Hjemmebagt kringle med marcipan og jordbærsyltetøj. Her får du en meget nem opskrift på kringle med bagepulver, 2 kringler der slet ikke skal hæve. Lækre smørbagte kringler, du kan lave på ingen tid.
Det er lynhurtigt at lave hjemmelavede kringler, når du bruger denne fremgangsmåde. Med en dej uden gær, kan du lave kringle på ½ time. Det må du prøve.
Disse kringler du skal høre om i dag er med marcipan og syltetøj og de smager så godt
Al slags syltetøj kan bruges og kompot også. Jeg brugte jordbærsyltetøj hér, men bare brug den marmelade/syltetøj du har i køleskabet. Måske du har en rest, der trænger til at blive brugt?
Jeg havde en rest marcipan og et glas jordbærsyltetøj der skulle bruges. Ovenikøbet en kalorielet marmelade. Perfekt. Så kunne der komme lidt balance med regnskabet med de smørbagte kringler. 😀
Kringlerne kan sagtens laves med andet fyld også. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på kringler i alle afskygninger.
Kringlen med marcipan og jordbærsyltetøj blev SÅ lækker. Her kommer opskriften:
Hjemmebagt kringle med marcipan og syltetøj – nem opskrift
Ingredienser
- 250 gram mel
- 3 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 3 spsk. sukker
- 100 gram blødt smør
- 1 sammenpisket æg
- 1 dl. mælk, yoghurt/tykmælk/kærnemælk ell. lign
Fyld:
- 100 gram revet marcipan kan erstattes med remonce
- 150 gram syltetøj al slags kan bruges også kompot af alle slags frugter/bær
Pensling og drys:
- Sammenpisket æg
- grofthakkede mandler og perlesukker mandelflager kan også bruges
Sådan gør du
- Lun smørret få sekunder i mikroovn. Bland mel med bagepulver, sukker og salt. Tilsæt sammenpisket æg og mælk (gem lidt æg til pensling). Ælt smørret i til sidst. Dejen kan røres med ske/hænder el. køkkenmaskine.
- Del dejen i to og dem ud i rektangler på ca. 40x15 cm og ca. ½ cm tykkelse. Fordel marmelade på midten og læg tynde skiver marcipan ovenpå. Fold enderne indover først og herefter siderne indover midten, så fyldet dækkes.
- Klem/nip samlingerne sammen. Løft kringlerne over på en bageplade med bagepapir og pensl dem grundigt med æg, så alle samlinger/åbninger dækkes. Drys med grofthakkede mandler og perlesukker.
- Bag kringlestængerne ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter (200 grader alm. ovn). Kringlerne er færdige, når de er gyldenbrune og sprøde.
- Lad kringlerne afkøle nogle minutter, før du udskærer stykker. Kan også nydes kolde.
Noter
Nemme, sprøde lækre kringler med marcipan og jordbær syltetøj
Det er NEMT at bage kringle med bagepulver, for dejen skal slet ikke hæve. Der er ingen ventetid, kun lige imens kringlerne er i ovnen. Genialt at man kan lave hjemmebagt kringle så hurtigt.
Måske du får uventede gæster på besøg til eftermiddagskaffen?
Denne type kringle kaldes også for galopkringle. Måske det er fordi de er galophurtige at lave?
Til dagens kringler brugte jeg yoghurt istedet for mælk, fordi jeg havde en rest. Det er rigtigt godt at bruge surmælksprodukter i bagværk. Måske du også har en rest tykmælk/yoghurt el. lign.?
Kringle med kærnemælk er også et hit. Bare brug hvad du har.
Det var perfekt at det lige var jordbæryoghurt jeg havde i overskud, men al slags kan bruges, mælk også.
Jeg brugte syltetøj og marcipan som fyld til disse kringler. Du kan også lave kringle med remonce af smør/sukker/vanilje som her.
Prøv også en kringle med kanelremonce eller en kringle med fyld af æble og marcipan remonce? En kringle med kun marcipanremonce, er også rigtig lækker.
Så er der blød smørbagt hjemmebagt kringle med det lækreste fyld.
Kringle bagt på bagepulver er bedst samme dag eller dagen efter, gærdeje holder sig bedst i længere tid.
Det plejer sjældent at være et stort problem, for kringlerne er som regel spist før de når at blive tørre. 🙂
Har du kringle tilbage på dag 2 eller 3, så kan du give den nyt liv ved at lune den lidt i mikroovnen. Den kan også fryses.
Vil du gerne bage kringle med gær?
Foretrækker du at bage en kringle med gær, så kan du få en god opskrift på gammeldags kringle her.
Du kunne også prøve den legendariske Søren Ryge kringle, som Anna Magrethe fra Thisted har udviklet. Uhm den er også god og “snasket”.
Rigtig god fornøjelse med din kringle. Uh der var jubel herhjemme, da jeg serverede dem. Min mand – og mine børn – storelsker kringle.
Jeg er sikker på kringlerne også vil blive en succes hjemme hos dig.
Mit livs første kringlesucces var denne galopkringle med marcipan i remoncen. Siden har jeg bagt galopkringler og andre kringler i massevis. Få mere inspiration her.
Få flere opskrifter på galopkringler her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Uhmmm, lyder lækkert. Det er lige mig 🙂
Dine kringler ser bare vildt lækre ud. Når jeg laver kringler, så laver jeg det altid med gærdej – det er også lækkert, men de får ikke den sprødhed, som dine får. Jeg kommer til at tænke på scones, når jeg læser din opskrift – de er jo også sprøde og lækre og skal helst spises med det samme. Har du prøvet at bage scones?