! 4 vers og omkvæd. That’s it. Sover lige på den og testsynger i morgen igen (i brusebadet?).

Det betyder så også at aftenbloggeren er kommet lidt senere i gang med skriveriet end ellers, men du skal ikke snydes.

DSC_2838

Jeg vil skrive om nogle lækre bagte rodfrugter jeg lavede for nogle uger siden. Det bliver et lille kort indlæg men det er også nogle VIRKELIGT nemme rodfrugter.

Det startede med at jeg købte sådan en pose i Fakta/Netto tror jeg det var?

DSC_2824

I posen var der selleri, pastinak, gulerødder og rødbede og bagpå posen var der en opskrift, som jeg fulgte slavisk (for en GANGS skyld). Det er virkeligt sjældent jeg følger en opskrift, men jeg kan godt gøre undtagelser 😉DSC_2832 Jeg siger jer bare at den marinade den er lækker, så pas godt på den opskrift! Jeg kan ikke engang takke den opfindsomme producent, for jeg kan ikke huske hvad der stod på posen 😉

 Jeg har sidenhen med succes eksperimenteret lidt med en marinade der ligner, som f.eks. til dette ovnbagte kartoffelfad. Her brugte jeg dog timian i stedet for rosmarin, og det var også en succes! Prøv dig lidt frem. Er du til timian eller til rosmarin?

Det er så nemt at lave bagte rodfrugter! Både når du køber dem i en færdig pose og når du selv skal blande fra forskellige poser i grøntsagsskuffen/plukke i køkkenhaven. (hvis du er så heldig at have en sådan?)

Rodfrugterne vaskes/skrælles (jeg skrællede, måske man kunne nøjes med at vaske, der er jo mange vitaminer gemt i skrællen?). Rodfrugterne snittes herefter i grove stave.

Marinaden røres sammen og rodfrugterne vendes rundt heri.

DSC_2834

Rodfrugtblandingen fordeles i et aluminiumsfad og steges i ovnen i 45min-1 time ved 175 grader varmluft. Rør godt undervejs. Nup evt. en smagsprøve undervejs og tag en test på om rodfrugterne er færdige. De skal være sprødstegte, og ikke alt for slatne.

Rodfrugter bliver sødere af at blive ovnbagt og der er temmeligt meget honning i denne opskrift. Du bliver måske en smule overrasket over den sødlige smag, reducér evt. lidt i honningmængen hvis du synes den er for sød?

Prøv alligevel at følg opskriften som den er, første gang du laver retten. Måske du også vil synes, at blandingen smager helt vidunderlig som den er? Jeg (og familien her) er topfans!

Måske du ikke lige kan finde en tro kopi af den pose rodfrugter jeg har brugt her, men du kan jo bruge lige akkurat den type rodfrugter du ønsker og synes bedst om? Jeg har f.eks. eksperimenteret med at tilsætte gulerødder, rødløg og peberfrugt til dette kartoffelfad.

Det smagte også fantastisk, så bare kast dig ud i nye, alternative og selvpåfundne anretninger.

DSC_2837

Denne rodfrugtmenu viste sig at være en øjenåbner for mig på mange måder.

Altså jeg lærte at bruge sennep i varm oliemarinade (virkelig nyt for mig!) og så lærte jeg at jeg faktisk pludselig godt kan lide selleri og pastinak?? Jeg har ellers ALTID sværget på at jeg ikke kan udstå disse grøntsager (har grumme barndomsminder om kogt suppe med kogt selleri yauakk!).

Nu har jeg så altså opdaget, at jeg synes bagt selleri smager helt fantastisk godt. Manden glæder sig. Han har savnet disse ingredienser i køkkenet i flere år (jeg har dog aldrig forhindret ham i selv at gå i køkkenet og kokkerere med dem ;-), men det er sikkert, at vi kommer til at spise 100%  pastinak og selleri fremover. Alle de selleri-/pastinak-sesamfritter vi har i vente her i huset? 😉

Måske jeg alligevel skulle driste mig til at prøve den der barndomssuppe igen? Måske jeg kan lide den nu?? Bizart. Jeg er nok bare ved at være “rigtigt” voksen?! 😉

Men lærer helt sikkert ALDRIG at spise kogt flæsk, sylte, grisefødder, lever, hjerte…osv. Har stadigvæk en “NOT-liste” (selvom jeg med min fornuft ved at det er noget PJAT og at jeg sikkert sagtens vil kunne lide det. Men man har vel lov have sine ideer, ikke sandt? 😉

Inviterer dog hermed de nyopdagede grøntsager, selleri og pastinak, indenfor i mit køkken.

Er de også velkomne i dit? 🙂

DSC_2841


  •  
  •  
  •  
  •  
  •