Ovnbagt kartoffelfad med honning, timian, sennep og olie

DSC_3489

I går lavede jeg den lækreste honningglaserede skinke. Uhm. Mør og langtidsstegt i Römertopf.

DSC_3513

Det er oplagt at lave kartoffel & grøntsagsfad imens Römertopfen steger. Det er jo ovnvarme i mange timer, der kan udnyttes, til både tilbehør, brød eller måske kage?

Altså mig? Jeg ilede ud på terrassen for at nyde de sidste solstrejf på forårssolskinsdagen i går. Manden havde tilbudt at ordne kartofler. “YES! Gør du bare det!!” sagde jeg og skyndte mig at finde et BJERG ingredienser til ham.

2½ kilo kartofler, 1 kilo gulerødder, 2 peberfrugter og 5 rødløg.

DSC_3440

“Skræl og snit du bare løs i store stykker” jublede jeg fløjtende, imens jeg svansede ud i haven, velvidende at det var et KÆMPE arbejde jeg havde sat ham på. Gnæk, gnæk! Han tilbød det selv! og fair fordeling! Jeg sørgede jo for hovedretten?! (=fyldte Römertopfen på under 5 minutter Hm, hm 😉

DSC_3444

 Sikke et KÆMPE fad min mand fik skrællet. ELSKER bare når der er mad til flere dage, og jeg vidste bare at ugens første dage ville blive sene og udmattende.

Her er mad til mange munde i flere dage OG til frokost-varme-boxe til arbejdet. Skønt 🙂

DSC_3446

Det jeg bidrog med var dressingen til kartoffelfadet, og her kommer opskriften:

1½ dl olie

1 spsk dijonsennep

1½ spsk honning

2 spsk tørret timian

2 tsk. groft salt.

Manden kaldte på mig da den hårde manuelle arbejdsopgave var fuldført. Jeg ilede ind fra terrassen og rørte dressingen sammen (det kunne manden også nok strengt taget have fundet ud af, hvis han havde fået lidt instrukser? 😉

DSC_3442


DSC_3446

Olieblandingen blev vendt godt rundt i kartoflerne. Brug en grydeske.

DSC_3447 DSC_3448

Sådan ser det færdige kartoffelfad ud, klar til ovn.

Stegetid : 1-1½ time ved 175 grader varmluft (evt. 200 grader det sidste kvarter). 
DSC_3453Rør i kartoflerne flere gange undervejs, så de kan blive sprøde på flest mulige sider.
DSC_3488Close-up foto:

Uhm hvor bliver rødløg og peberfrugter bare søde, sprøde og lækre, når de bliver ovnbagt og især hvis de bliver vendt i en honning/olie-dressing. Sennep og timian giver lige det ekstra pift. Det skal du prøve! 🙂
DSC_3490 Et KÆMPE stort kartoffelfad! Uhm! 🙂DSC_3494 Skinken var færdig på nogenlunde samme tid som kartoflerne. Heldigt! 🙂DSC_3513Det blev et virkelig lækkert måltid! Børnene plagede sig til bearnaisesauce til kartoflerne, og det gik vi andre med på. Jeg ville nok hellere have spist aioli til, men bearnaisesauce var også ok.

Har du endnu ikke prøvet at ovnbage kartofler og grøntsager med sennep og honning, så kast dig endelig ud i det, og lav gerne en sennepsglaseret skinke til. Det smager skønt!
DSC_3518

 Vi ses i morgen igen og der er rester nok til dag 3. Overvejer at laver hamburger-koteletter. Dem skal du nok høre nærmere om 🙂

8
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
5 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
5 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Rita

Hvor mange personer er retten til?

Vibeke

Jeg bliver simpelthen nødt til at kommentere denne opskrift også. Jeg prøvede den i sidste uge, og har lavet den endnu engang i denne uge. Det er simpelthen blevet min “yndlingskartoffelret”. Hold da op hvor er den bare god.
Første gang fik vi Kylling til, men anden gang lavede jeg hamburgerryg til, og det var faktiskt rigtig godt med det lidt søde fra dressingen, og det salte fra kødet.
Den må I simpelthen prøve derude!!!!!! 🙂
Er blevet helt vild med din blog 🙂

Kristine

Uha, det ser godt nok lækkert ud. Jeg har liiige sådan en karl i fryseren;). Hvor meget honning bruger du til kartoflerne?

Fin blog du har sig

Mvh kristine

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer